Hiçbir Uygulama Kullanmanız Gerekmeden Dosya Paylaşımı Yapabileceğiniz Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir. 

20.12.2022 21:15:14 tarihinde yayınlandı.

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir. 

Wi-Fi direct yöntemi ile aynı ağa bağlı cihazlar arasında herhangi bir üçüncü taraf uygulama kullanmadan ve dahası herhangi bir internet harcamadan dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Uzun yıllardır kullanılmasına rağmen kablosuz ağ teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha da kullanışlı hale gelen dosya paylaşım yöntemi Wi-Fi direct nedir, nasıl kullanılır gelin biraz daha yakından bakalım.

Wi-Fi direct, yaklaşık 20 yıldır kullanılan bir kablosuz dosya paylaşım yöntemidir. Temel olarak aynı Wi-Fi kablosuz ağına bağlı akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi iki cihaz arasında herhangi bir üçüncü taraf uygulama kullanmadan ve internet harcamadan dosya aktarımı yapmanızı sağlar. 

Diyelim elinizde Wi-Fi direct özelliği olan bir tablet, akıllı telefon ya da bilgisayar var ve cihazda yüklü olan bir fotoğrafı, videoyu ya da farklı bir dosyayı yine Wi-Fi direct özelliğine sahip bir cihaza göndermek istiyorsunuz. Eğer harici bellek ile manuel bir aktarım yapmak istemiyorsanız kullanacağınız yöntemler yavaş olacak ve çoğu zaman dosyada kalite kaybı yaratacaktır.

Bunun yerine Wi-Fi direct özelliğine sahip her iki cihazı da aynı kablosuz ağa bağlayın ve Wi-Fi direct özelliğini aktif hale getirerek söz konusu dosyayı, fotoğrafı ya da videoyu son derece hızlı bir şekilde ve en önemlisi kalite kaybı olmadan gönderin. Yani Wi-Fi direct, bu özelliğe sahip cihazlar arasında hızlı ve verimli bir şekilde dosya aktarımı yapmanızı sağlar.

Wi-Fi direct ne işe yarar sorusunun diğer bir yanıtı ise kablosuz ekran paylaşımı yapmaktır. Her cihazda mümkün olmayabilir ya da bazı cihazlar için üçüncü taraf uygulamalar gerekebilir ancak Wi-Fi direct özelliğine sahip pek çok cihazda bu aktarım yöntemini kullanarak kablosuz ekran paylaşımı yapabilirsiniz. 

Pek çok kişinin aklına kablosuz dosya paylaşımı denilince bluetooth gelmektedir ancak Wi-Fi direct farklı bir sistemdir. Bluetooth, iki cihaz arasında PAN adı verilen bir kişisel ağ oluşturur. Bu ağı oluşturmak için cihazlardaki ISM bandındaki UHF radyo dalgalarını kullanır. Kullanılan radyo dalgaları genel olarak 2,02 GHz ile 2,48 GHz aralığındadır. 

Wi-Fi direct ise iki cihazın bağlı olduğu kablosuz ağ üzerinden bir aktarım sağlar. Wi-Fi direct ortalama 256 bit AES şifreleme sistemi kullanırken bluetooth teknolojisinde bu hız ortalama 5 bittir. Bu yöntem kullanılarak dosya paylaşımı yapılması için her iki cihazda da Wi-Fi direct özelliğinin bulunması ve açık durumda olması gerekir.

Wi-Fi direct kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Cihazınızın marka ve modeline göre adım başlıkları değişebilir ancak benzer adımlarla karşılaşacaksınızdır. Wi-Fi direct üzerinden ekran paylaşımı yapacaksanız da ilk adımlar benzerdir, sonrası cihazınıza göre değişecektir.


Kaynak webtekno.com

 

2022’in İlk Yarısında En Çok İndirilen Mobil Uygulamalar Belli Oldu

2022'nin ilk yarısında mobil oyun ve uygulama sektöründe neler yaşandı? Buna bir cevap olarak SocialPeta, "H1 2022 Mobil Oyun ve Uygulama Pazarlama İncelemesi" içeriğini yayınladı ve mobil oyun ve uygulama endüstrisinde çalışan insanlara ürünlerinin küreselleşmesinde yardımcı olacak önemli bilgiler sağladı.

Düşük Fiyatıyla Dikkat Çeken, Aşırı Gerçekçi Arttırılmış Gerçeklik Gözlüğü!

Arttırılmış gerçeklik teknolojileri hayatımıza girdiği günden beri bilim kurgu dünyasının geleceğe olan etkisini daha iyi anlıyoruz. Bu konuda çalışan Leap Motion ise Project North Star isminde yeni bir arttırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bir nevi sanal gerçeklik gözlüğü ile birlikte gelen yeni ürün, kullanıcıların yazılım desteği ile arttırılmış gerçekliğe kavuşmalarını sağlıyor. Sadece ellerini kullanarak objeleri hareket ettirebiliyorlar. 

Bulut Oyun Servisi Stadianın Fişini Çeken Google, Dünyanın İlk Bulut Oyun Bilgisayarlarını Duyurdu (Yenilen Pehlivan Gerçekten Güreşe Doymuyormuş)

ABD merkezli teknoloji devi Google, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve bulut oyun hizmeti Stadia'nın fişini çekeceğini açıklamıştı. Oyuncular ise bu karara tepki göstermiş, bilgisayarları olmadığı için Stadia kullandıklarını, bundan sonra ne olacağını merak ettiklerini söylemişlerdi. Şimdiyse Google'dan bomba bir hamle daha geldi. Şirket, dünyanın ilk bulut oyun sistemleri için geliştirilmiş dizüstü bilgisayarlarını tanıttı.

WhatsApp Mesajlarının Devletler Tarafından Okunamaması, Uygulamanın Yasaklanmasına Neden Olabilir

WhatsApp, en çok övündüğü siber güvenlik çözümü uçtan uca şifreleme yüzünden Avrupa'nın en büyük ülkelerinden İngiltere'de yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya. Üstelik bu 'yasağın' nedeni şirketin iddia ettiği kadar sıkı güvenlik sunuyor olması ve mesajların devletler tarafından 'izlenemiyor' olması. İyi de WhatsApp, kullanıcı gizliliğini koruduğu için neden yasaklansın ki?