God of War Ragnarok, Parasının Her Kuruşunu Hak Ediyor: İşte Serinin İnanılmaz Grafik Karşılaştırması

Sony’nin “efsaneleri” arasında yer alan God of War serisi, ilk üçlemenin ardından 2018 yılında yepyeni bir dünya ve hikaye ile karşımıza çıkmıştı. Bu kez İskandinav mitolojisini kılıçtan (daha doğrusu baltadan) geçiren sinirli savaş tanrımızın hikayesi tabii ki burada son bulmamıştı. PlayStation 5’in çıkışıyla birlikte duyurulan God of War Ragnarok, oyuncuları uzunca bir süre bekletmişti.

10.11.2022 05:15:09 tarihinde yayınlandı.

Sony’nin “efsaneleri” arasında yer alan God of War serisi, ilk üçlemenin ardından 2018 yılında yepyeni bir dünya ve hikaye ile karşımıza çıkmıştı. Bu kez İskandinav mitolojisini kılıçtan (daha doğrusu baltadan) geçiren sinirli savaş tanrımızın hikayesi tabii ki burada son bulmamıştı. PlayStation 5’in çıkışıyla birlikte duyurulan God of War Ragnarok, oyuncuları uzunca bir süre bekletmişti.

Bugün ise beklenen o gün geldi çattı ve God of War Ragnarok’un çıkışına sadece saatler kaldı. Ancak şimdiden bazı içerik üreticileri oyunu oynayıp incelemeye başladı bile. Peki God of War Ragnarok’un serinin bir önceki oyundan ne farkı var? Gelin hep birlikte görelim.

2018 yapımı oyunla Ragnarok arasındaki farklara baktığımızda ilk göze çarpan detayın karakter modellemesi olduğunu görüyoruz. Burada özellikle Kratos'un giderek yaşlandığı için ilk oyunda uçları beyazlamaya başlayan sakallarının neredeyse tamamen griye döndüğü görüyoruz. Ayrıca ilk oyuna kıyasla çok daha soluk bir teni olan savaş tanrımızın üzerine vuran güneş ışınları da çok daha gerçekçi görünüyor.

.content-slider{ overflow: hidden; width: calc(100% + 60px); margin-top: 16px; padding-bottom: 57.8%; padding-top: 1.38889rem; position: relative; } .content-slider .img { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; background-size: cover; } .content-slider .foreground-img { width: 50%; } .content-slider .slider { position: absolute; -webkit-appearance: none; appearance: none; width: 100%; height: 100%; background: transparent; outline: none; margin: 0; transition: all 0.2s; display: flex; justify-content: center; align-items: center; top: 0px; left: 0px; } .content-slider .slider::-webkit-slider-thumb { -webkit-appearance: none; appearance: none; width: 20px; padding-bottom: 60%; padding-top: 1.38889rem; background: transparent; cursor: pointer; outline: none; box-shadow: none; border:none; } .content-slider .slider::-moz-range-thumb { width: 20px; padding-bottom: 60%; padding-top: 1.38889rem; background: white; cursor: pointer; outline: none; box-shadow: none; border:none; } .content-slider .slider-button { pointer-events: none; position: absolute; width: 30px; height: 30px; border-radius: 50%; background-color: white; left: calc(50% - 15px); top: calc(50% - 15px); display: flex; justify-content: center; align-items: center; } .content-slider .slider-button:after { content: ""; padding: 3px; display: inline-block; border: solid #5d5d5d; border-width: 0 2px 2px 0; transform: rotate(-45deg); } .content-slider .slider-button:before { content: ""; padding: 3px; display: inline-block; border: solid #5d5d5d; border-width: 0 2px 2px 0; transform: rotate(135deg); } .content-slider .slider-line { pointer-events: none; position: absolute; width: 6px; height: 100%; background-color: white; left: calc(50% - 3px); top: 0; display: flex; justify-content: center; align-items: center; } @media (max-width: 767px){ .content-slider { width: 100%; margin: 0; padding-top: 0; } }

İki oyunun farkına baktığımızda God of War'da dünyanın biraz daha renkli olduğunu ve ağaçların yapraklarının "daha canlı" olduğunu görüyoruz. İkinci oyunda ise bu dünya yerini Ragnarok yani kıyamet nedeniyle yavaş yavaş solan bir dünyaya bırakmış. Ayrıca yerdeki karların ilk oyunda daha düz dururken ikinci oyuunda çok daha gerçekçi ve taneli bir yapıda olduğu da hemen dikkatimizi çekiyor.

İlk oyunun çıkış tarihine göre muazzam görünen grafikleriyle Ragnarok'un grafiklerini yan yana koyduğumuz zaman gerçekten de arada dağlar kadar fark olduğunu görüyoruz. Özellikle oyunun fizik motoru oyunun görünüşünü baştan aşağı değiştirmiş. Yine bir önceki oyunda karın yapısı az da olsa değişiyor olsa da Ragnarok'da ağaçtan düşen bir dal parçasının bile karda iz bırakacak kadar gelişmiş bir fizik motoruna sahip olduğunu görüyoruz.

Oyunun texture'larına yani kaplamalarına baktığımızda ise oyunun kendini yeni nesile çok iyi adapte ettiğini görüyoruz. Özellikle tahta ve ağaç kaplamalarındaki kılcal detayların bile rahatlıkla belli olması iki oyunu birbirinden ayıran en büyük farklardan birisi.

Oyunun partikül detaylarına baktığımızda ise hallihazırda göz kamaştırıcı görünen God of War'ın yükselttiği çıtanın Ragnarok ile arşa çıktığını görüyoruz. Kaos bıçaklarının birbirine çarptığında ortaya çıkan kıvılcımların toprağa düştüğüne çıkardığı küçük dumanlar bile oyundaki detaylara ne kadar özenildiğini bizlere gösteriyor.


Kaynak webtekno.com

 

NASA, Kuantum Teknolojisini Uzaya Taşıyacak: Microsoftla Ortaklık Kuruldu

Kuantum bilişiminin geleceğin en önemli teknolojilerinden birisi olabileceğini söylemek mümkün. Bu yüzden de modern bilgisayarların yapamadığı karmaşık işlemleri çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilen kuantum bilgisayarların insanoğluna seviye atlatması bekleniyor. Tahmin edilebileceği gibi birçok teknoloji devi şirket de bu teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor.

Threadse Takip Ettiğiniz Kullanıcıların Paylaşımlarını Görmenizi Sağlayacak Akış Geliyor: Diğer Özellikler de Yolda!

Facebook ve Instagram gibi devlerin çatı şirketi Meta, bugün uzun zamandır beklenen en yeni metin bazlı sosyal medya platformu Threads’i nihayet yayınladı. Instagram’la uyumlu bir şekilde çalışan ve kullanıcıların 500 karaktere kadar gönderiler paylaşmasına olanak tanıyan uygulama, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşarak Twitter’ın ciddi rakibi olabileceğini ortaya koydu.

Yeni Macbook Pro, Devasa Bir Çentikle Gelmesine Rağmen Face ID Desteklemiyor: Tamam da Neden?

ABD merkezli teknoloji devi Apple, dün gerçekleştirdiği etkinlikte yeni dizüstü bilgisayarı MacBook Pro'yu duyurdu. Bu yılki model, işlemci kaynaklı performans iyileştirmesine ek olarak, bazı tasarım özellikleriyle geldi. Örneğin 2021 model MacBook Pro'da touch bar bulunmuyor. Ayrıca bu tasarımda bir de çentiğe yer veriliyor. Ancak bu çentik, Face ID teknolojisini desteklememesi ile dikkat çekti.