NFT Olarak Görüntülü Konuşma Yapmanızı Sağlayan Sistem Geliştirildi: Linkin Parkın Kurucusu Yatırımcısı Oldu!

Geleceğin teknolojilerinden olarak nitelendirilen kripto para birimleri ve NFT’ler hakkında her gün yeni haberler gelmeye devam ediyor. Birçok teknoloji şirketi ve ünlü isim, bu konulara yönelik hamle yaptığını açıklıyor. NFT avatarlar da bu tarz yatırım alan varlıklardan birisi. 

19.07.2022 10:00:26 tarihinde yayınlandı.

Geleceğin teknolojilerinden olarak nitelendirilen kripto para birimleri ve NFT’ler hakkında her gün yeni haberler gelmeye devam ediyor. Birçok teknoloji şirketi ve ünlü isim, bu konulara yönelik hamle yaptığını açıklıyor. NFT avatarlar da bu tarz yatırım alan varlıklardan birisi. 

Şimdi de dünyaca ünlü rock grubu Linkin Park’ın bir üyesinden NFT’lere yönelik bir hamle geldi. Grubun kurucularından olan Mike Shinoda, kullanıcılarının NFT oluşturmasına olanak tanıyan Hologram’a yatırım yaptı. 

Şimdilik bir Google Chrome eklentisi olarak ulaşılabilen Hologram, kullanıcılarının kendi NFT’lerini oluşturmalarına izin veriyor. Daha da açacak olursak bu sistem, sizin görüntünüzü gerçek zamanlı olarak NFT’ye dönüştürebiliyor ve hatta sesinizi değiştirebiliyor. Şirket, makine öğrenimi yoluyla gerçekleştiği belirtilen bu işlemin, kullanıcı verisi toplamadığının da altını çiziyor. 

Hologram’ın Twitter üzerinden yayınladığı bir klip de bir Google Meet toplantısı sırasında NFT’nizin oluşturulabileceğini gösteriyor. Video incelendiğinde, sistemin hareketlerinizi izlediği ve size göre hareket edebilen animasyonlu avatarları oluşturduğu görülüyor. 

Bahsettiğimiz gibi Linkin Park üyesi Mike Shinoda, şirketin yatırımcıları arasında yer alıyor. Shinoda’nın, Hologram’ın NFT müzik projesi Ziggurats’ta da çalışacağı belirtiliyor. Hologram’a Shinoda dışında birçok farklı ismin yatırım yaptığı  da gelen haberler arasında yer alıyor. 

Web3 projelerine ilgi duyan iki girişimci tarafından kurulan ve 6,5 milyon dolar yatırım toplayan Hologram, genel olarak sınırlı işleve sahip NFT’leri değiştirmek ve bu tarz avatarları hayata geçirmek istiyor. Yakında mobil uygulamanın da geleceğini söyleyen şirket, teknolojisinin kısa ve uzun videolar oluşturmada kullanılabileceğini de vurguluyor. 

İLGİLİ HABER Dünyanın En Büyük NFT Platformu OpenSea, Çalışanlarının %20sini İşten Çıkardı: Gerekçesi Kripto Paranın Çöküşü

 


Kaynak webtekno.com

 

Samsung, Savaş ve Enflasyon Nedeniyle Akıllı Telefon Üretimini %10 Azaltmayı Planlıyor

Son zamanlarda yaşanan çip krizi, savaş, pandemi gibi sıkıntılar, dünya çapındaki teknoloji devlerinin olumsuz etkilenmesine yol açmıştı. Akıllı telefon sektörü de bunlardan etkilenenler arasındaydı. Güney Kore merkezli şirket Samsung’un akıllı telefonlar konusunda yılın ilk çeyreğinde son beş yılın en iyi performansını gösterdiğini; ancak genel sevkiyatların düştüğünü sizlerle paylaşmıştık.

Dünya’nın Çekirdeği Zannedilenden Çok Daha Hızlı Soğuyor: Peki Dünyanın Çekirdeği Soğursa Ne Olur?

Güneş Sisteminin yaşanılabilir tek gezegeni olan Dünyamızın sonu mu yaklaşıyor? Dünya’nın sonunun yakın olmadığı ama gün geçtikçe yaklaştığı aşikar zira biz insanlar onu ve onun atmosferini yaşanılamaz hale getirenleriz, bu bir gerçek. Dünya’nın sonunu yaklaştıran faktörlerden biri biziz evet ancak Dünya da kendi sonunu yaklaştırıyor.

PlayStation 5 Oyun Kolu DualSensein Oyuncuları Sinir Krizi Geçirten Özelliği Nihayet Değişti

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, 2020 yılında piyasaya sürdüğü PlayStation 5 ile oyun dünyasında adeta devrim yarattı. Bir yandan oyunlarda tavan yapan grafik kalitesi, diğer taraftan ise DualSense isimli yeni oyun kolu, 'yeni nesil' oyun çağını başlattı. Ancak DualSense'in önemli bir eksiği vardı. Oyuncu kumandasına sunulan yazılım güncellemeleri, ne yazık ki kablosuz olarak yapılamıyordu. Konsol sahiplerinin güncelleme için kablolu bağlantı kurmaları gerekiyordu. Bu, küçük bir sorun gibi gözükse de tam oyun keyfine başlanacağı sırada yerinizden kalkıp DualSense'i PS5'e kablo ile bağlamanız ve güncellenmesini bekleyip öyle yerinize geri dönmeniz gerektiği anlamına geliyor. Kettle'ı bile akıllı telefondan kontrol edebildiğimiz bir çağda biraz fazla eski teknoloji...