Google, ChatGPT İçin Kırmızı Kod Yayınladı: Yapay Zeka, İnternet Devini Titretmeye Başladı

Teknoloji dünyasının son dönemlerdeki en önemli gündemlerinden biri, ChatGPT isimli yapay zeka. Temelde bir sohbet botu olan ChatGPT, bugüne dek piyasaya sürülmüş olan benzerlerine kıyasla, biraz fazla akıllı. Öyle ki bu yapay zeka aracını kullanarak makale veya şiir yazabilir, kod yazdırıp oyun yapabilir veya merak ettiğiniz herhangi bir şey ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

24.12.2022 09:30:14 tarihinde yayınlandı.

Teknoloji dünyasının son dönemlerdeki en önemli gündemlerinden biri, ChatGPT isimli yapay zeka. Temelde bir sohbet botu olan ChatGPT, bugüne dek piyasaya sürülmüş olan benzerlerine kıyasla, biraz fazla akıllı. Öyle ki bu yapay zeka aracını kullanarak makale veya şiir yazabilir, kod yazdırıp oyun yapabilir veya merak ettiğiniz herhangi bir şey ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bu durum, en çok da teknoloji devi Google'ı rahatsız etmiş gibi görünüyor. Hatta New York Times'ın iddiasına göre Google, ChatGPT için bir "kırmızı kod" bile yayınladı. Bu kırmızı kodun nedeni, ChatGPT'nin teknoloji devi tarafından da Google'a potansiyel rakip olarak görülmeye başlanmış olması. Google yönetimi, ChatGPT ve bunun gibi yapay zeka teknolojilerinin, yakın gelecekte Google Arama hizmetine darbe vurabileceğine inanıyor. 

Edinilen bilgiye göre Google'daki rahatsızlık, bizzat şirket CEO'su Sundar Pichai'den geldi. Pichai'nin kırmızı koda paralel olarak gerek yapay zeka gerek araştırma gerekse güvenlik birimleri ile bir araya geldiği, toplantılar düzenlediği ve bu toplantılar sonucunda çalışmaların yapay zeka bölümüne daha fazla kaydırılması talimatını verdiği ifade ediliyor. Üstelik Google, yalnızca ChatGPT rakibi yazılımlar gerçekleştirmeyecek. Şirket, metinleri resim haline getiren DALL-E'ye benzer yapay zeka araçlarını da rekabeti yakalayacak seviyede geliştirecek.

İLGİLİ HABER DALL-E ve ChatGPTnin Arkasındaki Şirket OpenAI, Yeni Yapay Zekâsı Point-Eyi Tanıttı: Saniyeler İçinde 3D Nesneler Üretebiliyor!

Aslına bakacak olursak Google'ın ChatGPT rakibi bir yapay zeka aracı var. "LaMDA" isimli bu araç, tıpkı ChatGPT gibi çalışıyor. Ancak Google, bu yapay zekayı kullanıma sunma konusunda isteksiz. Bunun nedeni, yapay zekaya tam olarak güvenilmemesi. LaMDA, tıpkı ChatGPT gibi zaman zaman hatalar yapabiliyor ve alakasız cümleler kurabiliyor. Google, böyle bir durumda itibarının zedeleneceğine inandığı için yapay zeka aracını kullanıma sunmuyor. Ancak gelen son haberler, bu durumun yakında değişebileceğinin bir göstergesi...

İLGİLİ HABER Yapay Zeka ChatGPTye "En Hassas" Toplumsal Konuları Sorduk: İşte Çok Konuşulacak O Cevaplar!

İLGİLİ HABER "Kim Milyoner Olmak İster?" Yarışmasına Yapay Zekâ ChatGPTyi Soktuk: 1 Milyon TLyi Kazanabildi mi?


Kaynak webtekno.com

 

10 Milyar Dolarlık James Webb Uzay Teleskobuna Daha İlk Keşfini Yapamadan Meteor Çarptı (Artık Çıtır Hasarlı)

Uzay her ne kadar aklımızın almadığı kadar büyük olsa da bu sonsuzluk içinde çok küçük bir yer kaplayan uzay araçlarımız, çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyor. İrili ufaklı göktaşları da bu tehlikelerin en olası arasında yer alıyor. İşte geçtiğimiz günlerde bu tehlikeyi yeniden dünyaya gösteren bir olay yaşandı.

Twitterın Uygulamayı Çakma Instagrama Dönüştürecek Yeni Tasarımı

Dünyanın en popüler mikroblog paylaşım platformu Twitter, yıllardır dokunmadığı tasarımını nihayet yenileyecek gibi görünüyor. Twitter Support isimli resmi hesaptan yapılan açıklamalara göre geliştiriciler, görselliğe daha fazla önem göstermek istiyorlar. Bu bağlamda yapılan çalışmalar, Twitter'ı Instagram'a benzetecek gibi görünüyor.

Siyasi Parti ve Siyasetçilerden Gelen SMS’leri Nasıl Engellersiniz?

Herhangi bir siyasi partiye üye değilsiniz, üye olsanız bile alakanızın bile olmadığı siyasi parti, siyasetçilerden sürekli SMS mi alıyorsunuz? Elbette bu SMS’leri isteyen, bekleyen kullanıcılar da vardır. Ancak kişisel verilerimizin, doğrudan rızamız olmadan kullanılması söz konusu. 

Şaşırtan Yeniden Keşif: 5.000 Yıllık Top Yönteminin Bugün Bile Binaları Depremden Koruyabildiği Ortaya Çıktı

Özellikle deprem kuşağında yer alan Türkiye gibi ülkelerde deprem, hayatımızın kaçınılmaz bir gerçeği durumunda. Depremlerin ne zaman olacağını önceden tahmin edemiyor olsak da fay hatlarının hareketliliği ve durumu, gelecek depremler hakkında ipuçları verebiliyor. Bize düşen en büyük görevse depremlere hazırlıklı olmak.