Zamanın Efsane Uygulamalarını Takipçilerimize Sorduk: İşte Gelen Yanıtlar ve Görünce Duygulanacağınız Uygulamalar

Çeşitli programlar sayesinde bilgisayarlarımızı kendi kişisel kullanımımız için şekillendirebiliyoruz. Bilgisayarın icat edildiği günden beri gelişmeye ve değişmeye devam eden bu programlar arasında bir zamanlar her bilgisayarda bulunan ancak şimdi gelişen teknolojiyle birlikte tarihin tozlu raflarında yerini almış bir sürü program var.

17.08.2022 23:30:21 tarihinde yayınlandı.

Çeşitli programlar sayesinde bilgisayarlarımızı kendi kişisel kullanımımız için şekillendirebiliyoruz. Bilgisayarın icat edildiği günden beri gelişmeye ve değişmeye devam eden bu programlar arasında bir zamanlar her bilgisayarda bulunan ancak şimdi gelişen teknolojiyle birlikte tarihin tozlu raflarında yerini almış bir sürü program var.

Günümüzde telefonumuzdan istediğimiz her yerde istediğimiz müziği dinleyebiliyor ya da istediğimiz kişiyle anında görüntülü konuşabiliyoruz. Ancak bundan 15-20 yıl kadar önce bunları yapabilmek için bilgisayarımıza çeşitli programlar indirmemiz gerekiyordu. Biz de sosyal meydayadan takipçilerimize hatırladıkları eski programları sorduk ve gelen cevapları sizler için derledik.

Bilgisayarımızda müzik dinlemek için kullandığımız Winamp’tan bir zamanların en popüler sosyalleşme ve mesajlaşma programı MSN Messenger’a kadar birçok uygulama şimdi yerini akıllı telefonların küçük ekranlarındaki yüzlerce uygulamaya bıraktı. 1990’ların başından 2000’lerin ortalarına kadar kullanılan bu uygulamalar zamanın efsaneleri olarak tanımlanıyor.

Twitter ve YouTube üzerinden yaptığımız paylaşımda takipçilerimize, “Bir zamanlar her bilgisayarda bulunan, şimdiyse adını bile zar zor hatırladığın program hangisi?” sorusunu sorduk ve kullanıcıların çoğu hatırladıkları programları bizlerle paylaştı.

1990’ların sonu ve 2000’lerin başında en popüler müzik uygulamalarından biri olan Winamp, baştan aşağı yenilenmiş bir tasarımla yeniden kullanıma sunulacak.

Kullanıcıların bilgisayarlarına müziğin yanı sıra film ve diğer dosyaları da indirmesini sağlayan LimeWire, zaman zaman sistem üzerinden bilgisayara virüs bulaşmasına da neden oluyordu.

Zamane gençliğinin sosyalleşmek için kullandığı MSN Messenger, çıktığı ilk günden kullanıcılara veda ettiği 2013 yılına kadar en çok kullanılan chat programlarının başında geliyordu. Günümüzde yerini WhatsApp, Telegram gibi uygulamaların aldığı programda karşındakine titreşim göndermek, çıkartmalar atmak ve “Ne dinliyorum?” özelliği ile müzikli gönderme yapmak oldukça popülerdi.


Kaynak webtekno.com

 

Bu Gidişle Sanalda da Kiracı Olacağız: Kripto Para Tabanlı Bir Oyundaki Dijital Arsa, Yaklaşık 30 Milyon TL’ye Satıldı

Ethereum ağı üzerinde en fazla oynanan oyunlardan birisi olan Axie Infinity, geçtiğimiz gün fazlasıyla ilginç bir duyuru paylaştı. Pokemon’dan ilham alınarak insanlara yaptıkları savaşlar, topladıkları özel eşyalar ve eğittikleri karakterler karşılığında Ethereum kazandıran platform, duyurusunda sanal arsalarından birinin 550 Ethereum (bugünün değeriyle yaklaşık 2 milyon 200 bin dolar – 29 milyon TL) karşılığında satıldığını açıkladı.

Dünyanın İlk Robot Avukatı, Dolandırıcılık Nedeniyle Dava Edildi: İlk Mahkemesi Aynı Zamanda Son Olabilir

“Dünyanın ilk robot avukatı” olarak lanse edilen ve 150’den fazla konuda danışmanlık hizmeti veren bir yapay zekâ, geçtiğimiz aylarda hem ABD hem de dünya gündemine oturmuştu. DoNotPay isimli bir girişim tarafından oluşturulan bu yapay zekâ, 22 Şubat’ta ilk mahkemesine çıkmaya hazırlanırken mahkemenin uyarıları nedeniyle kullanılamamıştı.

Google, ChatGPT Rakibi Yapay Zeka Aracı Bardın Tüm Özelliklerini Açıkladı: Hem Sohbet Edip Hem Resim Çizebiliyor

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın her yıl düzenlediği I/O etkinlikleri resmen başladı. Google, bu etkinlik kapsamında en yeni ürün ve teknolojilerini duyurdu. Bu bağlamda; etkinliğin en önemli hususlarından bir tanesi de kısa bir süre önce duyurulan yapay zeka aracı Bard'dı. Google, I/O 2023'te Bard'ın tüm yeteneklerini açıkladı.