En Uygun Fiyatlı "AMD Ryzen 7000" İşlemcisi Duyuruldu: Karşınızda Ryzen 5 7500F

ABD merkezli yarı iletken devi AMD, yeni işlemcisi "Ryzen 5 7500F"yi sessiz sedasız piyasaya sürdü. Şirketin bugüne kadarki en uygun fiyatlı Zen 4 tabanlı işlemcisi olarak karşımıza çıkan AMD Ryzen 5 7500F, düşük bütçeli oyuncuların favorisi olacak gibi görünüyor. Gelin hep birlikte AMD'nin uygun fiyatlı yeni işlemcisine yakından bakalım.

26.07.2023 11:00:14 tarihinde yayınlandı.

ABD merkezli yarı iletken devi AMD, yeni işlemcisi "Ryzen 5 7500F"yi sessiz sedasız piyasaya sürdü. Şirketin bugüne kadarki en uygun fiyatlı Zen 4 tabanlı işlemcisi olarak karşımıza çıkan AMD Ryzen 5 7500F, düşük bütçeli oyuncuların favorisi olacak gibi görünüyor. Gelin hep birlikte AMD'nin uygun fiyatlı yeni işlemcisine yakından bakalım.

6 çekirdekli bir işlemci olarak karşımıza çıkan AMD Ryzen 5 7500F'nin temel çalışma frekansı 3.70 GHz. İşlemcinin maksimum çalışma frekansı ise 5.0 GHz olarak açıklandı. Hız aşırtma için uygun olmayan işlemci, dahili bir GPU'ya sahip değil. Yeni nesil M.2 SSD'ler ve DDR5 RAM ile kullanılabilen Ryzen 5 7500F, şirketin AM5 platformu ile uyumlu olan tüm anakartlar ile kullanılabilecek.

AMD Ryzen 5 7500F, birkaç hafta önce Geekbench 6.1 testlerine girdi. Yapılan testlerde işlemciye verilen puan, tek çekirdekli işlemlerde 2782, çok çekirdekli işlemlerde ise 13323 olarak karşımıza çıktı. Bu puanlar, daha pahalı bir model olan Ryzen 5 7600X'e oldukça yakın. AMD Ryzen 5 7600X, tek çekirdekli işlemlerde 2884, çok çekirdekli işlemlerde ise 13059 puan almıştı. Bu istatistikler, AMD Ryzen 5 7500F'nin çok çekirdekli işlem performansının, AMD Ryzen 5 7600X'ten kısmen iyi olduğunu söylüyor. Aslında her iki işlemcinin yakın performansta olduğunu söylemek mümkün.

İLGİLİ HABER En Ucuz Modeli Bile En Güçlü Intel İşlemciyi Tokatlayan AMD Ryzen 7000 İşlemciler Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatları

AMD'nin internet sitesinde listelenen yeni işlemci, 179 dolarlık fiyat etiketine sahip. Üstelik bu işlemci, AMD'nin küresel internet sitesinde de listeleniyor. Yani geçmişteki iddiaların aksine, AMD Ryzen 5 7500F tüm pazarlarda piyasaya sürülecek. Ülkemizdeki oyunseveler de bu işlemciyi satın alma imkanına sahip olacaklar. Son olarak, neredeyse aynı performansa sahip olan AMD Ryzen 5 7600X'in 249 dolar karşılığında satın alınabilindiğini hatırlatalım. Aynı işlemcinin Türkiye fiyatı ise 6500-7000 TL aralığında bulunuyor. Buradan yola çıkarak Ryzen 5 7500F'in Türkiye'de 5000-6000 TL bandında bir fiyata sahip olacağını tahmin edebiliriz.


Kaynak webtekno.com

 

Oyun Keyfini Bambaşka Bir Boyuta Taşıyacak PlayStation VR 2 Resmen Duyuruldu (İlk PSVR 2 Oyunu da Gösterildi)

Dünyanın en büyük elektronik fuarı CES 2022 resmen başladı. Dün akşam itibarıyla da çok sayıda şirket, CES 2022'de yeni teknolojilerini tanıttı. Bu bağlamda sahne alan şirketlerden bir tanesi de Japonya merkezli teknoloji devi Sony'ydi. Düzenlediği etkinlikte yepyeni televizyonlarını duyuran şirket, PlayStation 5 için hazırladığı VR oyun ekipmanları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

OceanGate Kurucu Ortağı, Venüse 1.000 Kişi Göndermeyi Planladığını Açıkladı

Tek bir sefer dahi tamamlayamamasına rağmen tarihin en ünlü gemilerinden biri olan Titanik, geminin batığına turistik seferler düzenleyen OceanGate isimli şirket aracılığıyla battıktan 111 yıl sonra 5 kişiye daha mezar olmuştu. Henüz OceanGate'in kazasıyla ilgili tüm sorular yanıtlanamamışken dün, şirketin kurucu ortaklarından Guillermo Söhnlein'dan "E pes artık" dedirten yeni açıklamalar geldi.

Hiç Şakası Yok: Akıllı Telefon Bataryaları Neden ve Nasıl Patlar?

Akıllı telefon bataryaları, aslında cebimizde taşıdığımız hatta çoğu zaman geceleri yastık altına sıkıştırdığımız birer bomba gibi. Elektrik enerjisini depolayan ve belirli süreler boyunca cihalarımızı kullanan bataryalar, her geçen yıl daha da büyüyor. Elbette daha verimli hale geliyorlar ancak akıllı telefonların enerji ihtiyacı da gün geçtikçe arttığı için verimliliği yeni teknolojilere harcıyoruz. Bataryalara ilişkin inovasyonların sayısı her geçen gün artsa da maalesef çözülemeyen bir sorun var: Her an patlamaya müsait olmaları.

Aylardır Beklenen Starfieldın Oynanış Videosunun Sızmasının Ardından, İlk Fragman da Geldi!

Video oyun tutkunlarının büyük bir heyecanla bekledikleri uzay temalı oyun Starfield ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir gelişme yaşandı. Bir YouTuber, henüz yayınlanmamış oyunun yaklaşık 40 dakikalık oynanış videosunu sızdırmayı başardı. Sızdırılan videoda, oyunun başlangıcından itibaren neler yaşandığını tüm detayları ile görebiliyoruz. Ayrıca uzay savaşları bireysel rekabetler de sızdırılan videoda bulunuyor.