Oyun Fiyatlarının Zamlanmasıyla Yıldızı Bir Anda Parlayan Steam Key Siteleri Yasal mı?

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada korsan oyun indirme konusu tartışmaya dönmüştü. Kimileri ekonomik durumdan dolayı korsan oyun indirmeyi suç olarak görmüyorken kimileri de ekonomik durum fark etmeksizin korsan oyun korsan oyundur diyerek tepki gösteriyordu. Bunun en büyük sebebi elbette oyun fiyatlarının akılalmaz derecede artması.

9.09.2023 00:15:16 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada korsan oyun indirme konusu tartışmaya dönmüştü. Kimileri ekonomik durumdan dolayı korsan oyun indirmeyi suç olarak görmüyorken kimileri de ekonomik durum fark etmeksizin korsan oyun korsan oyundur diyerek tepki gösteriyordu. Bunun en büyük sebebi elbette oyun fiyatlarının akılalmaz derecede artması.

Bu elbette farklı bir içeriğin tartışma konusu. Bizim odağımızdaki asıl konu, zamlanan oyun fiyatlarından dolayı bir anda popülerleşen CD Key satıcıları. Bu sitelerden aldığınız kodlarla Steam’deki fiyatına göre çok çok ucuza aldığınız oyunları yine Steam kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz.

G2A ve Kinguin gibi siteler pazar yeri olarak görülebilir. Yani birden fazla satıcı gelip burada key’lerini (anahtarlarını) satabilir. Öte yandan bazı siteler de sadece kendi key’lerini satar. Perakendecilik canlı kalsın diye Valve, farklı satıcılara Steam Key satışı imkânı verir. Önceden belirli bir miktar olmamasına karşın şimdi bu key’leri oyun başı 5.000 adetle sınırladığını biliyoruz.

5.000 adet key’in ardından gelenler ise incelemeden geçirilerek onaylanıyor veya onaylanmıyor. Yani şirketin buna yönelik aldığı önlemler var. Fakat Valve, sizin pahalıya oyun almanızı istediğinden değil; en başta dolandırıcılık ve çalıntı kart durumlarının önüne geçmek için bunu yapıyor.

Belirtmek gerekiyor ki key satışı illegal değil. Dediğimiz gibi Valve da bir noktaya kadar bunu destekliyor. Fakat bu key’leri satan kişiler geliştiriciler değiller. Eğer güvenilir bir firmadan alışveriş yapmıyorsanız o key’in elinize geçiş sürecini bilmeniz imkânsızdır. Daha önce çalınan kredi kartlarıyla bu satışların gerçekleştirildiği görülmüştü.

Doğrulandıkları sürece Steam key’leri satan internet sitelerine güvenebilirsiniz. Bu yerler direkt geliştiricilerden veya geliştiricilere bağlı doğrulanmış satıcılardan/dağıtımcılardan key’leri satın alır. 

Zira bu satıcılar belki kısa belki de uzun zaman aralığında raporlandığında, hiç haberiniz olmadan sizin anahtarınız da iptal edilebilir. Özellikle de söz konusu anahtarların çalındığı veya yasa dışı yollardan satıldığı fark edildiğinde geliştiriciler, bu anahtarları bulabiliyor ve Steam destek vasıtasıyla anahtarların iptal edilmesini talep edebiliyor.

Bu sebeple Steam anahtarı alırken satın aldığınız yerin veya pazar yerinden alıyorsanız satın aldığınız kişinin güvenilir ve onaylı olup olmadığına dikkat edin. Dediğimiz gibi key satılması yasa dışı değil, fakat satıcının onaylı olup olmaması ve key’in nasıl elde edildiği kilit rol oynuyor.

İLGİLİ HABER Korsan Oyun mu Yoksa Orijinal Oyun mu? Tartışması Sosyal Medyayı Yine Karıştırdı: İşte Paylaşımlar


Kaynak webtekno.com

 

Xiaomi 12 Pronun MediaTek İşlemcili Versiyonu Duyuruldu: Türkiye Gelirse 6.000 TL Daha Ucuz Olacak!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bundan birkaç ay önce gerçekleştirdiği bir lansman etkinliğinde, üst düzey akıllı telefonu 12 Pro'yu tanıtmıştı. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle gelen telefon, diğer teknik özellikleri ve tasarımıyla da dikkat çekmişti. Ancak bu akıllı telefonun çok büyük bir problemi vardı. Xiaomi, bu akıllı telefonunun Türkiye fiyatıyla hem Samsung hem de Apple'a kafa tutmuştu. Zira bu akıllı telefonun resmi fiyatı, 24.999 TL olarak açıklanmıştı.

Facebook’u Geride Bırakan TikTok, 2020de Dünyanın En Çok İndirilen Uygulaması Oldu

Nikkei Asia, 2020 yılına ilişkin küresel mobil uygulama indirme anketinin sonuçlarını açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, geçtiğimiz yılın en çok indirilen mobil uygulamasının TikTok olduğu ortaya çıktı. İstatistikler, bu durumun TikTok için bir ilk olduğunu gözler önüne sererken kullanıcıların sosyal medya alışkanlıklarının da değişmekte olduğunun açık bir göstergesi konumunda.

Twitterdaki Sahte Hesapların Oranı Açıklandı: Her 5 Hesaptan 1i Sahte

Nisan ayının sonunda Twitter’ı satın almak üzere 44 milyar dolarlık bir anlaşmaya varan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde ise sürpriz bir haber paylaşmıştı. Twitter hesabından paylaşım yapan Musk, Twitter’ın sahte/spam/bot hesapların %5’inden daha azını oluşturduğu açıklamasına güvenmediğini göstermişti.