Gittikçe Daha Sık Kullanılan Yapay Zekâlar, Sizin "Kişisel" Fotoğraflarınızla da Eğitiliyor Olabilir mi?

Şaşırtıcı başarılara ve ilklere imza atmasıyla sık sık gündeme gelen ve kimileri için bir hobiye dahi dönüşen yapay zekâ, günümüzün aynı zamanda en çekişmeli tartışma konularından biri.

19.02.2023 16:00:23 tarihinde yayınlandı.

Şaşırtıcı başarılara ve ilklere imza atmasıyla sık sık gündeme gelen ve kimileri için bir hobiye dahi dönüşen yapay zekâ, günümüzün aynı zamanda en çekişmeli tartışma konularından biri.

Peki, bu ani yükselişin sebebi nedir? Bu yükselişi tetikleyen herhangi bir temel faktör var mı? Bu yazımızda, sizlerle yapay zekâ evrenine kısa fakat kapsamlı bir dalış yapacağız.

Yapay zekâ, adından da anlaşılabileceği üzere insan üretimi zekâya verdiğimiz çok özgün bir isim.

İnsanoğlunun zekâsına mümkün olduğunca denk bir özerk akıl geliştirme çabalarının bir sonucu olan yapay zekâ, hemen her şey gibi Sanayi Devrimi’nin bir ürünüdür. Toplumların ilk defa sanayileşmeye ve dolayısıyla mekanize olmaya başladıkları bu dönemde, üretimi de mekanize etmeye ihtiyaç duyuldu.

Mekanizasyonun, insan müdahâlesine gerek kalmadan üretim yapan bu varyantına zamanla “otomasyon” veya “otomatikleşme” denmeye başlandı. Bu otomatikleşen sistemlerin kendi iradelerini edinmelerini sağlayan yazılımlara ise yapay zekâ diyoruz.

Günümüzde yapay zekâ, çalışan insanlar ve sanatçılar başta olmak üzere kimi çevrelerce insanları işlerinden etme amaçlı bir girişim olarak yorumlanmakta. Tabii bu endişe haksız bir endişe değil.

Yapay zekâ; günümüzde ses, görsel ve metin oluşturabilecek kadar ileri gitmeyi başardı. Öyle ki yapay zekâlarca oluşturulan bazı sanat eserlerinin yarışmalar kazandıklarına ve bazı eserleri sanatçıların rızaları olmadan kullandıklarına dahi şahit olundu.

İLGİLİ HABER Makineler Sanatçıların Yerini mi Alıyor? Yapay Zekânın Oluşturduğu Görsel, Bir Sanat Yarışmasında Birincilik Kazandı

Kısacası yapay zekâ, içerik tükettirilerek eğitilmektedir. Bu sürece de makine öğrenimi denilmektedir. Yazılıma ne kadar fazla görsel, ses ve metin sunarız, kendisine beslenen içeriği o kadar iyi tanımaya başlar.


Kaynak webtekno.com

 

Korkulan Oldu: PlayStation Plus Fiyatlarına Zam Geliyor!

PlayStation, aylık ücretler karşılığında birçok oyuna erişmenizi sağlayan Game Pass rakibi PS Plus abonelik sistemini tüm dünyadaki kullanıcılara sunuyor. Üç farklı katmanla sunulan bu sistem, oyun fiyatlarının özellikle ülkemizde uçtuğu şu dönemde oyuncuların yüreğine su serpiyordu.

İnternet Tabanlı Uygulamaların Temeli API Nedir ve Ne İşe Yarar?

İnternet ve yazılım dünyasında kullanılan pek çok farklı tanım var. Bunlardan bazılarına hepimiz aşinayız, bazılarını ise duymuyoruz bile. Eğer bir yazılımcı, geliştirici değilseniz duymanız da gerekmez. Ancak bunlardan bir tanesi var ki ona hakim olmasak bile iyi ki var olduğunu bilmeliyiz; API. İnternet tabanlı herhangi bir uygulama kullanabiliyorsanız emin olun bunun tek nedeni API arayüzüdür.

Googleın Yıllardır Diriltmeye Çalıştığı Hangouts Nihayet Kapatılıyor: Kullanıcılar Başka Bir Uygulamaya Taşınacak

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın 2013 yılında piyasaya sürdüğü Hangouts isimli mesajlaşma uygulaması, yolun sonuna gelmiş durumda. Google'ın resmi blog sayfası üzerinden yapılan açıklamalara göre Hangouts kullanıcıları, bugün itibarıyla bir bildirim almaya başlayacaklar. Kullanıcılar, bu bildirimle Gmail'in içine entegre edilen Sohbet isimli uygulamaya yönlendirilecekler.

LoL Şampiyonlarından Gangplankin CTleri, Tüm Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri

Üst koridorun en kendine has karakterlerinden biri olan Gangplank, oynaması ve öğrenmesi biraz zaman alan karakterlerden bir tanesi. Birçok karakterin kendine has bir zorluğu olsa da Gangplank bu konuda muhaliflerine göre bir tık daha zorluk konusunda ön planda oluyor. İşin sonunda tecrübe herşeyin çözümü fakat yinede bunu belirtmek gerekiyor. Gangplank zor olmasına karşın öğrenildiğinde en çok keyif veren ve insanı tatmin eden karakterlerden bir tanesi.