ChatGPT, Tek Kişilik Bir Oyunu Multiplayer Oyuna Dönüştürdü (Hem de Unreal Engine Kullanarak)

Son günlerde tüm teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT, yapabildiklerinin sınırı olmadığını kısmen kanıtlamıştı. Yapay zekâ, en karmaşık yazılım problemlerinden bazılarını bile çözmeyi başarmış, istenilen dilde sıfırdan uygulama yazabileceğini de göstermişti.

18.12.2022 16:30:17 tarihinde yayınlandı.

Son günlerde tüm teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT, yapabildiklerinin sınırı olmadığını kısmen kanıtlamıştı. Yapay zekâ, en karmaşık yazılım problemlerinden bazılarını bile çözmeyi başarmış, istenilen dilde sıfırdan uygulama yazabileceğini de göstermişti.

Bugünse ChatGPT’nin yeteneklerini daha da öteye taşıyan bir konspet paylaşıldı. Oyun geliştiricileri için sunucu hizmetleri sunan Beamable, ChatGPT ile sıfırdan, Unreal Engine ile ve tek satır kod yazmadan çok oyunculu bir oyun geliştirilmesini sağlayacak bir deneme yaptı.

ChatGPT’ye Unreal Engine’deki ‘Blueprint’ sistemini ve Beamable’ın API’larını öğreten ekip, ardından yapay zekâ ile oyun oluşturmanın ilk adımlarını attı. ChatGPT, Unreal Engine’de kod yazmadan pek çok sistemi oluşturmanızı sağlayan Blueprint’te taslakları oluşturmaya başladı.

Söz konusu taslaklar, oyunun çok oyunculu olmasını sağlamak için Beamable servislerine bağlanmasını sağlıyordu. Yapay zekâ tarafından oluşturulan Blueprint çalıştı ve oyuncu, Beamable’ın sunucularına bağlanmayı başardı. Bu süreçte gerçek bir kişi tarafından yapılan tek şey, Beamable hakkında yapay zekâya bilgi sunmak ve çıktıyı olduğu gibi yapıştırmak idi.

Bu arada; eğer bir tek oyunculu oyununuz varsa ve bunu çok oyunculu oyuna çevirmek istiyorsanız, geliştirme aşamasında Beamable'a herhangi bir ücret ödemiyorsunuz (API istek sayısı 100 bin altında olduğu sürece). Fakat oyunu yayınladıktan sonra, API'a sunduğunuz isteğe göre değişken oranda ücret ödeyeceksiniz. Dolayısı ile Beamable, söz konusu denemeyi yaparken aslında bir anlamda kendisi için yeni bir hizmet dalı oluşturmuş oldu.

Normalde çok oyunculu oyunların geliştirme süreci, özellikle tek başınıza çalışıyorsanız oldukça zorlu olabiliyor. Oyunun sunucuya bağlanmasını ve sunucuda yapılacak işlemleri tek tek manuel olarak belirlemeniz ya da üçüncü parti bir platformdan yardım almanız gerekiyor. ChatGPT, bu yükü üzerinizden alabileceğini de böylelikle kanıtladı.

Öte yandan ChatGPT, 2021 yılına kadar olan tüm bilgilerden faydalandığından Unreal Engine’in Blueprint sistemine de hakim durumda. Dolayısıyla Unreal Engine’de aklınızda bir sistem fikri varsa, bota fikrinizi sunarak size gerekli Blueprint’i oluşturmanızda yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABER Inceptiondan Daha Fazla Beyin Yakan Olay: ChatGPT İçinde Bilgisayar Oluşturuldu, İçinde ChatGPT Çalıştırıldı


Kaynak webtekno.com

 

Amazon Prime Gamingin Bu Ayki Oyunları Açıklandı: Toplam Fiyatı 1.020 TL olan Tam 9 Oyun Ücretsiz Hale Geldi

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, bir internet sitesinin Amazon Prime Gaming'e ocak ayında eklenecek oyunları sızdırdığından bahsetmiştik. İddialara göre platform, ocak ayında 316 TL değerinde olan 5 oyunu abonelerine ücretsiz olarak ulaştıracaktı. Ancak şimdi, bu iddianın tam olarak gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Amazon, Prime abonelerinin ocak ayında ücretsiz olarak ulaşabilecekleri oyunları resmen açıkladı.

Instagramda Takipçi Artırmak İçin Uygulamanız Gereken 15 Adım

2012 yılında Facebook tarafından satın alınan Instagram, bugün dünya çapında 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip durumda. Böyle geniş bir kitleye sahip olan Instagram üzerinden herkes şirketinin, kendinin ya da yaptığı işlerin tanıtımını yapmak istiyor. Instagram’da takipçi artırma için pazarlama uzmanı Neil Patel tarafından anlatılan bazı önemli taktikler var. Bu taktikler sayesinde Instagram’da takipçi artırma yapabilirsiniz.

WhatsApp, Telegramın Sevilen Kanal Oluşturma Özelliğini Uygulamaya Ekliyor

WhatsApp, birçok kişi tarafından tercih edilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bire bir mesajlaşma ve grup sohbetleri konusunda öncü olan WhatsApp, iletişim şeklimizi değiştirmiştir. Topluluklar özelliği sayesinde daha büyük grup etkileşimlerini kolaylaşıyor. Ancak uygulama, rakibi Telegram'ın yıllardır sahip olduğu bir özelliğe henüz sahip değil: Kanallar.

Instagramdan Kime Ne Fayda Getireceği Belli Olmayan Özellik: Reels İndirme

Dünyanın en popüler görsel içerik platformu olan Instagram, TikTok'a rakip olarak geliştirdiği Reels özelliğini iyileştirmeye(!) devam ediyor. Instagram'ın Reels için üzerinde çalıştığı yeni bir özellik daha ortaya çıktı ancak bu özelliğin kime, ne fayda sağlayacağını henüz anlayabilmiş değiliz. Daha önce Instagram'a gelen pek çok özelliği haftalar öncesinden ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre Instagram, Reels videoları için bir indirme seçeneği üzerinde çalışıyor. Peki bu özellik nasıl kullanılacak ve kimin işine yarayacak?