Bilgisayarda ve Telefonda Mikrofon Çalışmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Bilgisayar ve telefonlarımızdaki mikrofon ve kameralar bizim dünyaya açılan kapılarımızdır. Bu kapıların kapalı olması son derece can sıkıcıdır. Özellikle mikrofon çalışmıyor sorunu yaşıyorsanız bir anda dünyayla olan bağlantınız kesilmiş gibi hissedebilirsiniz. Mikrofon çalışmıyor sorunu Windows 7, 10, 11 versiyonu laptop ve masaüstü bilgisayarların ya da iOS ve Android akıllı telefonların dahili mikrofonlarında ortaya çıkabilir.

23.11.2022 15:15:09 tarihinde yayınlandı.

Bilgisayar ve telefonlarımızdaki mikrofon ve kameralar bizim dünyaya açılan kapılarımızdır. Bu kapıların kapalı olması son derece can sıkıcıdır. Özellikle mikrofon çalışmıyor sorunu yaşıyorsanız bir anda dünyayla olan bağlantınız kesilmiş gibi hissedebilirsiniz. Mikrofon çalışmıyor sorunu Windows 7, 10, 11 versiyonu laptop ve masaüstü bilgisayarların ya da iOS ve Android akıllı telefonların dahili mikrofonlarında ortaya çıkabilir.

Mikrofon neden bozulur sorusunun pek çok farklı yanıtı olabilir çünkü bu dahili donanım dış etkenlere direkt olarak maruz kalabildiği için hasar görebilir. Aynı şekilde bu donanımın çalışması için bir yazılım gerektiği için teknik olarak da bir sorun meydana gelmiş olabilir. Bu nedenle çözüm, sorunun içinde gizlidir. Gelin telefonda ve bilgisayarda mikrofon sorunu nasıl çözülür tüm detaylarıyla görelim.

Bilgisayarlarınızda mikrofon çalışmıyor sorununun en çok karşılaşılan nedeni, donanımın hasar almasıdır. Bu nedenle bilgisayarınızda bir ses kaydı alın ya da bir video çekin. Kayıtlarda sesiniz net çıkıyorsa hasar yok demektir. Eğer sesiniz boğuk ya da derinden geliyorsa mikrofonun üzerini temizleyin. Dış etkenlere açık bir donanım olduğu için üstü bir şekilde pislikle kapanmış olabilir. Sivri uçlu bir iğne kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Eğer ses ya da video kaydında sesiniz sorunsuz çıkıyorsa ve hatta diğer uygulamalarda da herhangi bir sorun yaşamadan yalnızca tek bir uygulamadan hata alıyorsanız o uygulamanın cihazın mikrofonuna erişimi olmayabilir. Ayarlar sayfasındaki Gizlilik ve Güvenlik seçeneği üzerinden söz konusu uygulamanın cihazın mikrofonuna erişim izni olup olmadığını kontrol edin, eğer bu uygulamaya güveniyorsanız gerekli izni verin. 

Bilgisayarınıza harici bir mikrofon bağladıysanız ya da farklı uygulamalar kullanırken uygulama mikrofonunu varsayılan olarak belirlediyseniz normal çalışma sırasında bilgisayarınızda mikrofon çalışmıyor sorunu yaşayabilirsiniz. Yukarıdaki adımları uygulayarak bilgisayarın dahili mikrofonunu yeniden varsayılan olarak seçmelisiniz. 

Basit bir yöntem gibi görünüyor ancak pek çok kullanıcı farkında olmadan bilgisayarının dahili mikrofonunun sesini yanlışlıkla kıstığı için mikrofon çalışmıyor sorunu yaşıyor. Mikrofon sesini en yüksek düzeye ayarladığınız zaman çalıştığından emin olursunuz. Konuşma sırasında ses patlamaları yaşanıyorsa daha sonra yeniden uygun seviyeye getirebilirsiniz. 

Eğer Windows Update üzerinden otomatik olarak tüm güncellemeleri alıyorsanız bu yöntemi uygulamanız gerekmez ancak otomatik güncelleme almayan pek çok kullanıcı bilgisayarında mikrofon çalışmıyor sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Bilgisayarınızın işletim sisteminin, uygulamaların ve sürücülerin her zaman güncel olduğundan emin olun.

Windows, sorunları olduğu kadar çözümleri de kendi içinde sunan bir işletim sistemi. Önceki versiyonlarda genel olan sorun giderme aracı artık donanıma ya da yazılıma özel olarak hizmet sunuyor. Yukarıdaki adımları uygulayarak mikrofon çalışmıyor sorununu çözebilir ya da nasıl çözebileceğinizi en doğru şekilde öğrenebilirsiniz. 


Kaynak webtekno.com

 

Google, Arama Sayfasına Bilgi Pencereleri Eklemeyi Planlıyor

Dünyanın şüphesiz en büyük arama motoru Google, yıllardır aynı arayüze sahip. Google.com’a girdiğinizde karşınıza boş, sadece arama motoru olan ve yukarıdan Görseller ve Gmail’e erişebilmenizi sağlayan butonlara sahip bir sayfa çıkıyor. Görünüşe göre Google, yeni ‘bilgi pencereleri’ ile sayfasını renklendirmek istiyor.

Dünyanın Yapay Zekâ Tarafından Geliştirilen İlk İlacı İnsanlarda Test Edilecek

Her geçen gün biraz daha gelişen ve kullanıldığı alanlar biraz daha genişleyen yapay zekâ, bu sefer de ilaç alanına el attı. Dünyada ilk defa yapay zekâ tarafından obsesif kompulsif bozukluğu olan hastaların tedavilerinde kullanılabilecek bir ilaç geliştirildi. Yapay zekânın da yardımıyla gelecekte ilaç geliştirmenin daha hızlı ve daha verimli hale geleceği tahmin ediliyor.

Telegramdan WhatsApp Kullanıcılarını Kıskandıracak Özellik: Mesajlara Emoji ile Tepki Verme Geldi

WhatsApp ile birlikte dünyanın en popüler mesajlaşma platformları arasında yer alan Telegram, her yeni güncellemesiyle birlikte kullanıcılarına daha iyi bir mesajlaşma deneyimi sunmaya çalışıyor. İlk olarak 2013’te kullanıma sunulan ve Rus programcı Pavel Durov tarafından yaratılan platform, geçtiğimiz aylarda görüntülü görüşmelerin ve canlı yayınların kayıt altına alınacağı bir özelliğini duyurmuştu.

TCL, Televizyon Deneyimi Sunan Yeni Gözlüğü NXTWear Airı Tanıttı

Muhtemelen çoğunuzun bu gözlüğün ilk versiyonun da haberi yoktur ancak aslında TCL NXTWear gözlükleri 2021’in Haziran ayında piyasaya çıkmıştı. Bu gözlükler Mobile World Congress sırasında duyurulmuştu. Şimdi ise TCL, NXTWear’in yenilenmiş ve çok daha havalı duran bir versiyonunu Mobile World Congress 2022’de tanıtacağını duyurdu.