Windowsun Microsoft Yardım Dosyalarının İçinde Kötü Amaçlı Yazılım Bulundu: İşte Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Siber suçların fazlasıyla artarak devam ettiği şu günlerde artık internet üzerinden yaptığımız her işlemde daha dikkatli davaranmamız gerekiyor. İnternet üzerinden tıkladığınız bir link tüm bilgilerinizin kötü amaçlı kişilerin eline geçmesine sebep olabilir. Hatta bazen bu linklere tıklamanıza bile ihtiyaçları olmayabiliyor. 

27.03.2022 15:00:22 tarihinde yayınlandı.

Siber suçların fazlasıyla artarak devam ettiği şu günlerde artık internet üzerinden yaptığımız her işlemde daha dikkatli davaranmamız gerekiyor. İnternet üzerinden tıkladığınız bir link tüm bilgilerinizin kötü amaçlı kişilerin eline geçmesine sebep olabilir. Hatta bazen bu linklere tıklamanıza bile ihtiyaçları olmayabiliyor. 

Uzun yıllardır bu konuda neredeyse tüm firmalar uyarıda bulunsa da, hala hesabı hacklenen ve bilgileri ele geçirilen çok fazla sayıda insan var. Bu insanlara son dönemlerde de sıklıkla bahsettiğimiz büyük şirketlerde eşlik ediyor ve siber suçlar her geçen gün çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz günlerde sizlerle Microsoft'un hacklendiğinden ve çok sayıda verinin sızdırıldığından bahsetmiştik. Bu defa da Microsoft dosyalarının içerisine gizlenmiş kötü amaçlı yazılım bulundu.

Windows’un Microsoft Yardım dosyalarının içinde bulunan kötü amaçlı yazılım, Trustwave güvenlik uzmanlarını alarma geçirdi. Yeni ortaya çıkan ‘Vidar’ kötü amaçlı yazılımı Microsoft Yardım dosyalarının içerisine gizleniyor. REQUEST.DOC adlı bir .DOC dosyası gibi görünen yazılım, bu sayede çok daha iyi bir şekilde gizlenmiş. Ancak .DOC uzantısına sahip olsa da yazılım aslında bir .ISO dosyası ve genellikle içinde CHM formatında derlenmiş bir HTML dosyası bulunuyor. İçerisinde bulunan yürütülebilir ‘APP.EXE’ dosyasıyla da  kullanıcıların bilgilerine erişim sağlanıyor.

Uzmanlar, Vidar’ın ikinci bir dalgasının yolda olduğunu ve kullanıcıların yaptıkları tüm işlemlerde dikkatli olması gerektiğinin altını çiziyor. Her ne kadar iyi bir şekilde gizlenmiş olsa da bu yazılımdan korunabilmek için yapılabilecek bazı şeyler var. 

Yıllardır aynı şeyi duymaktan sıkılmış olsak da, uzmanlar size gönderilen bir bağlantıya tıklamadan önce dikkatli olmanız gerektiği konusunda bir kez daha uyarıyor. Bu kötü amaçlı yazılımda özellikle “Bu önemli bilgi sizin için. Lütfen bu e-postanın ekibine katılın.” cümlesiyle sizin bu bağlantıya tıklamanız sağlanmaya çalışılıyor. Bu veya buna benzer bir e-posta alırsanız tıklamadan önce iki kere düşünün.

Özellikle telefonunuza indireceğiniz uygulamalar ve gireceğiniz siteler konusunda dikkatli olun. İnternet üzerinden yapacağınız tüm aramalarda ve alışverişlerde kendinizi daha ‘güvende’ hissetmek için güvenlik duvarı kullanın. Bununla birlikte şifrelerinizin güvenliğine ve uygulamalara verdiğiniz izinlere mutlaka dikkat edin. Şifreleriniz her ne kadar karmaşık olursa olsun tek bir tıklamanızla kötü amaçlı kişilerin eline geçebileceğini unutmayın.


Kaynak webtekno.com

 

Google da Akıllı Saat Yarışına Katılıyor: Pixel Watchun İlk Görüntüleri Ortaya Çıktı

Akıllı saat piyasası Apple, Samsung, Huawei gibi tüm teknoloji devlerinin yarıştığı dev bir kulvara dönmüş durumda ancak bu kulvarda kendine bir türlü yer bulamayan bir teknoloji devi daha var; Google. Uzun yıllardır hakkında sık sık 'yakında geliyor' tadında söylentiler duyduğumuz Pixel Watch ile Google'ın da bu sektöre dahil olması bekleniyor. Ancak bu uzun zamandır bir türlü gerçekleşmiyordu.

Bir Dönem PlayStation Kafelerin Vazgeçilmezi Olan Blur Benzeri 8 Çılgın Yarış Oyunu

2010 yılında çıkan ve oyun dünyasında önemli bir yere sahip olan Blur, pek bir hikâyeye sahip olmasa da eğlenceli oynanışı ile bu açığı başarılı bir şekilde kapatıyor. İlk bakışta yarışları kazanarak rakiplerinizi yenmek ve kazandığınız yarışlarla “fan puanları” kazanmak kulağa oldukça sıradan gelse de Blur’un öne çıktığı nokta oynanış oluyor, çünkü Blur’da arabalar belirli silahlara ve özelliklere sahip olabiliyor.

Twitterın Yeni Gizlilik Özelliği Hesapların Yanlışlıkla Askıya Alınmasına Sebep Oldu: Twitterdan Açıklama Geldi

Geçtiğimiz günlerde Twitter, başkalarının fotoğraflarını paylaşırken fotoğrafta bulunan kişinin rızasını da gözeten ve bu kişinin talebiyle söz konusu fotoğrafı kaldırmaya yardımcı olan yeni ilkesini duyurmuştu. Bu düzenlemeyle birlikte şikayetler ve bildirmeler konusunda daha hassas olduğunu açıklayan Twitter, yakın zamanda şikayetlerin asılsız ve kötü amaçlı olarak yapıldığına dair bulgulara ulaştı.

ChatGPT’nin Geliştiricisi OpenAI, Yapay Zekânın İnsanlığı Yok Etmesini Engellemek İçin Ekip Kuruyor

Kasım 2022’de yayınladığı sohbet botu ChatGPT ile dünyayı alt üst eden OpenAI, yapay zekâ hakkında tartışmaları yeniden alevlendirmişti. Botun o dönem verdiği tartışma yaratan cevapları ve hatta insanları kandırmaya kalktığı gibi örnekleri, yapay zekânın insanların hayatını tehlikeye sokup sokmayacağını da tartışmaya açtı.