6 Aylık Uzun Süreli Kullanım Sonrası Son Karar: Samsung Galaxy Buds+ Kablosuz Kulaklık Almaya Değer mi? [İnceleme]

Kablosuz kulaklıkların kablolu kulaklıklara göre en büyük avantajı kesinlikle rahatlıktır. Ortada telefona bağlanan herhangi bir kablo olmaması, sizi telefona bağlamaz ve kulaklığı belli bir alan içinde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Elinizi kolunuzu istediğiniz gibi sallayabilir, hareket ederken de sallanan kablonun hırçın saldırısından kurtulabilirsiniz.

24.02.2022 17:15:25 tarihinde yayınlandı.

Kablosuz kulaklıkların kablolu kulaklıklara göre en büyük avantajı kesinlikle rahatlıktır. Ortada telefona bağlanan herhangi bir kablo olmaması, sizi telefona bağlamaz ve kulaklığı belli bir alan içinde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Elinizi kolunuzu istediğiniz gibi sallayabilir, hareket ederken de sallanan kablonun hırçın saldırısından kurtulabilirsiniz.

Fakat kablosuz bir kulaklık satın alma kararı verdiğinizde önümüze zibilyon tane seçenek çıkıyor. Her bir kulaklık, kendi alanındaki rakiplerine göre belli avantajlar sunarken aynı zamanda bazı dezavantajlara da ev sahipliği yapıyor. Benim kablosuz kulaklık arayışı maceramı sonlandırdığım kulaklıksa Samsung Galaxy Buds+ oldu. Peki, Samsung Galaxy Buds+ nasıl bir kulaklık? Bu sorunun cevabını, kulaklığı uzun bir süredir kullanan birisi olarak detaylıca veriyorum. Yazıyı uzun uzadıya okumak istemeyenler için de şöyle bir liste hazırladım:

Bu inceleme yazısına öncelikle neden Samsung Galaxy Buds+’ta karar verdiğimden bahsetmekle başlamak en doğrusu olacaktır. Ben, 500 - 800 TL fiyat bandında bir kulaklık arıyordum. Bu fiyat aralığındaki kulaklıklar, genellikle orta kalite kablosuz kulaklıkların bir tık üstünde ses performansı sunuyor. Fakat kulaklıkların kablosuz olması fiyata çok büyük etki ediyor ve güncel ekonomi de işin içine girince kablosuz kulaklıklar cep yakabiliyor. 

Bu fiyat bandında bir kulaklık aradığımda karşıma çıkan modeller arasından gözüme çarpanlar Huawei FreeBuds 3i, Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2, Razer Hammerhead TWS Earbuds ve JBL Tune T220 TWS kulaklıkları olmuştu. Her bir model, kendi çapında bazı avantajlara ve dezavantajlara sahipti. Kendimce tasarım ve özellik kısmında değerlendirme yaptığımda benim için iki seçenek kalmıştı: Huawei FreeBuds 3i ve Samsung Galaxy Buds+.

Bu iki kulaklık arasındaki en temel fark, Huawei’nin hemen hemen aynı fiyata sahip kulaklığında aktif gürültü engelleyici özelliği sunuyor olmasıydı. Diğer iki önemli farksa tasarım ve üreticiydi. Tasarım kısmında Huawei, Apple’ın AirPods’una benzer bir tasarım izlemişti, yani kulaklıkların ‘kuyruğu’ vardı. Öte yandan Galaxy Buds+, daha küçük boyutlardaydı ve kulak dışına neredeyse hiç çıkmayacak bir yapıdaydı.

Bu fark, beni pek de etkilememişti. Dolayısıyla değerlendirme için geriye aktif gürültü engelleyici özelliği ve üretici seçenekleri kalmıştı. Üreticiyi bir kriter yapmamın nedeniyse her iki kulaklığın da Huawei ve Samsung ekosistemlerinde ayrı ayrı yer almasıydı. Burada seçimim, haliyle Samsung’dan yana olacaktı çünkü Samsung telefon kullanıyordum. Ancak Huawei’nin aktif gürültü engelleyici özelliği sunması beni çok cezbediyordu. Yine de “bu fiyata çok da kaliteli bir özellik olmaz heralde (kendimce)” diyerek Samsung ekosistemine girmeyi tercih ettim. Siparişi verdim ve kulaklık elime geçti.

Samsung Galaxy Buds+’ı uzun bir süredir kullanan birisi olarak ve bu yazının reklam olmadığını hatırlatarak kulaklıklardan büyük oranda memnun olduğumu söyleyebilirim. Spor salonuna gittiğimde ve uzun bisiklet sürüşlerine çıktığımda kulaklık, bağlantı konusunda beni hiçbir zaman yarı yolda bırakmadı.

Ses deneyiminden bahsetmek girekirse, rap’ten metale, 70’ler klasiklerinden blues’lara kadar her çeşit müziği dinleyen, fazlaca video, film ve dizi izleyen bir tipim. Kulaklıklar, her tür müzikte tizi ve bası birbirinden ayırabileceğiniz derecede, her enstrümanı ayrı olarak duymanızı sağlayan bir ses deneyimi sunuyor. Fakat memnun olmadığım tek nokta, özellikle rap ve metal dinlediğim zamanlarda bas sesinin benim için yetersiz olması. Bu, kulaklıklarda hiç bas olmadığı anlamına gelmiyor. Ancak benim gibi baterinin kick’ini veya beat’lerdeki basları kulağınız patlayacak kadar şiddetli bir şekilde duymak istiyorsanız, bu kulaklıklar sizi bir nebze yüzüstü bırakabilir.


Kaynak webtekno.com

 

Facebook Messenger, Apple Watch Uygulaması Kaldırılıyor

Son dönemlerde iyiden iyiye kullanışlı hale gelen akıllı saatler, telefonlara duyulan ihtiyacı genel anlamda düşürdüler. Artık bir akıllı saat kullanarak arama yapmak, mesaj göndermek veya gelen bir mesajı yanıtlamak mümkün. Hatta WhatsApp'ın akıllı saat sürümünün yolda olduğu da biliniyor. Ancak tüm bunlar yaşanırken Meta'dan tersi bir hamle geldi.

NVIDIA GeForce RTX 30 Ekran Kartlı Monster Gaming Notebooklarda Bahar Kampanyası Başladı

NVIDIA'nın yeni nesil oyunlar için geliştirdiği üst düzey teknolojilerle donatılmış GeForce RTX 30 serisi ekran kartlı Monster Notebook oyun bilgisayarlarına, bahar kampanyasıyla indirimli fiyatlarla sahip olunabiliyor. Oyunculara ve içerik üreticilerine yönelik yüksek performanslı çözümler sunan seçili Monster Notebook NVIDIA GeForce RTX 30 serisi bilgisayarlarını içeren bahar kampanyası, 30 Nisan 2023 tarihine kadar Monster’ın internet sitesinde geçerli.

Yeni Katlanabilir Akıllı Telefon Huawei Mate Xs 2 Global Olarak Tanıtıldı: Bu Sefer Olmuş mu?

ABD hükümetinin yaptırımlarıyla sektörden silinme noktasına gelen Çinli teknoloji şirketi Huawei, katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Mate Xs 2'yi tüm dünyaya tanıttı. Nisan ayının sonunda Çin'deki tüketicilerin beğenisine sunulan telefon, yakın zamanda Avrupa'daki bazı pazarlarda da satışa sunulacak. Peki şirketin yeni katlanabilir ekranlı telefonu tüketicilere neler vadediyor?