Musk, Twitter’da Ücretli Mavi Tike Karşı Çıkan Hesaplarla Resmen Dalga Geçiyor (Mecburen Kullanacaksınız)

Geçtiğimiz haftalarda Twitter’ın ücretsiz verilen mavi tikleri kaldırmasının ardından Musk, mavi tik için ödeme yapmayan birçok kişinin ücretini cebinden ödeyerek, hesapların onaylı olarak kalmasına devam etmesini sağladı. Ancak tabii ki bu hesaplar, dünyaca ünlü kişilerden oluşuyordu. 

3.05.2023 23:00:24 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz haftalarda Twitter’ın ücretsiz verilen mavi tikleri kaldırmasının ardından Musk, mavi tik için ödeme yapmayan birçok kişinin ücretini cebinden ödeyerek, hesapların onaylı olarak kalmasına devam etmesini sağladı. Ancak tabii ki bu hesaplar, dünyaca ünlü kişilerden oluşuyordu. 

Twitter Blue ile gelen mavi tik için ödeme yapma seçeneği, birçok insan tarafından reddedildi. Ülkemizde de hem ünlü hem de siyasi kişiliklerin hesapları, mavi tik için ödeme yapmamaları nedeniyle doğrulanmış hesap olmaktan çıktı. Öte yandan Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın Türkiye CEO’su da, bundan nasibini almıştı.

Twitter’daki ücretsiz verilen mavi tiklerin kaldırılmasının ardından Elon Musk, dünyaca ünlü birçok kişiye ücretsiz tiklerini geri vermişti. 

Ancak görünen o ki, kaldırılan mavi tiklerine tekrar ücretsiz bir şekilde ulaşan tek kişiler ünlüler değil. Sıradan bir Twitter kullanıcısı, sahip olduğu ücretsiz mavi tikin kaldırılmasının ardından, onay işaretini geri alabilmek için herhangi bir ödeme yapmayı reddetti. Ancak hesap sahibi, daha sonrasında ödeme yapmamasına rağmen, mavi onay işaretinin geri geldiğini gördü.

Bu konuyla ilgili olarak Gizmodo’ya ulaşan ve mavi tik için ödeme yapmadığını söyleyen bir hesap sahibi, durumu kanıtlamak için de çeşitli belgeler gönderdi. Mavi tik kullanımı için aylardır ödeme yapmadığını söyleyen kullanıcının verileri araştırmacı Travis Brown tarafından incelendi.

Elde edilen Twitter API verileri, kullanıcının Twitter Blue'ya ilk olarak 2022'nin sonlarında abone olduğunu ve şu anda doğrulanmış olarak işaretlendiğini gösterdi.

Buna benzer bir olay Anonymous adlı hacktivist grupla bağlantılı bir hacker olan Aubrey "Kirtaner" Cottle’ın da başına geldi. Aralık ayında abone olduktan sonra Ocak ayında aboneliğini iptal ettiğini söyleyen Cottle, birkaç gün sonra onay işaretini kaybettiğini ancak kısa bir süre işaretin geri geldiğini söylüyor.

İşin ilginç yanı ise bu kullanıcıların hiçbiri Twitter Blue ayrıcalıklarına sahip değil. Ancak buna rağmen onaylanmış mavi tikleri bulunuyor. 

İLGİLİ HABER Elon Musk, Twitter Gönderilerinin Neye Göre Öne Çıkarıldığını Açıkladı: Bir de İtirafı Var!

Öte yandan Musk, mavi tik için ödeme yapma fikrine açık bir şekilde karşı çıkan hesapları çeşitli şekillerde “trollediğini” itiraf etmişti. Görünen o ki Musk, mavi tik için ödeme yapmayı reddeden ve buna açık bir şekilde karşı çıkan kullanıcılara, sırf gıcıklık olsun diye mavi tik ekliyor. 


Kaynak webtekno.com

 

Twitter, Elon Muskın Satın Alma Teklifine Karşı Zehirli Hap Stratejisini Resmen Uygulamaya Başladı

Tesla ve SpaceX gibi dev şirketlerin CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz sürpriz bir kararla sosyal medya devi Twitter’ın %9,2’lik bir kısmını satın almıştı. Bunun sonrasında ise Musk’ın beklenenin aksine yönetim kuruluna katılmayacağı duyurulmuştu. Dün ise bu konuda daha da ilginç bir gelişme yaşanmış, ünlü iş insanı Twitter’ın tamamını 43,4 milyar dolara almak istediğini ifade etmişti.

Yapay Zekâ Destekli Google Aramaya Görsel Oluşturma Özelliği Geldi!

Yapay zekâ yarışında öne çıkan şirketlerden olan Google, geçtiğimiz mayıs ayında düzenlediği I/O etkinliğinde arama motoruna gelecek özellikleri açıklamıştı. Bu özelliklerden biri de Üretken Arama Deneyimi (SGE) olarak adlandırılan yapay zekâ desteğiydi. Bing’e rakip olarak çıkarılan SGE, tıpkı diğer sohbet botları gibi kullanıcıların sorularına cevap verebiliyor ve âdeta Google’la sohbet eder gibi arama yapmanızı sağlıyordu.

AKPli Yetkiliden Metaverseün Türkçe Karşılığı İçin İlginç Öneri

Facebook’un uğruna adını Meta olarak değiştirmesine neden olan metaverse, geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilmesiyle birçok ülke ve teknoloji devinin ana odağı hâline geliyor. İnsanların gündelik işlerinin çoğunu sanal evrenler üzerinden gerçekleştirebilmesine olanak tanıyacak olan bu kavramın, önümüzdeki yıllarda milyarlarca, hatta trilyonlarca dolarlık bir sektöre dönüşeceği öngörülüyor.

Twitter’da Fake veya Bot Hesaplar Nasıl Tespit Edilir?

Son 1 aydır Elon Musk’ın satın almak istemesi ile gündeme gelen Twitter, bildiğiniz gibi tüm insanların ‘özgürce’ fikirlerini ifade edebildiği ve gündem/kamuoyu oluşturabildiği bir yer. Eğer birçok insan belirli bir dertten muzdarip ise seslerini duyurmak için örgütleniyor ve Twitter’da bir araya gelerek belirli bir söz öbeğini yazıp paylaşarak gündem oluşturuyorlar.