Görüntü Şöleni mi, Kıyamet Senaryosu mu: Dünyanın Satürn Gibi Halkaları Olsaydı Ne Olurdu?

1610 yılındaki keşfinden bu yana Satürn’ün buz temelli halkaları, güzelliğiyle insanlığın ağzını açık bırakmayı başarıyor. Peki gezegene uzaktan bakıldığında ayrı bir güzellik katan ve kendisine ulaşamadan parçalara ayrılan uydu ve kuyruklu yıldızlardan oluştuğu düşünülen bu halkaların Dünya üzerinde nasıl duracağını hiç düşündünüz mü?

4.03.2022 20:45:12 tarihinde yayınlandı.

1610 yılındaki keşfinden bu yana Satürn’ün buz temelli halkaları, güzelliğiyle insanlığın ağzını açık bırakmayı başarıyor. Peki gezegene uzaktan bakıldığında ayrı bir güzellik katan ve kendisine ulaşamadan parçalara ayrılan uydu ve kuyruklu yıldızlardan oluştuğu düşünülen bu halkaların Dünya üzerinde nasıl duracağını hiç düşündünüz mü?

Bu içeriğimizde ‘Dünya, Satürn gibi halkalara sahip olsaydı nasıl görünürdü?’ ve ‘Üzerindeki yaşam bundan nasıl etkilenirdi?’ sorularının cevaplarını vereceğiz. Hem dışarıdan hem de dünya üzerinden bakıldığında etkileyici bir görüntü çıkaracak olsa da bu halkaların arkasında bir kıyamet senaryosu yatıyor.

1847 yılında Edouard Roche’nin ortaya koyduğu ‘Roche limiti’ bu konuda kafamızdaki soru işaretlerini kaldıracak. Söz konusu terim kabaca, bir gök cisminin kendisinden daha büyük bir gök cismine parçalanmadan yaklaşabileceği en kısa mesafe olarak tanımlanıyor. 

Söz konusu limite yaklaştıkça küçük gök cisminin yapısı bozuluyor ve bu limiti aşarsa parçalarına ayrılıyor. Daha sonra bu cisimden ayrılan parçalar, büyük cismin yörüngesinde bir halka oluşturuyor. 

Elbette her şey bu kadar basit değil. Zira Roche limitini gözden geçirirken iki objenin büyüklüğü, kütlesi ve yoğunluğu göz önünde bulundurulmalı. Biz halka oluşturmaya elverişli bir cismin dünyaya yaklaştığını düşünelim.

Halkaların oluşması için en elverişli yer Ekvator bölgesi olacaktır. Bu sebeple burada yaşıyor olsaydınız gökyüzünü ikiye bölen bir çizgi görebilirdiniz.

Halkalarımız Ekvator bölgesinde oluştuğundan kutup bölgelerinde yaşayanlar ufuktaki bir tümseği andıran manzarayla karşı karşıya olacaktı

Halkalarımız, Los Angeles şehrinden bakıldığında bu şekilde görünecekti.


Kaynak webtekno.com

 

Huawei Nova 10 ve Nova 10 Pronun Türkiye Fiyatı Ortaya Çıktı (Artık Yorum Yapamıyoruz...)

Akıllı telefon sektöründeki öncü yerini ABD ambargosu sonrası kaybeden Çinli teknoloji şirketi Huawei, kısa bir süre önce tanıttığı Nova 10 ve Nova 10 Pro isimli akıllı telefonlarını Türkiye pazarına getirdi. Orta-üst segment arasında yer alan akıllı telefonlar, bazı kafa karışıklıklarıyla Türkiye'ye giriş yapmış durumdalar. Gelin önce bu akılı telefonların özelliklerine, sonra da yol açtığı kafa karışıklıklarına bakalım.

WhatsAppa Mesaj Düzenleme Özelliği Geliyor: İlk Ekran Görüntüsü Ortaya Çıktı!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı açığa çıktı. WABetaInfo tarafından açığa çıkarılan özellik, WhatsApp deneyiminin önemli ölçüde değişeceğini gözler önüne seriyor. Zira geliştirilen özellik genel kullanıma sunulursa, gönderilen mesajlar üzerinde düzenleme yapılabilecek. Böylelikle yanlış yazılan kelimeler için ikinci bir mesaj yazmaya gerek kalmamış olacak.

Buzdolabı Büyüklüğünde Bir Göktaşı, Dünya’yı Sıyırıp Geçtikten Sonra Anca Fark Edildi

Geçtiğimiz günlerde tüm dünya için çok önemli olan bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Öyle ki buzdolabı büyüklüğünde bir göktaşı, Dünya'nın çok yakınından geçti. Ancak bu durum, başta NASA olmak üzere uzay çalışmaları yapan hiçbir kurum tarafından fark edilemedi. Bunun nedeni, göktaşının beklenen güzergahı tersten takip ediyor oluşuydu.