Metanın Yeni Sanal Gerçeklik Gözlüklerinden İlk Görüntüler Geldi: Sanal ve Gerçek Dünya Bir Araya Geliyor

Metaverse yatırımlarına hız kesmeden devam eden Meta (eski adıyla Facebook), sanal gerçeklik teknolojileri (VR) konusundaki adımlarını da sürdürüyor. Mark Zuckerberg önderliğindeki teknoloji devi, 2014 yılında Oculus’u satın almış ve bu konuda ciddi adımlar atarak VR setlerini piyasaya sürmüştü.

13.05.2022 13:45:21 tarihinde yayınlandı.

Metaverse yatırımlarına hız kesmeden devam eden Meta (eski adıyla Facebook), sanal gerçeklik teknolojileri (VR) konusundaki adımlarını da sürdürüyor. Mark Zuckerberg önderliğindeki teknoloji devi, 2014 yılında Oculus’u satın almış ve bu konuda ciddi adımlar atarak VR setlerini piyasaya sürmüştü.

Şirket, geçtiğimiz yılın ekim ayında yeni sanal gerçeklik gözlüklerini ilk kez göstermişti. Oculus Quest 3 beklenirken sürpriz bir şekilde tanıtılan bu cihaza kod adı olarak ‘Project Cambria’ ismi verilmişti. Buna ek olarak geçtiğimiz haftalarda bir Twitter kullanıcısı, yeni VR setine ait olduğu belirtilen bazı görseller paylaşmış, cihazın nasıl görünebileceğini ortaya koymuştu. Şimdi ise bu konuda önemli bir gelişme yaşandı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı bir demo videoyla Project Cambria isimli VR gözlüklerinin bazı özelliklerini görmemizi sağladı. Paylaşılan videoda cihazın nasıl gözüktüğü gösterilmedi; ancak yapabileceği şeyler hakkında ipucular yer aldı. “Project Cambria kod adlı cihazımızdaki karma gerçekliğe (MR) ilk bakış” ifadeleriyle videoyu paylaşan Zuckerberg, cihazın şirketin geçtiğimiz aylarda tanıtılan karma gerçeklik platformu Presence Platform’u kullandığına vurgu yaptı.

Videoyu incelediğimizde cihazın gerçek dünya ile sanal dünyayı bir araya getirdiğini görüyoruz. Görüntülerde Zuckerberg’ün gözlükle birlikte dijital varlıkları yüksek kaliteyle gerçek dünyaya taşıyabildiği ortaya koyuluyor. Mesela, gözlükle birlikte istediğimiz yerde ekranlara ulaşabilmenin, dijital varlıklarla etkileşim kurabilmenin veya sanal bir spor hocasıyla egzersiz yapmanın mümkün olabileceği göze çarpıyor.

İLGİLİ HABER Sanal Gerçeklikte Ağzımızı Hissetmemizi ve Kullanmamızı Sağlayan Bir Teknoloji Geliştirildi: Bir Şeyler Yiyip İçmek ve Öpüşmek Mümkün!

Ünlü milyarder yaptığı paylaşımda ‘The World Beyond’ ismi verilen bu demonun geliştiriclerin deneyimlemesi için yakında App Lab’e geleceğini ifade etti. Henüz cihaz hakkında pek fazla detay bulunmadığını da eklemek gerek. Zuckerberg, karma gerçeklik ve artırılmış gerçeklik desteği sunması beklenen cihazın bu sene içinde çıkacağını ifade ediyor. Bunun yanı gelen diğer haberlerde yeni nesil gözlüğün bağımsız çalışabileceği, gerçek zamanlı yüz ve göz takip özelliklerine sahip olacağı aktarılıyor.

()


Kaynak webtekno.com

 

Pandemin Başından Bu Yana Çoğumuzun İş Yeri ve Okulu Olan Zoomda Ses Gelmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Yıllardır piyasada olmasına rağmen pandemi ile birlikte hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen Zoom görüntülü konuşma uygulaması, şüphesiz pek çok kişinin bir numaralı iletişim kanalı haline geldi. Bu nedenle Zoom ses gelmiyor sorunu, kullanıcıların en önemli sorunudur. Zoom ses gelmiyor sorunu yaygın olarak görülür çünkü bu soruna pek çok farklı etken neden olabilir.

Güneş Sistemindeki Diğer Gezegenlerde Yer Çekimi Etkisini Bir Arabayı Perte Çıkararak (!) Gösteren Animasyon

Şu an Ay'da ya da Jüpiter'de olsaydınız, yer çekimi sizi nasıl etkileyecekti? Güneş Sistemi'ndeki diğer gök cisimlerinde Dünya'da olduğundan daha farklı bir yer çekimi olduğunu biliyoruz. Örneğin Ay'da gezegenimizin altıda biri kadar bir yer çekimi (kütleçekim) vardır. Kütleçekim, gök cisimlerinin kütlesine ve yoğunluğuna göre değiştiği için tüm gezegenlerde de birbirinden farklıdır.

Yanlış Bilginin Ne Kadar Hızlı Yayıldığının Yeni Örneği: Evrene Meydan Okuyan Çin, Uzaya Güneş Fırlattı(!)

Geçtiğimiz hafta Çin, bütün dünyanın ilgisini çeken bir gelişmeyi paylaşmıştı. Daha çok ‘Yapay Güneş’ olarak adlandırılan ‘Deneysel Gelişmiş Süperiletken Tokamak (EAST)’ isimli sistem, insanlık tarihinde bir rekor kırdı. Enerji çıktısını girdinin 10 katı haline dönüştürmeyi hedefleyen, bu gayede de Güneş’te sürekli gerçekleşen nükleer füzyon reaktörünü taklit eden sistem, 17 dakikayı aşkın süre boyunca 70 milyon santigrat derecede çalıştırılmıştı.