OpenAI, Minecraft Oynaması İçin Bir Yapay Zeka Eğitti

Özellikle yazılan cümleleri görsellere dönüştüren Dall-E ile dikkatleri üzerine çeken OpenAI’ın çok sayıda yapay zeka ve makine öğrenmesi temelli projesi bulunuyor. Bu projelerden birinde yapay zeka, internetteki oynanış videolarını izleyerek Minecraft oynamayı öğrendi. 

29.11.2022 02:30:13 tarihinde yayınlandı.

Özellikle yazılan cümleleri görsellere dönüştüren Dall-E ile dikkatleri üzerine çeken OpenAI’ın çok sayıda yapay zeka ve makine öğrenmesi temelli projesi bulunuyor. Bu projelerden birinde yapay zeka, internetteki oynanış videolarını izleyerek Minecraft oynamayı öğrendi. 

Çıkalı neredeyse 10 yıl olmuş bir sandbox oyununda yapay zekanın bir şeyler inşa edebilecek hale gelmesi ilk bakışta çok da önemli bir şeymiş gibi gözükmüyor olsa da, aslında bize bazı önemli gerçekleri sunuyor.

Minecraft, insanların yaratıcılığını çok ilginç şekillerde tetikleyebilen bir oyun. Oyun içinde bir bilgisayar inşa edip o bilgisayarda Minecraft oynayabilen insanlar var. Bu da oyunun bize ne kadar sınırsız bir dünya sunduğunu gösteriyor. OpenAI yapay zekası da bu serbestlikten ve oyunun getirdiği özgürlükten yararlanacak yapay zekasını eğitmek için oyuncuların videolarından yararlanıyor. Sonuç, Minecraft’ı oynamayı öğrenip başarılı olan bir yapay zeka oluyor. 70 bin saatlik oynanış videosu ile eğitilen yapay zeka, aslında makine öğrenmesinin gözlemleme ve taklit etme açısından ne kadar iyi seviyeye geldiğini gösteriyor. 

Normal şartlar altında yapay zekayı gözetimli olarak eğitebilmek çok ciddi işgücü gerektiriyor. Bu işgücü, videolardaki ve görsellerdeki yapıların etiketlenmesine ve yapay zekanın neyin ne olduğunu anlayabilmesini sağlamaya yarıyor. OpenAI ekibinin bu sorunu aşmak için kullandığı yöntem olan Video Pre-Training (VPT) ise bu iş yükünü ciddi oranda azaltmaya yarıyor. 2000 saatlik videoyu etiketleyen OpenAI ekibi, bir başka yapay zekaya 30 bin saatlik videoyu etiketlettirerek süreci hızlandırıp kolaylaştırıyor. 

Bu çalışma videolarla yapay zekaları eğitmenin ne kadar etkili olabileceğini gösteriyor. YouTube gibi platformlarda yer alan videolar, yapay zekaları binlerce farklı çalışma için özelleştirebilmenin yolunu açmış oluyor.

İLGİLİ HABER 100.000 Farklı Senaryoyu Simüle Eden Yapay Zeka, 2022 Dünya Kupası Şampiyonunun Kim Olacağını Tahmin Etti

İLGİLİ HABER Bir Yapay Zekâ, Kendi Kendine Diplomacy Oyununu Kazandı (Yakında Ülke de Yönetmeye Başlarlar)


Kaynak webtekno.com

 

Instagramdan Tartışma Yaratacak Özellik: Yüzünü Taratmayan Hesabına Giremeyebilir

Instagram, günden güne saldırı amaçlı ya da takipçi sayısını gerçekçi olmayan bir şekilde artırmak için kullanılan daha fazla bot hesaba ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar bot hesaplara dair kesin çözüm bulunabilmiş olmasa da bazı kullanıcıların karşısına çıkan yeni özellik, Instagram’ın bu konuda keskin bir çözüm almaya çalıştığını gösteriyor.

Arkadaşınızla Konuşurken Bir Yandan Müzik Dinleyin: Discord’a Müzik Botu Nasıl Eklenir?

Özellikle oyuncular arasında en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan Discord üzerinden topluluklarınızla gruplar ve kanallar oluşturarak sohbet edebiliyorsunuz. Discord, kullanıcılarına sunduğu pek çok dahili özelliğin yanı sıra bazı botlar üzerinden de pek çok farklı özelliğe ulaşmanızı sağlıyor. Bunlardan bir tanesi de herhangi bir ek uygulama kullanmadan Discord üzerinden müzik dinlemenizi sağlayan müzik botları.

200 MP Kameralı Telefonların Ne Kadar Kaliteli Fotoğraflar Çekebileceğini Gösteren Video (Dikkat, Kedi İçerir!)

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz yıl ISOCELL HP1 olarak isimlendirdiği akıllı telefon kamera sensörünü duyurmuştu. Dünyanın ilk 200 MP akıllı telefon kamerası olarak tarihe geçen ISOCELL HP1, sahip olduğu ChameleonCell teknolojisi ile pikselleri gruplandırabiliyor, bu sayede de oldukça detaylı görüntüler elde edilmesini sağlıyordu. Ancak Samsung ISOCELL HP1 şu ana dek hiçbir akıllı telefonda kullanılmadı. Bu da kamera performansının hala bir merak konusu olmasına neden oldu.