Hiç Huzur Yok: Amazon’un Bulut Hizmeti, Siber Saldırıların Hedefi Oldu

Giderek daha da dijitalleşen dünyada siber güvenlik hiç olmadığı kadar büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın bir casus yazılımına dava açması ve İsrail’in de aynı yazılımı yasaklaması gibi haberler giderek daha da yaygın hale gelmeye başladı. Siber güvenlik araştırmacıları, şimdi de saldırganların WordPress internet sitelerini hedef aldığını keşfetti.

25.02.2022 23:15:17 tarihinde yayınlandı.

Giderek daha da dijitalleşen dünyada siber güvenlik hiç olmadığı kadar büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın bir casus yazılımına dava açması ve İsrail’in de aynı yazılımı yasaklaması gibi haberler giderek daha da yaygın hale gelmeye başladı. Siber güvenlik araştırmacıları, şimdi de saldırganların WordPress internet sitelerini hedef aldığını keşfetti.

Araştırmacıların elde ettiği verilere göre yapılan siber saldırıların %25’lik kısmı Amazon Bulut Hizmetleri’ni (AWS) araç olarak kullanıyor. WordPress kurulumlarında şüpheli giriş yapmaya çalıştıkları tespit edilen 77 bin IP adresinin 5 binlik bölümünün, kısaca ‘Amazon EC2’ olarak adlandırılan internet hizmetine bağlı olduğu tespit edildi. Wordfence’de siber güvenlik alanında uzman olan Ram Gall, siber saldırganlar tarafından kullanılan IP adreslerinin yalnızca geçen haftadan itibaren şüpheli davranışlarda bulunduklarını ifade ediyor. Gall, AWS’nin şirketlerin buluta geçiş sürecini kolaylaştırdığını fakat aynı zamanda bu tarz bulut hizmetlerinin siber saldırılarda hedef olarak seçildiğini belirtiyor.

Gall, ortaya çıkan bilgilerden ilginç bir varsayımda bulunuyor. 17 Kasım tarihinden bu yana 40 IP adresinin 1 milyondan fazla şüpheli giriş yapmaya çalıştığını belirten Gall, siber saldırganların para karşılığında bu IP adreslerine erişim sağlamış olabileceklerini öne sürüyor. Siber saldırıların giderek daha kolay ve yaygın bir hal aldığını belirten Gall, internet sitelerinin bu tarz olayların önüne geçmek için harekete geçmesi gerektiğini söylüyor.

İLGİLİ HABER Amazon Gülümseten Cuma Fırsatlarında Kaçırmamanız Gereken 15 Teknolojik Ürün

Buna ek olarak, Gall kullanıcılar için de tavsiyelerde bulunuyor. Üye olduğunuz her internet sitesi ve hizmetlerde farklı şifreler kullanıp, ‘iki faktörlü kimlik doğrulama’ özelliğinden de yararlanmamız gerektiğini belirtiyor. Bu şekilde siber saldırganlar şifrenizi ele geçirse bile internet sitelerinin güvenliği tehdit altına girmemiş oluyor.


Kaynak webtekno.com

 

CZN Burak, 2021de En Çok Beğeni Alan Türk Instagram Kullanıcısı Oldu: İşte CZN Burakın Aldığı Toplam Beğeni Sayısı

Sosyal medya sayesinde tüm dünyaya ismini duyurmayı başaran Türk içerik üreticileri arasında yer alan şef CZN Burak, 2021 yılında milyonlarca yeni takipçi elde etmeyi başardı. Bu yıl da pek çok ünlüyle pide pozu veren CZN Burak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 2021 yılında sosyal medyada nasıl bir başarıya ulaştığını açıkladı.

Microsoft, Googleın Tahtını Sallayan Bingin Soru Sınırını Yine Artırdı

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bundan kısa bir süre önce arama motoru Bing'e ChatGPT desteği getirmişti. Ancak bu entegrasyon, ilk aşamada bazı sorunlara yol açtı. Kullanıcıların geri bildirimlerine göre Bing'in ChatGPT'si soru sayısı çoğaldıkça saçmalamaya başlıyordu. Hal böyle olunca da Microsoft, kullanıcıların ChatGPT kullanmalarına sınır getirdi. 

PlayStation 5 Pro Hakkında Heyecanlandıran Detaylar Ortaya Çıktı

2020 yılında çıkan PlayStation 5 henüz birçoğumuzun eline geçmiş olan bir konsol değil. Daha onu deneyimleyememişken, PlayStation 5 Pro hakkında yeni ve heyecanlandıran detaylar sızdırıldı. Tabii ki bilgiler herhangi bir resmi kaynak tarafından doğrulanmış değil.