NFT Alım - Satım Platformu OpenSea Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sanat eserlerinin nasıl olup da milyonlarca hatta milyarlarca dolara alıcı bulduğunu anlamayan pek çok kişi son yıllarda bambaşka bir kavramla tanıştı ve kafalar iyice karıştı. NFT denilen bu dijital sanat eserleri de tıpkı diğer sanat eserleri gibi akıl almaz fiyatlara alıcı buluyorlar. NFT başta olmak üzere pek çok dijital varlığın alınıp satıldığı platformlardan bir tanesi olan OpenSea, bunlar arasında en popüler olanlardan bir tanesi. 

24.07.2022 10:30:19 tarihinde yayınlandı.

Sanat eserlerinin nasıl olup da milyonlarca hatta milyarlarca dolara alıcı bulduğunu anlamayan pek çok kişi son yıllarda bambaşka bir kavramla tanıştı ve kafalar iyice karıştı. NFT denilen bu dijital sanat eserleri de tıpkı diğer sanat eserleri gibi akıl almaz fiyatlara alıcı buluyorlar. NFT başta olmak üzere pek çok dijital varlığın alınıp satıldığı platformlardan bir tanesi olan OpenSea, bunlar arasında en popüler olanlardan bir tanesi. 

OpenSea için en genel tanımıyla bir dijital pazar yeri demek mümkün. Bu platform üzerinden NFT başta olmak üzere pek çok farklı dijital varlığı alabiliyor ve satabiliyorsunuz. Tüm işlemler kripto para birimleri üzerinden gerçekleştiriliyor ve bu işlemlerin güvenliği de blok zincir sistemleri tarafından sağlanıyor. Gelin OpenSea nedir biraz daha yakından tanıyalım ve bu platformu kullanmak için bilmeniz gerekenleri görelim.

OpenSea; Alex Atallah and Devin Finzer tarafından geliştirilmiş olan ve Ocak 2018 yılında yayınlanan bir dijital varlık alışveriş sitesidir. Dijital pazar yeri olarak da anılan OpenSea üzerinden NFT olarak adlandırılan dijital sanat eserlerinin yanı sıra oyun öğeleri, alan adları ve fiziksel varlıkların dijital temsilleri olmak üzere pek çok farklı dijital varlık alım satımı yapabilirsiniz.

OpenSea internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen tüm alım satım işlemleri kripto para birimleri kullanılarak gerçekleştiriliyor. Dijital dünyaya uygun olarak yapılan tüm alışverişler blok zincir sistemleri tarafından güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. OpenSea platformu tüm alışverişler üzerinden belirli bir pay alarak bu ticari sistemi yürütüyor.

Günümüz dünyasındaki pek çok şey gibi sanat da artık dijitalleşti. Tüm bu dijital sanat eserleri Non Fungible Token, kısaca NFT olarak adlandırılıyor. NFT sanat eserleri kopyalanamaz ve değiştirilemez bir şekilde satın alan kişinin olan dijital varlıklardır. NFT eserler blok zincir teknolojisi ile üretiliyor ve korunuyor.

Ne güzelmiş ben de bir tane NFT dijital sanat eseri alayım dediğinizde ise devreye OpenSea ve benzeri dijital pazar yerleri giriyor. Meyve almak için manava, ekmek almak için fırına gittiğimiz gibi NFT almak istediğimiz zaman da OpenSea gibi dijital pazar yerlerine gidiyoruz. Yani OpenSea, dijital varlık alım satımı yapabileceğiniz bir internet sitesidir.

Buradaki bağlantı üzerinden ulaşabileceğiniz OpenSea dijital pazar yerinde satışta olan tüm dijital varlıkları üye olmadan inceleyebilirsiniz. Ancak bunlardan bir tanesini almak istiyorum ya da ben de dijital varlık satmak istiyorum dediğiniz zaman platforma üye olmanız gerekiyor. OpenSea platformuna üye olmak tamamen ücretsiz ancak çok da kolay değildir.

OpenSea dijital alışveriş sitesine üye olmak için öncelik bir kripto para cüzdanına sahip olmanız gerekiyor. NFT alım satımlarında genel olarak Ethereum kripto para birimi kullanıldığı için bu cüzdana sahip olmanız tavsiye ediliyor. Ancak platform üzerinden tüm kripto para birimleri ile işlem yapabildiğiniz için herhangi bir kripto para cüzdanı da işinize yarayacaktır.

Kripto para cüzdanınızı OpenSea platformuna bağladıktan sonra herhangi bir alışveriş sitesine üye olurken olduğu gibi sizden bazı bilgiler istenecek. Bu bilgileri doğru ve güncel bir şekilde paylaştıktan sonra OpenSea üyesi olabilir ve platform üzerinden dilediğiniz gibi dijital varlık alım satımı yapabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Apex Legends Mobil Bazı Ülkeler İçin Yayınlandı (Biz Hala Ön Kayıt)

Video oyun sektörünün köklü isimlerinden Electronic Arts (EA), 2019'da piyasaya sürdüğü hayatta kalma oyunu Apex Legends'ın mobil sürümünü Android ekosistemi için kullanıma sundu. Bir süredir beta sürüm kapsamında test edilen oyun, artık yalnızca bazı ülkelerdeki oyuncular tarafından sınırsız bir şekilde oynanabiliyor. 

Battlefield 2042, Steam Oyuncu Sayısıyla Tersten Rekor Kırdı (Neredeyse Halı Sahaya Adam Bulamayacak)

Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde çıkış yapan ve çok ciddi eleştirilerin hedefi olan Battlefield 2042, zaten çok kısıtlı olan oyuncu sayısı sebebiyle yapımcı DICE ve yayımcı EA Games'i büyük ekonomik zarara sokarken, marka değerine de yara açıyor. Nitekim bugün ortaya çıkan haberler, oyunun eşzamanlı oyuncu sayısının sanıldığından daha kötü bir durumda olduğunu gösterdi. Bu sabah oyundaki eşzamanlı oyuncu sayısı 1.000'in altına düştü.

Huaweinin Yeni Kablosuz Kulaklığı Freebuds 4, 19 Mayısta Tanıtılacak

Çinli teknoloji devi Huawei, 19 Mayıs tarihinde Çin'de bir lansman etkinliği gerçekleştirecek. Pek çok ürün tanıtacağı düşünülen markanın en çok merak edilen ürünü ise yeni kablosuz kulaklığı. Huawei, geçtiğimiz aylarda tanıttığı kablosuz kulaklığı Freebuds 4i'nin ardından Freebuds 4 ile kablosuz kulaklık ailesini genişletmeye hazırlanıyor.

İnsan Yapımı UFO Tasarlandı: Yakıt Olmadan Uzayda Yolculuk Edebilmesi Planlanıyor

İnsanlığın yakın tarihindeki en gizemli olaylardan birisi olan UFO’lar (Tanımlanamayan Uçan Cisimler) yıllardır pek çok komplo teorisini de beraberinde getiriyor. Kimi insanlar UFO’ların gerçek olduğunu ve uzaylıların dünyamızı sık sık ziyaret ettiğini söylese de kimileri ise UFO’ların çocukları kandırmak için uydurulmuş masallar olduğuna inanıyor.