Devasa Bir Gaz Küresi Olan Jüpiterin Yüzeyinde Adım Atabilir miyiz?

Varsayalım ki başarılı bir planlama neticesinde Jüpiter'e doğru uzun bir yolculuğu tamamladınız ve gezegenin yakınlarındasınız.

1.08.2023 14:45:07 tarihinde yayınlandı.

Varsayalım ki başarılı bir planlama neticesinde Jüpiter'e doğru uzun bir yolculuğu tamamladınız ve gezegenin yakınlarındasınız.

Yolculuğun devamında başınıza neler geleceğine sırasıyla bakalım.

O nedenle özel bir kıyafetiniz olduğunu varsayalım ve devam edelim. Jüpiter tamamen gazdan oluşuyor, yani katı bir yüzeyi yok. Dolayısıyla tıpkı havada yürüyemediğimiz gibi, Jüpiter'deki gazların üzerinde de yürüyemiyoruz, yani ayak basma gibi bir kavram yok.

Jüpiter'in bu gazdan oluşan katmanları, merkeze doğru yaklaştıkça giderek daha da yoğunlaşmaya başlıyor. Fakat en dış kesiminde, bu gaz tabakaları hayli ince. Tabii daha gaz katmanlarının en tepelerindeyken bile, yani yüzey denebilecek yoğunluktaki gaz katmanlarından yaklaşık 300 bin km uzaktayken dahi, radyasyon zehirlenmesinden çok kısa sürede ölürdünüz.

Varsayımlara devam edelim ve özel kıyafetinizin sizi radyasyondan koruyacak süper güçlere sahip olduğunu düşünelim. Bu sefer de Jüpiter'in devasa kütlesi nedeniyle atmosfere girişiniz öylesine hızlı olurdu ki, tıpkı meteorların Dünya atmosferine girerken yanmaları gibi kül olurdunuz.

Diyelim ki bu sorunu da mucizevi bir şekilde çözdük ve üst atmosferin ortalarına kadar gelebildik. Buralarda basınç, Dünya'nın yüzey basıncına denk olacaktır ve kısmen daha insancıl koşulları deneyimlemeye başlayacaksınızdır.

Bu etapta düşmeye devam edersiniz; ancak atmosfer hayli yoğunlaştığı için, düşüş hızınız nispeten daha yavaş olacaktır; saatte 3200 km kadar... Neyse ki en azından bu hızdayken, yanmaktan kurtulursunuz. 

Bu kısmı da geçebilmeniz için bir de paraşütünüz olduğunu varsayalım. Bu kısmı geçerken, sıcaklık da sıfırın üstüne doğru çıkacak ve Dünya'ya benzer seviyelerde dolaşacak. Son durumu güncellemek gerekirse; radyasyondan koruyan özel bir kıyafetiniz ve paraşütünüz var; düşme hızınız yavaş, sıcaklık ve basınç Dünya'ya yakın. 


Kaynak webtekno.com

 

Marsa Ulaşan İkinci Ülke Olan Çin, Kızıl Gezegenin Yörüngesinden ve Yüzeyinden Yeni Fotoğraflar Paylaştı

Ülkelerin uzay yarışı hız kesmeden devam ederken Çin ve ABD bu yarışın zirvesinde yer alıyor. Çin, Tianwen-1 isimli görev kapsamında bir yörünge aracı ve Zhurong isimli bir yüzey gezginini Mars’a göndermişti. Bu araçlar geçtiğimiz aylarda başarılı bir şekilde hedeflerine ulaşmış ve Çin’i Mars’a ulaşan ikinci ülke olarak kayıtlara geçirmişti.

Samsung, Yepyeni Galaxy A Telefonlarının Tanıtım Tarihini Açıkladı: İşte Tanıtılacak Modeller ve Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Şubat ayının başında Samsung Galaxy S22 serisini tanıtan Samsung, yıla hız kesmeden devam ediyor. Her yıl farklı etkinliklerle farklı kitlelere yönelik yeni teknolojilerini tanıtan şirket, bugün önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği yeni etkinliğini duyurdu. Bu hafta gerçekleşecek olan etkinlik, Galaxy A serisi telefonlar özelinde olacak.

Gözle Görülmeyen En Eski Galaksi Keşfedildi: Tam 1.2 Milyon Işık Yılı Uzaklıkta

Hubble'dan ya da James Webb'den gelen galaksi görüntülerine hepimiz aşinayız. Bu görüntüler ışığın farklı dalga boylarında gözlemlenmesiyle ortaya çıkan ve optik olarak algılanabilen galaksilerin görüntülerinden oluşuyor. Gözümüzün göremediği kısmı ortaya çıkarmak için ise bilim insanlarının farklı araçları bulunuyor.