Koca Bir Nesle Patates ile El Bombası Atmayı Öğreten Call of Duty 2yi Bu Kadar Özel Yapan Neydi?

2. Dünya Savaşı’na adım attığımız Call of Duty 2’de birçok gerçek hikayenin oyuna entegre edilmesini yaşıyoruz. Özellikle Vasili Zaytsev hikayesine atıfta bulunan Infinity Ward sayesinde tarihin kapıları gençlere tekrar açıldı. Infinity Ward bunu oyuna öyle işlemiş ki “Vasili Alooow, Vasilii! Hüop!” oyunda en çok duymaktan keyif aldığımız ses haline dönüşüyor.

30.07.2023 12:15:14 tarihinde yayınlandı.

2. Dünya Savaşı’na adım attığımız Call of Duty 2’de birçok gerçek hikayenin oyuna entegre edilmesini yaşıyoruz. Özellikle Vasili Zaytsev hikayesine atıfta bulunan Infinity Ward sayesinde tarihin kapıları gençlere tekrar açıldı. Infinity Ward bunu oyuna öyle işlemiş ki “Vasili Alooow, Vasilii! Hüop!” oyunda en çok duymaktan keyif aldığımız ses haline dönüşüyor.

Er Vasili Ivanovich Koslov’u Stalingrad muharebesinden sonra bir daha görmesek de İngiltere'den Çavuş John Davis ve Tankçı Komutan David Welsh, ABD'den de Onbaşı Bill Taylor ile epey sıkı fıkı oluyoruz. 1941-1944 arası oyunda gerçekten oldukça çetin geçiyor. Savaşın bütün acımasızlığını iliklerimize kadar alıyoruz.

Oyun, hikaye bakımından oldukça özel bir yere sahip. Bütün dünya 1939-1945 arasını unutmaya çalışırken, Infinity Ward’un 2. Dünya Savaşı temelli bir oyun yapması aslında dönem tarihine ilginin artmasına neden oldu. Keza Nazi Almanyası’nın başlattığı 2. Dünya Savaşı'nda 60 ila 70 milyon insanın hayatını kaybettiği biliniyor. Infinity Ward’un yaşayacağı iki ihtimal vardı, ilk ihtimal oyun linç edilecekti ve ciddi tepki göreceklerdi, ikinci ihtimalle oyun dünyasında devrim yaşanacaktı ki öyle de oldu.

İLGİLİ HABER Firari Bir Suçlu, Call of Duty: Black Ops Cold War Almak Uğruna Yakalandı

Biraz özet geçtikten sonra oyuna Vasili olarak başlıyor, kısa bir eğitimden geçip kendimizi cephede buluyoruz. Mermiler tepemizden vızır vızır geçiyor, el bombalarının nasıl patladığı belli değil, tank paleti sesleri her yerde. Elimizdeki silahlara bakıyoruz, bildiğin oyuncak tabanca. O anda işte her şey anlaşılmaya başlanıyor aslında “Almanlar yarışa Ferrari, biz Şahin’le” katılmışız. Oyuncu olarak “Ferrari çok yakar, LPG’li Şahin ben bunu fulledim mi 600 km giderim Ferrari bir depoyla ne kadar gidecek yav” kafasına girip koştur koştur cephede aksiyona giriyoruz. Oyunda gerçekçiliği arttırmak için sağlık paketlerini kaldırmışlar, her bulduğumuz barikatın arkasında en az 10 saniye geçirip kendimize gelmeye uğraştıkça “cephede savaşma psikolojisi” hepten benliğimize işliyor.

Şahsen oyunda duyduğum en korkunç çığlık ve patlama sesi olabilir. Özellikle Tiger diye bağıran elemanın ardından gelen tank paleti sesi ve korkunç patlamanın uğultusu nedeniyle şöyle bilgisayar ekranına boş boş baktığımı hatırlıyorum. Oyunda dönem teknolojisi gerçekçi olarak anlatılmış, aslında bu da oyunu efsane yapan öğelerden biri. Ben elime otomatik tüfek aldım bütün düşmanları dağıtacağım diyemiyorsunuz keza gazlı sistem tüfeklerin yeni yeni geliştiği dönem, tüfek şişerse düşman karşısında “ehe” diye kalmanız mümkün.

İLGİLİ HABER Efsane Oyunlar Bölüm #1: Vice City Yuvamız Tommy Babamız

Bu arada “El bombası attım birazdan bak karşıya şimdi ahahah” diye sevindiğiniz sırada attığınız bombanın size dönme ihtimali çok yüksek. Oyunda o nedenle yerinizde sabit kalma şansınız neredeyse hiç yok. Bu noktada yapay zeka dönem için gerçekten çok gelişmiş ve gerçekçi bir savaş deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Oyunda save noktasına geleyim de bir dinleneyim dediğim çok oldu, keza oyun hiç durmuyor. Oyun gerçekten savaş atmosferini yaşatıyor yani bunu kaçıncı söyleyişim bilmiyorum da bu oyunu efsane yapan en önemli şeylerden biri aslında “gerçekçilik.”

Call of Duty 2, 2005 yılında piyasaya sürüldüğünde DirectX 9 uyumlu çalışıyordu. Oyunun dönemine göre inanılmaz gelişmiş grafikleri olduğunu söylemek gerekli. Bununla beraber binalar, atmosfer, oyun içi tasarımlar, harita tasarımları, hatta bina ve harita içinde yer alan en küçük detaya kadar düşünülmüş aksesuarlar gerçekten dönem için muazzam yapılmış.


Kaynak webtekno.com

 

Japonyadaki Telefonlarda Deklanşör Sesini Kapatmak Neden Mümkün Değil?

Teknolojinin önümüze açtığı her kapının maalesef çok geçmeden karanlık yüzünü de görüyoruz. Elbette bu durum, ortaya çıkan cihazlarla veya teknolojilerle ilgili değil, art niyetli insanlardan kaynaklanıyor. Örneğin Apple’ın, eşyalarınızı kolayca bulabilmenizi sağlayan AirTag cihazı, otomobil hırsızlığı gibi alanlarda kullanılmıştı. Ya da temassız ödeme kolaylığının gelmesiyle, kart bilgilerinin kolayca elde edildiğini gördük.

Bilim İnsanları, Dünya Dışı Gezegenleri Keşfedecek Yeni Kişiler Arıyor: Siz de Katılabilirsiniz (Şart Yok)

Hemen hemen her gün önünüze düşen uzay haberleri ya da seyretmeyi sevdiğiniz bilim-kurgu filmleri, her ne kadar gerçeklerden uzak olsa da kendinize ait gezegen bulup Dünya ötesi bir yolculuk gerçekleştirmenin hayalini kurdurmuş olabilir. Şehir değiştirmek için bile ceplerimizi yoklamak zorunda kalırken bu yolculuk gerçekten uzağa daha yakın fakat gezegen bulmanız mümkün olabilir.

Malum, Fiyatlar Uçtu Gitti: Peki İkinci El Ekran Kartı Alınır mı?

Ekran kartları özellikle günümüzde oldukça büyük bir problem. Güncel oyunları iyi bir performans ile oynamak için kaliteli bir ekran kartı gerekmesinin yanı sıra buna eşdeğer oranla ekran kartlarının fiyatının da yükselmesi işleri bir hayli zorlaştırıyor. 'Fiyat performans' adı altında uygun fiyatta ortalama bir performans sergileyebilecek ekran kartlarının fiyatları bile dudak uçuklatır hale geldi.