Yapay Zeka Karşıtı ‘Eylemler’ Başladı: Tepkiler Sokaklarda Pankartlarla Değil, Sosyal Medyada Bu Paylaşımlarla Yapılıyor!

Söylediğiniz metinlere göre görsel tasarlayan ya da size yazılı olarak son derece insansı yanıtlar veren yapay zekalar yeni değil elbette. Ancak ilk kez bu kadar gelişmiş versiyonları milyonlarca insanın kullanımına açıldı. Hal böyle olunca yapay zekalar bir anda yazılım geliştirme veya görsel tasarım alanlarında en önemli yardımcımız haline geldi.

18.12.2022 04:45:08 tarihinde yayınlandı.

Söylediğiniz metinlere göre görsel tasarlayan ya da size yazılı olarak son derece insansı yanıtlar veren yapay zekalar yeni değil elbette. Ancak ilk kez bu kadar gelişmiş versiyonları milyonlarca insanın kullanımına açıldı. Hal böyle olunca yapay zekalar bir anda yazılım geliştirme veya görsel tasarım alanlarında en önemli yardımcımız haline geldi.

Peki ya sanat? Yani öncelikli amacı ticaretten ziyade estetik olan, insan aklının-eliyle haberleşmesi sonucunda üretilen görsel eserler? Artık sanatçılara özgü el becerilerinden yoksun olsanız bile bu yapay zekalar sayesinde “eser gibi görünen” çalışmalar yapabiliyorsunuz. 

Lensa tarafından yapılan bir çizimin sol alt köşesine bir imza yer alıyor. Bu imzanın Lensa tarafından analiz edip stilistik açıdan kopyalanan herhangi bir eserden geldiği biliniyor. Benzer durumlara portre odaklı uygulamaların çoğunda rastlanabiliyor.

İLGİLİ HABER İnterneti Ele Geçiren Bu Avatarlardan Yapabileceğiniz, Lensa Benzeri Uygulama Önerileri

Sol üstteki Van Gogh tablosundan öğrenip sağ alttaki fotoğrafın yapay zeka yorumlanmış versiyonu (Sağda). .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Sebebi ise basit: Van Gogh’un fırça izleriyle oluşturduğu özgün kompozisyonu sadece onun tablolarında bulabilirsiniz. Ancak bir yapay zekaya Van Gogh demeseniz bile istediğiniz şeyin niteliğine dair veriler, ağırlıklı olarak Van Gogh’un tablolarında ise ise sonuçlar da onun fırça izlerini de içeriyor. Yani yapay zeka zaten daha yapılmış olanı kullanıyor, yeni bir şey üretmiyor.

Ayrıca yapay zekaların en büyük veri kaynağı da dijitalde doğan eserler. Bu sebeple üzerine yoğun düşünce ve emek harcanan eserleri üretenler konuya tepkili.

"YAPAY ZEKA TARAFINDAN OLUŞTURULAN GÖRÜNTÜLERE HAYIR" .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

ArtStation, bir nevi dijital sanatların sosyal medyası, sanatçıların da portföylerini sergiledikleri bir katalog gibi. Tepkilerin sebebi de platformu ele geçirmeye başlayan yapay zeka üretimi görsellere fazlasıyla değer verilmesi. 

ArtStation yönetimi ise sanatçıların yapay zeka ile tasarlanmış görselleri etiketlemeleri için bir dizi çalışma yürüttüklerini ve yapay zeka kaynaklı görsellere radikal bir şekilde karşı olmadıklarını açıkladı. 


Kaynak webtekno.com

 

Hayatın Neredeyse Her Alanında Bulunan ‘Analog’ Aslında Ne Demek, Dijital ile Arasında Ne Farklar Var?

Aklınıza gelen tüm elektronik cihazlar birbirine sinyal yollayarak çalışırlar. Bu sinyallerin yollanma nedeni veri aktarımıdır. Veri aktarımı deyince artık hepimiz aklına kodlarla oluşturulan sayısal veriler geliyor ancak analog olarak adlandırdığımız fiziksel veriler hala bizimle. Analog veriler fiziksel formdadır ve süreklidir. Bu açıdan baktığımız zaman analog sistemin aslında gerçek hayatın bir yansıması olduğunu görürüz.

GTA 6 Görüntülerini Sızdıran ‘Hacker Çocuk’ Tutuklandı

Geçtiğimiz hafta sonu oyun dünyasını alt üst eden GTA 6 görüntülerinin sızdırılması, siber dünyada da bir hareketlilik başlattı. Görüntüleri sızdıran kişinin daha önce Uber, Microsoft ve NVIDIA gibi şirketleri hackleyen Lapsus$ hacker grubunun bir üyesi olduğu öne sürülürken, bugün yeni bir gelişme yaşandı.

Ücretli Twitter Aboneleri Kitap Yazar Gibi Tweet Atabilecek: Karakter Sınırı 25 Bine Çıktı!

Twitter’ın ücretli abonelik sistemi Twitter Blue, birçok kullanışlı özelliğe sahip. Bunlardan biri de karakter sınırını yükselterek uzun tweet atmayı sağlayan bir özellik. Şirket, ücretli aboneliklere özel olarak en başta sınırı 280’den 4000’e çıkarmıştı. Birkaç ay önce ise bu sınır daha da yükseltilerek 10 bin olarak belirlenmişti.

Kendi Bulut Sunucum Olsun Diyenlere: Tüm Dosyalarınızı Evde Saklayıp Her Yerden Erişmenizi Sağlayan Depolama Ünitesi İncelemesi: Synology Diskstation DS420+

Eğer elinizin altında bir bilgisayar veya telefon varsa sizler de bu dijital dünyaya sürekli veri aktarıyorsunuz demektir. Bu veriler telefonunuzun ya da bilgisayarınızın depolama alanlarında veya Google, Apple gibi şirketlerin bulut sunucularında saklanıyor. Bu sistemler ne kadar güvenli olursa olsun kendi evinizde bulunduracağınız bir depolama ünitesinin size sağlayacağı güveni ne yazık ki sağlayamaz.