Googleın Arama Özelliği Yanlış Anlaşıldı: Türkiye, Arap Ülkeleri Arasında mı Gösteriliyor?

İnternette her geçen gün yeni bir iddia ortaya çıkmasına hepimiz alıştık. Bu iddiaların bazıları en azından komik olabilse de bazıları toplumu sinirlendirmekten ya da toplumun hassasiyetleri üzerinden etkileşim kasmaktan öteye giremiyor. 

15.07.2022 10:00:28 tarihinde yayınlandı.

İnternette her geçen gün yeni bir iddia ortaya çıkmasına hepimiz alıştık. Bu iddiaların bazıları en azından komik olabilse de bazıları toplumu sinirlendirmekten ya da toplumun hassasiyetleri üzerinden etkileşim kasmaktan öteye giremiyor. 

Bu paylaşımlardan biri de bugün Twitter'da karşımıza çıktı. Bir gönderide, Google aramalarında Türkiye'nin Arap devletleri arasında gösterildiği iddia edildi. Görselde Arap devletleri şeklinde yapılan aramadan sonra, bazı Arap ülkelerinin ve Türkiye'nin bayrağı görülüyor olsa da bunun nedeni farklı.

Cevap hayır. Buradaki durum aslında Google'ın başka alanlarda çok işe yarayan şahane bir özelliğinden kaynaklanıyor: Benzer aramalar. Yani diyelim ki bir konuda araştırma yapıyorsunuz, Google size diyor ki "Bak bu konuyu arayanlar şuna şuna da baktı." Böylece farklı alternatifler de görebiliyorsunuz.

Burada da aynı özelliğin bir kullanımı söz konusu. Arap devletleri şeklinde yapılan aramada da ilk önce Wikipedia'nın ilgili makalesini ve haritasını görüyoruz. O haritada da Arap devletleri yeşil renklendirilmişken Türkiye gri olarak gözüküyor. 

Benzer aramalar arasında sadece Türkiye de bulunmuyor. Kullanıcıların Yaptığı Diğer Aramalar başlığı altında Arap devleti olmayan İran (Persler) ve İsrail de yer alıyor. Yani burada karşımıza çıkan durum Google'ın bizi Arap devleti sayması değil, benzer anahtar sözcüklerle veya bölgemiz için yapılan aramalarda ülkemizin de sık sık aranmasından kaynaklı bir arama tavsiyesi. 

İLGİLİ HABER Ünlü Markaları Din Üzerinden Vurmaya Çalışarak Gündemde Yer Bulan 9 Asılsız İddia


Kaynak webtekno.com

 

OnePlus Kurucusunun Yeni Şirketi Nothingin İlk Ürünü, Transparan Bir Kulaklık Olacak

Geçtiğimiz aylarda akıllı telefon sektöründe hiç beklenmeyen bir olay yaşanmıştı. Çin merkezli teknoloji şirketi OnePlus'ın kurucusu Carl Pei, yaptığı beklenmedik bir açıklama ile kurduğu şirketten ayrılma kararı aldığını söylemişti. Bunun hemen ardından da Nothing isimli bir şirket kuran Pei, bu şirket için de 22 milyon dolarlık fon toplamayı başarmıştı. 

Facebook’tan “İlham Veren” Hareket: Müzisyenlere ve İçerik Üreticilerine On Binlerce Dolar Ödeyecek

Davalardan ve skandallardan önünü alamayan Facebook, bu sefer daha ılımlı bir girişimle gündeme oturdu. The Information adlı haber yayın kanalından elde edilen bilgilere göre Facebook, müzisyenlere ve içerik üreticilerine on binlerce dolar ödeyeceği bir projeye giriyor. Bu proje kapsamında Facebook’un ‘Live Audio Room’ olarak adlandırdığı Clubhouse benzeri yeni özelliğini kullanarak canlı yayın yapan müzisyenlere ve içerik üreticilerine 50 bin dolara kadar para ödenecek.