Elektroniğe İlgisi Olanların Bilmesi Gereken Arduino Nedir, Nasıl Programlanır?

Arduino, elektronikle uğraşmaya yeni başlayan insanlar arasında son zamanlarda oldukça popüler hale geldi ve bunun son derece iyi bir nedeni var. 

28.02.2022 21:00:30 tarihinde yayınlandı.

Arduino, elektronikle uğraşmaya yeni başlayan insanlar arasında son zamanlarda oldukça popüler hale geldi ve bunun son derece iyi bir nedeni var. 

Bu yazımızda ne olduğunu bilmeyip merak edenleriniz için Arduino’nun ne olduğunu, neden tercih edildiğini ve adım adım nasıl programlandığını basitçe anlatmaya çalıştık. 

Özetle anlatmak gerekirse Arduino; tamirciler, belli hobilerle uğraşan insanlar ve tasarımcılar tarafından gerçek dünya ile etkileşime giren cihazlar tasarlamak ve üretmek için kullanılan açık bir donanım geliştirme kartıdır. 

Elektronik projeler oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir platform olan Arduino; hem fiziksel olarak programlanabilen ve mikrodenetleyici olarak da bilinen bir devre kartından, hem de bir yazılım parçasından veya bilgisayarınızda çalışan, bilgisayar kodunu fiziksel karta yazmak ve yüklemek için kullanılan IDE’den (Entegre Geliştirme Ortamı) oluşur. 

Arduino’nun, daha önceki proglramlanabilir devre kartlarından farklı olarak karta yeni bir kod yüklemek için programcı olarak da bilinen ayrı bir donanım parçasına ihtiyacı yoktur; bunun yerine sadece bir USB kablosu da işinizi görecektir. Buna ek olarak Arduino, mikrodenetleyicinin işlevlerini daha erişilebilir bir pakete ayıran standart bir form faktörü sağlarken; basitleştirilmiş bir C++ sürümü kullanan Arduino IDE ile programlamayı öğrenmeniz kolaylaştırır. 

Tek bir devre kartı üzerinde bir dizi farklı parça ve arayüz içeren Arduino’ların tasarımı yıllar içinde değişmiş olsa da, herhangi bir Arduino’da bulmanız olası olan bazı temel parçalar vardır. 

Arduino ile kullanmak isteyebileceğiniz çeşitli bileşenlere bağlanmak için kullanılan iki çeşit pin vardır: 

Açık ya da kapalı fark etmeksizin tek bir durumu algılayıp işleyebilen pinler. Çoğu Arduino’da 14 dişital I/O pini bulunur. 


Kaynak webtekno.com

 

Microsoft Teams, Yeni Getirdiği ‘Canlı Çeviri’ Özelliği ile Birçok Kişinin İmdadına Yetişiyor!

Video konferans platformları, özellikle pandeminin hayatımıza girmesinin ardından oldukça popüler bir hâl aldı. Bu platformlar, her gün dünya çapında yüzbinlerce insan tarafından toplantı, ders ve daha birçok farklı amaçlar için kullanılıyor. Uygulamaların arkasındaki şirketler de kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yeni özellikler çıkarıyor.

Call of Duty Modern Warfare 2 İnceleme: Gerçekten 1500 TL Verip Almaya Değer mi?

2003 yılından beri düzenli olarak yeni oyunuyla çıkış yapan Call of Duty serisi oldukça köklü bir geçmişe sahip. Genel olarak serinin her çıkış yapan oyununda oyuncular önce hikaye modunu bitiriyor ve senenin geri kalanını multiplayer modunda geçiriyorlar. Oyunun konsollarda yoğun satışının en büyük sebebi kesinlikle multiplayer modu.

Sosyal Medya Savaşları: Rusya, Twittera Erişimi Engellerken Youtubedan ise Beklenmeyen Rusya Adımı

Ukrayna-Rusya arasındaki gergin savaş sürerken, Rusya’ya tepkiler de çığ gibi büyüyor. Hacker grubu Anonymous’un Rusya’ya karşı başlattığı siber saldırıya da Türk hacker grubu Ayyıldız Tim’den de destek geldi. Başlatılan bu siber saldırının ardından Rusya’daki resmi internet sitelerinde çökmeler yaşandı ve şu an Rusya çok sayıda siber saldırının hedefi olmuş durumda.