Facebookun Zararlı İçerikleri Kısıtlamak Yerine Yanlışlıkla Daha da Artırdığı Ortaya Çıktı

Hepimizin zamanının birçoğunu harcadığı sosyal medya platformları gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Durum böyle olunca bu platformlarda yer alan, dezenformasyon gibi zararlı içerikler de gündeme gelmeye devam ediyor.

3.04.2022 01:00:31 tarihinde yayınlandı.

Hepimizin zamanının birçoğunu harcadığı sosyal medya platformları gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Durum böyle olunca bu platformlarda yer alan, dezenformasyon gibi zararlı içerikler de gündeme gelmeye devam ediyor.

Meta’nın sahip olduğu, dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılan Facebook da bu platformlar arasında bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Meta’nın, bir diğer popüler sosyal medya platformu TikTok hakkında kötü konuşması için para verdiğinin ortaya çıktığını paylaşmıştık. Şimdi ise Facebook’un ‘yanlışlıkla’ zararlı içerikleri artırdığı ortaya çıktı.

The Verge tarafından edinilen bilgilere göre Facebook, yanlış bilgi içeren zararlı içeriklerin kullanıcılar tarafından daha fazla görülmesine neden oldu. Açıklamalara göre akışta yaşanan bu sıralama sorunu, platformdaki dezenformasyonların kısıtlanmak yerine ‘yanlışlıkla’ daha da yayılmasına neden olarak zararlı içeriklerin dünya çapında %30 artmasına neden oldu. Açıklamalara göre bu durum Ukrayna’yı işgal eden Rus devlet propagandasını bile içeren gönderilerde bile yaşandı.

İçeriklerin, kullanıcıların akışta gezerken karşısına çıkmasına neden olan bu sorunun 2019’dan beri yaşandığı; ancak geçtiğimiz ekim ayında fark edilmeye başlandığı ifade edildi. Bu da zararlı içeriklerin en az altı aydır sıralamalarda yukarı çıkıyor olabileceğini gösterdi.

İLGİLİ HABER Metanın Siyasetçilere TikTok Hakkında Kötü Konuşmaları İçin El Altından Para Verdiği Ortaya Çıktı

Meta sözcüsü Joe Osborne da The Verge’e verdiği demeçte, “Bir yazılım hatası olan bu sorunun kökenini inceledik ve gerekli düzeltmeleri yaptık” ifadelerini kullanarak hatanın uzun vadeli bir etkisinin olmadığını savundu. Ayrıca bu durum, uzun zamandır içeriklerini nasıl yönettiği konusunda daha açık olması önerilen; ancak bunu gerçekleştirmeyen Facebook’un birçok insana zarar verebilecek sorunlar yaşıyor olabileceğini de ortaya çıkardı.


Kaynak webtekno.com

 

Amaç Tam Tersi Değil miydi: iCloud Private Relaydeki Bir Hata, Kullanıcıların Güvenliğini Tehdit Ediyor

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haziran ayında Safari kullanıcılarının internette daha rahat gezinmesini sağlayacak olan Private Relay (Özel Geçiş) özelliğini duyurmuştu. iOS 15’le birlikte gelen bu yenilik, tamamen olmasa da Apple kullanıcılarına yerleşik bir VPN deneyimi sunuyordu. Fakat güvenli internet deneyimi vadeden özelliğin, bir kusuru yüzünden güvenliği tehdit ettiği fark edildi.

Bir Neslin Çocukluğunu Çalan Efsanevi Oyun Metin 2 Nasıl Battı?

Aslına bakarsanız Metin 2’nin tam olarak battığını söylemek doğru olmaz, zira oyun hem orijinal serverında hem de PVP serverlarda oynanmaya devam ediliyor. Ancak bir dönem ne kadar popüler olduğunu hatırlayan hatta oyunu oynamış olanlar için Metin 2’nin şu anki hali oldukça kötü. 

200 MP Kameralı Telefonların Ne Kadar Kaliteli Fotoğraflar Çekebileceğini Gösteren Video (Dikkat, Kedi İçerir!)

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz yıl ISOCELL HP1 olarak isimlendirdiği akıllı telefon kamera sensörünü duyurmuştu. Dünyanın ilk 200 MP akıllı telefon kamerası olarak tarihe geçen ISOCELL HP1, sahip olduğu ChameleonCell teknolojisi ile pikselleri gruplandırabiliyor, bu sayede de oldukça detaylı görüntüler elde edilmesini sağlıyordu. Ancak Samsung ISOCELL HP1 şu ana dek hiçbir akıllı telefonda kullanılmadı. Bu da kamera performansının hala bir merak konusu olmasına neden oldu.