Apple, iPhone 15 Proların Neden "Renk Değiştirdiğini" Açıkladı

iPhone 15 modelleri ile birlikte ikonik Lightning portuna veda eden Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone'lar üzerinden dönen yalan yanlış haberlerle baş etmek zorunda. iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerin titanyum çerçevesinin renk değiştirdiği iddiaları gibi...

27.09.2023 23:15:07 tarihinde yayınlandı.

iPhone 15 modelleri ile birlikte ikonik Lightning portuna veda eden Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone'lar üzerinden dönen yalan yanlış haberlerle baş etmek zorunda. iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerin titanyum çerçevesinin renk değiştirdiği iddiaları gibi...

Pro modellerde titanyum elementini kullanan Apple, bu sayede çok daha hafif ve ayrıca çok daha sağlam telefon üretmeyi amaçlamıştı. Her ne kadar iPhone 15 Pro Max bükülme testleri sırasında arka camının kırılmasıyla sınıfta kalsa da cihazların titanyum çerçeve, içerisindeki hayati birimlere zarar gelmesini engelliyor. Ancak titanyum kullanmanın başka bir bedeli var: Oksidasyon!

Evet biraz kirli bir görüntü ama rengin özellikle ten temasının yoğun olduğu bölgelerde değişmiş gibi görünmesi bize ilk ipucuyu veriyor.

? Evet, Apple konu hakkında resmi destek sayfası üzerinden bir açıklama yaptı ama bu açıklamanın "kılıf kullanımı" ya da var olan "rengin değişmesi" ile hiçbir ilgisi yok. Eğer takip ettiğiniz haber kaynakları teknolojiyi doğru takip etmiyorsa, ne yazık ki yanıltıcı bilgiler aldınız. Gelin, birlikte düzeltelim.

Teorik olarak görüntülerdeki aslında bir renk değişimi değil ve oluşma nedeni, çerçevedeki titanyumun elimizden bulaşan yağlar sebebiyle "oksidasyona" uğraması. Ancak bu oksidasyon da kalıcı veya pas gibi hasar verici seviyede değil. 

Asılsız haberlerdeki yanılgıya neden olan "kılıfsız kullanım" uyarısı ise bugüne kadar satışa sunulmuş tüm iPhone modelleri için telefonların çizilmeye, toza ve kire karşı korunmaları için yapılıyor.

Bu arada söylemiş olalım, renk değişimi konusu Apple'ın telefonu piyasaya sürdükten sonra fark edip "aaa, tüh, öyle mi oluyormuş ya" dediği bir konu değil, bilinçli olarak yapıldı :)

"iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için cildinizdeki yağ, dış bandın rengini geçici olarak değiştirebilir. iPhone'unuzu yumuşak, hafif nemli, tüy bırakmayan bir bezle silmek orijinal görünümünü geri kazandıracaktır."

Bu açıklama şimdilik sadece Apple'ın ABD pazarı için İngilizce olarak yayınladığı destek sayfasında mevcut. Aynı sayfanın Türkiye pazarı için olan Türkçe versiyonunda ise iPhone 15'lerdeki renk değişimi ile ilgili ek bilgi yer almıyor.

Aynı destek sayfasından da görebileceğiniz üzere "kılıfsız kullanım" uyarısı, sadece iPhone 15'lerin değil tüm iPhone'ları toz kir ve çizilmeye karşı korunması üzerine yapılıyor. Elbette hem iPhone 15 Pro'yu hem de diğer tüm iPhone'ları eğer çizilmeleri göze alıyorsanız kılıfsız da kullanabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musk’tan Gazetecilere Çağrı: Gelin Haberlerinizi Twitter’da Yazın (Paylaşılan Haberlerin Görünümü de Değişecek)

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra X olarak anmaya başladığımız Twitter için yeni bir özellik üzerinde çalışmalar sürüyor. Elon Musk tarafından da doğrulanan ve "estetiği iyileştirecek" dediği bu yeni özellik, X üzerinden haber sayfalarını takip eden kullanıcılar için yeni bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Samsung, Yeni Güncellemesinde iOS 16yı Kopyaladı: Kilit Ekranı Neredeyse Aynı!

Apple, yakın zamanda merakla beklenen iOS 16’yı iPhone kullanıcıları için kullanıma sundu. Yeni sürüm, birçok yenilik içermesiyle de dikkatleri üzerine çekti. Bunlardan biri de kilit ekranı tasarımındaki değişikliklerdi. iOS 16, kullanıcılara kilit ekranlarını istedikleri gibi özelleştirebilme, font değişiklikleri, duvar kağıtlarında yenilikler ve daha birçok yeni özelliği kullanma fırsatı sundu.

Google Çeviri Nasıl Oldu da Eskiye Nazaran Daha İyi Çeviriler Yapmaya Başladı?

Google Çeviri ilk kullanıma sunulduğu yıllarda bazı hatalı çevirileriyle internet komedisine malzemeler çıkarmıştı. Çeviri ile yabancılarla konuşmaya çalışanlar, karşı tarafın cümleleri anlamamasıyla hüsrana uğruyordu. Hatta birçoğumuzun bildiği "chicken translate" (yanlış çevirisiyle "tavuk çevirme") esprisi filmlerde ve dizilerde bile yer edinmişti. Yıllar geçtikçe Google Çeviri'de de diğer çeviri uygulamalarında olduğu gibi çevirilerde gelişmeler fark edilmeye başlandı. Hatta yavaş yavaş çeviri esprileri azalmaya ve insanların arasındaki yanlış çeviriden kaynaklanan anlaşmazlık da son bulmaya başladı.