ABD’deki Şirketler Twitter Mavi Tiki İçin Aylık 1000 Dolar Ödemek Zorunda Kalacak (Zengine Yine Kıyak Geçilmiş)

Twitter’ın saygınlık sembolü olarak görülen ‘mavi tik’i parayla satması yüzünden sık sık eleştirilen Elon Musk, eleştirilere kulak asmadan kendi bildiğini okumaya devam ediyor. Twitter’ın API’larını bile ücretli yapan Musk, geçtiğimiz günlerde çalışanlarına gönderdiği bir e-postada şirketin kasasının neredeyse bomboş olduğunu belirtmişti.

1.04.2023 10:30:19 tarihinde yayınlandı.

Twitter’ın saygınlık sembolü olarak görülen ‘mavi tik’i parayla satması yüzünden sık sık eleştirilen Elon Musk, eleştirilere kulak asmadan kendi bildiğini okumaya devam ediyor. Twitter’ın API’larını bile ücretli yapan Musk, geçtiğimiz günlerde çalışanlarına gönderdiği bir e-postada şirketin kasasının neredeyse bomboş olduğunu belirtmişti.

Bugünse ortaya çıkan bilgilere göre Twitter, 1 Nisan’da eski mavi tikleri kaldırdıktan sonra mavi tik sahibi olmaya devam etmek isteyen şirket ve hükümet hesaplarından aylık 1.000 ücret alacak. Üstelik garip bir şekilde en çok takipçisi olan (dolayısıyla mavi tike para vermeye en yatkın) şirketlerdense para almayacak.

Twitter tarafından yapılan resmi açıklamaya göre şirket, 1 Nisan’da eski mavi tikleri kaldırdıktan sonra mavi tike sahip olmak isteyen ABD merkezli büyük çaplı şirketlerden ve ABD hükümetine bağlı organizasyonlarda aylık 1.000 dolar talep edecek. Şirketlerin ana hesaplarına ek olarak oluşturulan yan hesaplar ve çalışanların doğrulanan hesaplarındansa ayda 50 dolar ödeme talep edilecek.

Ancak Twitter, bu konuda garip bir adım atarak Twitter’da en çok takip edilen 100 şirketten bu aylık ödemeyi almayacağını açıkladı. En çok takip edilen şirketlerse, YouTube, NASA, CNN ,ESPN ve BBC gibi aylık 1.000 doları ödemekten çekinmeyecek şirketler. Webtekno olarak biz ise SocialBlade’e göre bu sıralamada 23,987. sırada bulunuyoruz.

Twitter yetkilileri bu 1.000 dolarlık ödemenin sadece ABD merkezli şirketler ve ABD’li hükümet kuruluşları için geçerli olduğunu belirtiyor. Ancak Türkiye ve AB ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerdeki büyük şirketler ve hükümet kurumlarının mavi tik için kaç para ödeyeceği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Medya kuruluşları ve Twitter kullanıcılarıysa bu ve benzer durumlarda bilgi almak için Twitter’ın basınla ilgili e-posta adresine mail gönderdiklerindeyse kaka emojisi aldıkları için bilgi alamadıklarını ifade ediyor. Hatırlarsanız Twitter CEO’su Musk geçen haftalarda tüm iletişim ekibini kovduğu için sistemi otomatik olarak kaka emojisi atacak şekilde düzenlediğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABER Twitterın Yeni API Abonelik Paketleri Duyuruldu! (Kalbi Olan Fiyatlara Bakmasın)

Bir zamanlar ücretsiz olan mavi tikin paralı olması sıkça eleştirilse de şu anda yüzbinlerce kullanıcının Twitter Blue aboneliğine para verdiğini görebilirsiniz. Kim bilir, belki Musk gerçekten de Twitter Blue sayesinde şirketin boşalan kasasını doldurabilir.


Kaynak webtekno.com

 

Game Pass’e Toplam Değeri 854 TL Olan 6 Yeni Oyun Geliyor (Watch Dogs 2 İçerir)

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un PC sahipleri için oluşturduğu ücretli abonelik programı PC Game Pass ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Microsoft, önümüzdeki günlerde platforma eklenecek yepyeni oyunları duyurdu. Böylelikle oyuncular, uygun bir fiyat karşılığında yüzlerce liralık oyunlara hiçbir ekstra bedel ödemeden ulaşabilecekler.

Sony, Yeni Oyuncu Markası Inzoneu Tanıttı: İşte Tüm Yeni Ürünler ve Özellikleri (Bu Ekipmanlarla Oyun Kaybedilmez ki...)

Japon teknoloji devi Sony, PlayStation markasıyla oyun dünyasının en önemli üreticilerinden biri olsa da konu oyuncu donanımları olduğunda adı pek de anılmayan bir şirket. Artık oyun sektöründe PlayStation'dan fazlasıyla anılmak isteyen Sony, yeni oyuncu donanımları markası INZONE'u duyurdu ve yeni markası altında piyasaya sürülecek ilk ürünlerini tanıttı.

Amouranth, Kız Arkadaşınız Olabilir Ama... Yapay Zekâ Kopyasıyla

Yayın dünyasının en ünlü isimlerinden Kaitlyn “Amouranth” Siragusa, son aylarda yükselen yapay zekâ trendine ilginç bir konsept ile katıldı. Amouranth takipçileri, yayıncıyla konuşur gibi bir yapay zekâ ile sohbet edebiliyor. Üstelik sohbetlerde Amouranth’ın kendi sesi de kullanılıyor.