Çıplaklık İçeren Yeni Bir TikTok Akımı Tartışmaların Fitilini Tekrar Ateşledi: Algoritmayı Kandırmanın Yolunu Buldular

Bugüne kadar pek çok anlamsız ve hatta zarara yol açan pek çok TikTok akımı görmüştük. Fakat platformda son günlerde popüler olan bir akım, platformun içerik denetimi konusundaki eksiklerini gözler önüne serdi.

24.02.2023 02:00:29 tarihinde yayınlandı.

Bugüne kadar pek çok anlamsız ve hatta zarara yol açan pek çok TikTok akımı görmüştük. Fakat platformda son günlerde popüler olan bir akım, platformun içerik denetimi konusundaki eksiklerini gözler önüne serdi.

TikTok kullanıcıları, bu kez videolarda gözünüzü kırpma hızından daha kısa bir sürede göğüslerini göstermeye başladı. “Foopah challenge” olarak anılan yeni akım, platformun çıplaklık politikalarını yerle bir ediyordu.

TikTok kullanıcısı Amy Andrews, BuzzFeed’e yaptığı açıklamada yeni akım kapsamında yayınladığı birkaç video ile OnlyFans trafiğini de artırdığını ifade etti. Yeni akım, önceki akımlara göre çok daha büyük bir dönüş sağladı.

TikTok, akıma dahil olan videoların paylaşıldığı bazı etiketleri platformda engelledi. Fakat kullanıcılar, bu etkiletlerin alternatiflerini üreterek akımı devam ettiriyor. Üstelik TikTok’un kendi verilerine göre bu etiketlerle etkileşimde bulunan kullanıcıların 3’te 2’si 18-24 yaş aralığında yer alıyor.

TikTok, çıplaklık tespit ettiği videoları da kaldırmayı sürdürüyor. Fakat akımın popülerliği sayesinde kaldırılan videodan daha fazla video yayınlanıyor.

BuzzFeed’e konuşan TikTok sözcüsü, “TikTok'ta çıplaklık ve müstehcen içeriğe izin verilmez. İhlal edici hashtag'leri yasaklamak ve videoları kaldırmak da dahil olmak üzere, bu türden herhangi bir içeriğe karşı uygun önlemleri alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu akımı başlattığı düşünülen ‘Foopah’ adlı kullanıcının hesabı yasaklandı, videoları da platformdan kaldırıldı.

İLGİLİ HABER Sosyal Medya, Kullanıcıları ‘Tehlikeli Bir Döngüye’ Sokuyor: Peki Bundan Nasıl Korunuruz?


Kaynak webtekno.com

 

Yapay Zekâ, TBMMye de Girdi: Milletvekillerinin Açıklamalarını Kaydedecek

Mecliste yapılan her konuşma, her komisyon oturumu resmi olarak kayıtlara da geçirilir. Bu kayıtları tutan kişiler olan stenograflar yakın zamanda yapay zekadan destek görmeye başlayacak. TBMM ve TÜBİTAK tarafından geliştirilen Tutanak Bilgi Sistemi Projesi devreye girdiğinde yapay zekâ, konuşmacıları tanıyacak ve sözlerini yazıya dökecek. 

YouTube MP3 Dönüştürme ve İndirme Nasıl Yapılır?

Pek çok kullanıcı müzik dinlemek için dijital müzik platformlarını kullansa da Youtube üzerinden ya da MP3 ile müzik dinleyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Sevdiğiniz müzikleri Youtube MP3 dönüştürme işlemi ile bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirerek internetinizden harcamadan müzik keyfinizi sürdürmeniz mümkün.

105 Işık Yılı Uzaklıkta İki Yeni Ötegezegen Keşfedildi: Biri Yaşama Elverişli Olabilir!

Bilim insanlarının uzay araştırmaları hızla devam ederken her geçen gün evrenin derinliklerinden bir keşifle karşılaşıyoruz. Ötegezegenleri de içeren bu keşifler, dünya dışı yaşam arayışımızda büyük bir önem taşıyor. Ötegezegen ne diye soracak olursanız; bu isim, güneş sistemimize dahil olmayan ve başka bir yıldızın yörüngesinde bulunan gezegenlere veriliyor. Uzmanlar en son, geçtiğimiz haftalarda okyanusla kaplı olabilecek bir gezegen keşfettiklerini duyurmuştu.

İçerik Oluşturucular Facebook’ta Müzikli Video Paylaşarak Gelir Elde Edecek: Türünün Tek Örneği!

Sosyal medya platformları arasında adeta bir savaş yaşanıyor ve bu savaş gün geçtikçe şiddetlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Facebook'un çalışanlarına gönderdiği bir yönergeyle platformunu TikTok’a benzetme talimatı verdiği ortaya çıkmıştı. TikTok'un üst düzey yöneticilerinden biri böyle bir şeyin mümkün olmadığını çünkü Facebook ve TikTok’un kulvarlarının bile aynı olmadığını açıklamıştı.