Meta, 14 Mayıs Türkiye Genel Seçimleri İçin Seçim Operasyon Merkezi Kurdu

Türkiye, yeni bir Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine giriş yaptı. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler ile 5 yıllık Başkanlık görevini üstlenecek kişi seçilecekken, seçim güvenliği de Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam ediyor.

8.04.2023 12:15:12 tarihinde yayınlandı.

Türkiye, yeni bir Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine giriş yaptı. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler ile 5 yıllık Başkanlık görevini üstlenecek kişi seçilecekken, seçim güvenliği de Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam ediyor.

Pek çok üçüncü taraf, seçim güvenliği için önlemlere yardımcı olacağı yönünde açıklamalarını sürdürürken bugün, Meta’dan önemli bir açıklama geldi. Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi, Türkiye’de seçimlerin güvenliği için özel bir merkez kurduğunu açıkladı.

Meta, paylaştığı açıklamada “14 Mayıs'taki Türkiye seçimlerinin güvenli geçmesine yardımcı olmak için yanlış bilgilerin yayılmasını azaltmak ve uygulamalarımızda zararlı içeriği kaldırmak için insanlara, ortaklıklara ve teknolojiye yatırım yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi. Bu kapsamda “Türkiye Elections Operations Center'ın (Seçim Operasyon Merkezi)” aktifleştirildiğini açıkladı.

Şirket tarafından paylaşılan açıklamada merkezin, potansiyel tehditleri gerçek zamanlı olarak belirlemek ve daha hızlı müdahale etmek gibi görevleri üstleneceği paylaşıldı. Reklamlar, WhatsApp’taki viral mesajlar ve dahası, bu merkezin sorumluluğunda olacak.

“İnsanları Güvende Tutmak İçin Zararlı İçerikleri Kaldırma

İnsanların uygulamalarımızda önemsedikleri konular hakkında açıkça konuşabilmelerini ve bunu yaparken güvende olmalarını istiyoruz. Topluluk Standartlarımız, Facebook ve Instagram’da hangi içeriklere izin verilip verilmediğini herkese açık bir şekilde belirtiyor ve seçimlerle ilgili birçok alanı kapsıyor. Bunlar arasında taciz ve şiddete teşvik politikalarının yanı sıra etnik köken veya din gibi konularda insanlara yönelik saldırıları yasaklayan ayrıntılı nefret söylemi politikaları da yer alıyor. Bu kuralları ihlal eden içerikleri tespit ettiğimiz anda kaldırıyoruz.

Seçim günü yaklaştıkça, potansiyel tehditleri gerçek zamanlı olarak tespit etmeye ve hızlı bir şekilde aksiyon almaya odaklanan Türkiye Seçim Operasyon Merkezini etkinleştireceğiz. Meta’nın geniş çaplı bu girişimi, şirketimizin farklı departmanlarında çalışan mühendis, hukukçu, araştırmacı ve analiz uzmanlarını bir araya getirecek.

Asılsız Bilgi ve Asılsız Haberle Mücadele

Belirli durumlarda, olası şiddete veya fiziksel zarara katkıda bulunabilecek veya oy vermeyi engellemeyi amaçlayan asılsız bilgileri Facebook ve Instagram’dan tamamen kaldırıyoruz. Buna, oy verme tarihleri, yerleri, saatleri ve yöntemleriyle ilgili asılsız haberler de dahil. 

Diğer tüm asılsız bilgi türlerini daha az insanın görmesi için, yayılmasını yavaşlatmaya ve insanları yetkili kaynaklardaki bilgilere yönlendirmeye odaklanıyoruz. Bunu yapmak için, aralarında Türkiye’den Doğruluk Payı ve Teyit’in de olduğu, 90’ın üzerinde bağımsız üçüncü taraf haber doğrulama kuruluşuyla çalışıyoruz.

Birlikte çalıştığımız doğrulama kuruluşları bir içeriği asılsız olarak sınıflandırdığında, insanların bu içeriği görme olasılığını azaltmak için içeriğin gösterimini önemli ölçüde düşürüyoruz, içeriği paylaşan veya daha önce paylaşmış olan kişileri uyarıyoruz ve içeriğe doğrulama kuruluşunun bilginin asılsız olduğuna dair hazırladığı makaleye yönlendiren uyarı etiketleri ekliyoruz. Bir içerik “asılsız”, “kısmen asılsız” veya “değiştirilmiş” olarak sınıflandırıldığında bu içeriğe uyarı etiketleri ekliyoruz ve insanların bu içeriği görme olasılığını azaltmak için içeriğin gösterimini azaltıyoruz.


Kaynak webtekno.com

 

Yanlışlıkla 3 Ülkede İnterneti Komple Kapatan 75 Yaşındaki Kadının Trajikomik Hikayesi

Evinizde elinizde telefonunuzla ya da bilgisayar karşısında oturmuş internette boş yaparken birden internetin kesildiğini düşünün. İnternet sağlayıcınıza içinizden negatif dileklerde bulundunuz, modemi aç kapa yaptınız ama yok. İnternet gelmiyor. Sonra öğreniyorsunuz ki yalnız değilsiniz, çünkü ülkenizin neredeyse tamamında internet bağlantısı kesilmiş durumda. Ancak nedenini henüz kimse bilmiyor. Ne yapardınız?

Twitter, Kullanıcıları Çileden Çıkaran Bir Hatayı iPhone Kullanıcılarına Özel Çözdü (Android Kullanıcıları Beklemeye Devam Edecek)

Twitter kullanan bazı tüketiciler, bir süredir oldukça can sıkıcı bir sorun yaşıyorlardı. Bu sorun, gezinti yapılan sayfanın otomatik olarak yenilenmesine yol açıyor, okunmakta olan bir paylaşım aniden kayboluyordu. Üstelik can sıkan ve Twitter deneyimini alt üst eden sorun, cihaz ayrımı da yapmıyordu. iOS, Android ve web sürüm kullanıcıları, aynı sorunu yaşıyorlardı.

Bugüne Kadar Toplam Kaç PlayStation 5 Satıldığı Açıklandı (Biz Hariç Herkes Almış)

12 Kasım 2020 tarihinde piyasaya sürülen ve yeni nesil donanıma yer veren PlayStation 5, koronavirüsle büyük bir engele çarpmıştı. Kısıtlamalar sonrası kapatılan üretim tesisleri ve çip kriziyle tetiklenen tedarik sıkıntısı, PlayStation 5 satışlarının istendiği seviyede gitmesini engellemişti. Çip krizi halen etkisini sürdürürken, bugün Sony’den önemli bir açıklama geldi.

Huawei Nova 10 ve Nova 10 Pronun Türkiye Fiyatı Ortaya Çıktı (Artık Yorum Yapamıyoruz...)

Akıllı telefon sektöründeki öncü yerini ABD ambargosu sonrası kaybeden Çinli teknoloji şirketi Huawei, kısa bir süre önce tanıttığı Nova 10 ve Nova 10 Pro isimli akıllı telefonlarını Türkiye pazarına getirdi. Orta-üst segment arasında yer alan akıllı telefonlar, bazı kafa karışıklıklarıyla Türkiye'ye giriş yapmış durumdalar. Gelin önce bu akılı telefonların özelliklerine, sonra da yol açtığı kafa karışıklıklarına bakalım.