LGnin Hiçbir Zaman Tanıtılmayan Sarılabilir Ekranlı Telefonunun Görünce "Keşke Gelseydi" Dedirten Videosu Ortaya Çıktı

Bir dönemin en popüler akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olarak hafızalara kazınan Güney Koreli teknoloji devi LG, bundan birkaç yıl önce aldığı bir karar ile akıllı telefon sektöründen çekildiğini açıklamıştı. Şirket, bu açıklamadan sonra bir daha akıllı telefon üretimi ve satışı yapmadı. Şimdiyse LG'nin geçmişinden kalma bir gelişme yaşandı.

22.09.2022 22:00:37 tarihinde yayınlandı.

Bir dönemin en popüler akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olarak hafızalara kazınan Güney Koreli teknoloji devi LG, bundan birkaç yıl önce aldığı bir karar ile akıllı telefon sektöründen çekildiğini açıklamıştı. Şirket, bu açıklamadan sonra bir daha akıllı telefon üretimi ve satışı yapmadı. Şimdiyse LG'nin geçmişinden kalma bir gelişme yaşandı.

LG, geçtiğimiz yılların en girişken akıllı telefon üreticilerinden bir tanesiydi. Wing gibi ilginç tasarımlara sahip akıllı telefonlarla karşımıza çıkan şirket, katlanabilir ve sarılabilir ekranlı modeller üzerinde de çalışmalarını sürdürüyordu. İşte bu telefonlardan bir tanesi, Güney Kore merkezli bir YouTube kanalı aracılığıyla gün yüzüne çıktı. "LG Rollable" olarak isimlendirilen telefon, tüm detaylarına baktığımızda bir şansı hak ediyormuş gibi görünüyor.

BullsLab isimli YouTube kanalında paylaşılan videoya göre LG'nin sarılabilir ekranlı telefonu, kapalı durumdayken 6,8 inç boyutunda olan bir ekrana sahipti. Bu ekran, açıldığında ise 7,4 inç boyuta ulaşıyor ve ortalama bir tabletten biraz daha küçük bir hale bürünüyordu. Qualcomm'un Snapdragon 888 işlemcisinden güç alan cihaz, 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı ile kombine edilmişti. Ayrıca bu akıllı telefonda 4.500 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyordu.

İLGİLİ HABER Samsung'un Çektikçe Uzayan 'Kaydırılabilir' Ekranlı Telefonlarının İsimleri Ortaya Çıktı

Telefonun arka kasasına baktığımızda ise ikili kamera kurulumunun varlığını görüyoruz. Bu kamera kurulumunda 64 MP ana kamera ile 12 MP ultra geniş açılı kamera yer alıyordu. Kamera kurulumunun hemen alt kısmında ise parmak izi okuyucu sensörle karşılaşıyoruz. 

LG'nin sarılabilir ekranlı telefonunun yan paneli, ilginç bir özelliğe sahip. Öyle ki akıllı telefonlarda standart hale gelen yan panele yerleşik ses açma-kapama butonu ile telefonu açmayan yaraya buton, LG Rollable'da yer almıyordu. Şirket bunun yerine, oldukça küçük yuvarlak butoncuklar tercih etmiş. BullsLab'ın açıklamasına göre bu butoncuklar, dokunmaya duyarlı bir yapıya sahipti.

İlk kez 2020'de söz edilen, CES 2021 etkinliklerinde ise çalışan bir prototip olarak karşımıza çıkan LG Rollable, hiçbir zaman piyasaya sürülmeyen bir model olarak tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı. Peki bu akıllı telefon o yıllarda piyasaya sürülse ne olurdu? İşte bunu kimse bilmiyor...


Kaynak webtekno.com

 

Türk Takımı S2G Esports, Uluslararası PUBG Mobile Turnuvasında 4. Oldu

Espor arenası her geçen gün büyümeye devam ederken, mobil oyunlar da espordaki yerini genişletmeyi sürdürüyor. Espor alanında adından en fazla söz ettiren mobil oyunların başındaysa elbette PUBG Mobile yer alıyor. Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde düzenlenen PUBG MOBILE World Invitational (PMWI) 2022 Afterparty Showdown turnuvası, bugüne kadarki en büyük mobil espor turnuvalarından biri olarak tarihe geçti.

Sonyden PlayStationın Oyun Yapma Oyunu Dreams ile Bir Film Geliyor: İşte Filmden İlk Bilgiler

Sony, hem film hem de oyun sektöründe aynı anda değişik bir olaya imza attı. Sony’nin PlayStation’da dilediğiniz gibi bölüm tasarlayıp oyun yapabileceğiniz bir platformu var. Bu platformun adı Dreams. Hatta Dreams’i yapan oyun stüdyosu Media Molecule, LittleBigPlanet isimli PlayStation efsanesinin de arkasındaki stüdyo. Dileyen herkes bu platformda oyun yapımı ve tasarımı üzerine paylaşımlarda bulunabiliyor; kendi oyununu nasıl yapacağını öğreniyor ve uyguluyor. Kısaca, isteyen herkes burada kendi oyununu yapabiliyor.

Bilgisayarınızı Akıllı Telefona Dönüştüren Emülatör Nedir, Ne İşe Yarar? 5 Emülatör Uygulaması Tavsiyesi

Bir cihazın başka bir cihazı taklit ederek çalışması için hazırlanan programlara emülatör deniyor. Bu sayede hem donanımsal hem de yazılımsal olarak pek çok program ya da cihaz taklit edilebiliyor. Emülatör yazılımları sayesinde insanlar tek bir cihaz üzerinden ismi unutulmuş olan pek çok sistemi kullanabiliyor. Ayrıca güncel sistemler için de emülatör uygulamaları kullanılabiliyor.