2022 Yılında Xbox Series S ve X İçin Yayınlanan En İyi 10 Oyun

2022 yılı her ne kadar ilk başlarda beklentilerin altında oyunlar ve başarısız yapımlarla dolu olsa da yılın geri kalanında oyuncuların gözlerini bayram ettirecek yapımlarla karşılaştık. PC oyuncuları için neredeyse yüzlerce yeni oyun yayınlanmış olsa da Xbox ve PlayStation oyuncuları sınırlı sayıda oyunla yetinmek zorunda kaldı.

31.12.2022 11:45:10 tarihinde yayınlandı.

2022 yılı her ne kadar ilk başlarda beklentilerin altında oyunlar ve başarısız yapımlarla dolu olsa da yılın geri kalanında oyuncuların gözlerini bayram ettirecek yapımlarla karşılaştık. PC oyuncuları için neredeyse yüzlerce yeni oyun yayınlanmış olsa da Xbox ve PlayStation oyuncuları sınırlı sayıda oyunla yetinmek zorunda kaldı.

Ancak Xbox için bu yılın oldukça verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Biz de sizler için Xbox Series S ve X için 2022 yılında çıkan en iyi 10 oyunu sıraladık.

Not: Aşağıda gördüğünüz oyunlar en kötüden en iyiye değil, karışık olarak sıralanmıştır.

Tabii ki en iyi oyunlar listesi yapıp Yılın Oyunu ödülünün sahibi olan Elden Ring’i bu listeye dahil etmemek olmazdı. Soulslike türünü sevmeyenlerin bile başında saatler geçirdiği bu oyuna henüz bir şans vermediyseniz mutlaka denemelisiniz. Oyun 2022’de çıkmış olmasına rağmen Eğer şans verdiğiniz halde çok fazla ilerleyemeden ölenlerdenseniz size de bir tavsiyemiz var, “Git Gud!”

Microsoft’un satın aldığı Obsidian Entertainment tarafından piyasaya sürülen Pentiment, her ne kadar bir AAA yapım olmasa da 16. yüzyıl Bavyera’sını tarihsel olarak gerçekçi bir şekilde aktaran dünyası ve bağ kurulabilir karakterleriyle fazlasıyla dikkat çekiyor.

Çizgi film benzeri grafikleri ve tatlı çizim dili ile çok eğlenceli bir oyun gibi görünen Cuphead, aslında bölüm tasarımları ve düşmanlarıyla Elden Ring’e taş çıkartıyor. The Delicious Last Course ise bu mecarayı bir atım öteye taşıyor.

PS5 için 2021 yılında çıkmış olsa da Xbox kullanıcılarının 2022 yılında oynayabildiği Deathloop, çıkış döneminde oluşan heyecana rağmen kısa süren hikayesi ve bazı teknik sorunları nedeniyle beklenilen etkiyi yakalayamadı. Hakkının yenildiği düşünülen oyun, farklı mekanikleri ve eğlenceli oyun yapısıyla en azından bir şansı hak ediyor.


Kaynak webtekno.com

 

Anhtropic, ChatGPT Rakibi Sohbet Botu Claudeun Kelime Sınırını 75 Bine Çıkardı: Bir Dakikadan Az Sürede Roman Okuyabiliyor!

OpenAI’ın eski çalışanları tarafından kurulan girişim Anthropic, geçtiğimiz aylarda ChatGPT’ye rakip olacak yeni dil modeli Claude’u tanıtmıştı. Google’dan 300 milyon dolarlık yatırımı da bulunan şirket, modelin daha az zararlı sonuçlar çıkardığını ifade etmişti. Bu oldukça önemliydi çünkü rakipleri, yanlış bilgi verme gibi birçok zararlı sonuçlar nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuluyordu.

NASAnın Keşif Aracı Mars’ta ‘Organik Moleküller’ Keşfetti: Hayat Kalıntıları Olabilir mi?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Güneş Sistemi ve komşu gezegenlerimiz hakkında giderek daha fazla bilgi sahibi olabiliyoruz. ‘Güneş’e dokunan’ uzay aracının elde ettiği büyüleyici görüntüler de uzay keşfinin geldiği seviyeyi gözler önüne seriyor. Son yıllarda Mars üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran NASA, şimdi de Perseverance adlı keşif aracının ‘organik moleküllere’ rastladığı bilgisini paylaştı.

Snapchat, İçerik Üreticilerinin Cebini Dolduracak Bir Reklam Özelliği Test Ediyor: Gelirler Kırışılacak

Bir dönem sosyal medya platformları arasında büyük bir yükseliş yakalayan Snapchat, zamanla kaybettiği popülerliği son zamanlarda artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda kullanıcı sayısında Twitter’ı bile sollayan platform, bu kez içerik üreticileri için yeni bir gelir kapısı olacak, normal kullanıcılarıysa sinir edebilecek bir özellikle karşımıza geldi.