İnternet Sitelerini Düzenlemenizi Sağlayan Tarayıcı Eklentisi TamperMonkey Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Bugünlerde kullandığımız tüm internet tarayıcılarına pek çok farklı eklenti ve uzantı ekleyebiliyoruz. Bu eklentiler sayesinde ziyaret ettiğimiz internet siteleri üzerinde bazı görüntüleme değişiklikleri yapabiliyoruz. TamperMonkey ise tüm bu eklentileri tek bir hizmet olarak sunuyor. Bir komut dosyası yöneticisi olan TamperMonkey, karmaşık bir yazılım gibi görünse de aslında basit bir tarayıcı eklentisidir.

20.02.2022 18:45:15 tarihinde yayınlandı.

Bugünlerde kullandığımız tüm internet tarayıcılarına pek çok farklı eklenti ve uzantı ekleyebiliyoruz. Bu eklentiler sayesinde ziyaret ettiğimiz internet siteleri üzerinde bazı görüntüleme değişiklikleri yapabiliyoruz. TamperMonkey ise tüm bu eklentileri tek bir hizmet olarak sunuyor. Bir komut dosyası yöneticisi olan TamperMonkey, karmaşık bir yazılım gibi görünse de aslında basit bir tarayıcı eklentisidir.

Baştan uyaralım, TamperMonkey kullanmak her babayiğidin harcı değil. Çünkü hazır komutlar sunsa bile yine de önemli işlemler için gerekli komutların kullanıcılar tarafından yazılması gerekiyor. Tüm bunlara rağmen pek çok internet tarayıcısında sorunsuz bir şekilde çalışması nedeniyle öne çıkıyor. Gelin TamperMonkey nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları yakından inceleyelim.

TamperMonkey, komut dosyası yöneticisi olarak görev yapan bir internet tarayıcısı uzantısıdır. İlk kez 2010 yılında yayınlanan TamperMonkey, Opera gibi bazı internet tarayıcıları tarafından tehlikeli görülmüş ve mağazalardan kaldırılması istenmiştir. Yine de kullanılmaya devam etmiştir.

TamperMonkey dosya komut yöneticisi, ziyaret ettiğiniz internet siteleri üzerinde görüntüleme düzenlemeleri yapmanızı sağlar. Yani TamperMonkey ile direkt olarak internet sitesinin kodlarına müdahale edemezsiniz ancak karşınıza çıkan tasarımı özelleştirerek farklı bir görüntüleme ile kullanabilirsiniz.

TamperMonkey için genel olarak tüm tarayıcı eklenti ve uzantılarını tek bir hizmet üzerinden veriyor diyebiliriz. Onlarca farklı tarayıcı ile kullandığınız özellikleri, TamperMonkey üzerinden gerekli komutları girerek kullanabilirsiniz. Eklentiyi indirdiğiniz zaman size zaten bazı temel komutlar hazır olarak verilecek ancak farklı özelliklere ulaşmak için kendi komutlarınızı yazmanız gerekiyor.

Android işletim sistemine sahip cihazınızda TamperMonkey mobil uygulamasını kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. İlk kurulum sonrası hangi mobil internet tarayıcısını kullanıyorsanız TamperMonkey onunla birlikte çalışmaya başlayacak. Seçtiğiniz komut dosyalarını daha sonra düzenlemeniz mümkün.

Google Chrome internet tarayıcınızda TamperMonkey eklentisini kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer Chrome Web Mağazası üzerinden TamperMonkey eklentisini indiremediyseniz ya da bir sorunla karşılaştıysanız buradan TamperMonkey resmi internet sitesi üzerinden Chrome için TamperMonkey indirebilirsiniz. 

Mozilla Firefox internet tarayıcınız üzerinden TamperMonkey eklentisini kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Yüklemiş olduğunuz TamperMonkey tarayıcı eklentisinin en güncel sürümü olduğundan emin olun. Güncellemeleri açarak eklediğiniz komut dosyalarında yapılan değişiklikleri takip etmiş olursunuz. 

Opera internet tarayıcınız üzerinden TamperMonkey eklentisini kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. TamperMonkey tarayıcı eklentisinin en güncel sürümünü indirdiğinizden emin olun. 


Kaynak webtekno.com

 

YouTuber MrBeast, 456 Bin Dolar Ödüllü Gerçek Squid Game Yarışması Düzenledi

Yalnızca ana kanalı ele alındığında dünyanın en fazla abone sayısına sahip olan MrBeast (Jimmy Donaldson), bugüne kadar pek çok farklı ve bol ödüllü yarışma fikirleriyle karşımıza çıktı. Geçtiğimiz haftalardaysa kendisi, takipçilerini ve takipçisi olmayanları merak ettiren bir projeye giriştiğini gösterdi. Bu projesi, Squid Game’i gerçek hayatta yapmaktı.

Google Sponsorluğunda Düzenlenen Kütahya Devfest’ 22 Yaklaşıyor!

GDG (Google Developer Groups), 119 ülke ve 736 ekipten oluşan, bugüne kadar dünya genelinde binlerce teknolojik organizasyon düzenleyen gönüllü bir topluluktur. DevFest ise; tüm dünyadaki Google Developer grupları tarafından, Google sponsorluğunda her sene belirli tarihler arasında düzenlenir.

Bilim İnsanlarına Göre Süper Akıllı Yapay Zekayı Kontrol Etmek, Neredeyse İmkansız

Yapay zeka, özellikle de son birkaç yıl içerisinde hayatımızın en derin noktalarına kadar ulaşmaya başladı. Artık olağan yaşam döngümüzdeki herhangi bir şey için yapay zekadan yardım alabiliyoruz. Belirli bir kesim yapay zekayı sonuna dek savunurken aykırı düşünenler de var. Hatta bazı komplo teorilerine göre yapay zeka hayatımızı esir alacak ve belki de insanlığın sonu, yapay zeka nedeniyle gelecek. Görünen o ki bu teori, bilim insanlarının da dikkatini çekiyor.