Steam Hediye Kartı Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Alınır?

Uzun yıllardır hayatımızda olan Steam, dünyanın en popüler oyun platformlarından bir tanesi. Steam üzerinden bir hesap oluşturduktan sonra dilediğiniz oyunu satın alabilir ya da oyunlarınız için uygulama içi satın alımlar gerçekleştirebilirsiniz. Elbette burası bir pazar yeri olduğu için yalnızca kendiniz için değil, dilerseniz Steam hediye kartı ile diğer kullanıcı arkadaşlarınız için de satın alımlar yapabilirsiniz.

20.01.2023 07:45:30 tarihinde yayınlandı.

Uzun yıllardır hayatımızda olan Steam, dünyanın en popüler oyun platformlarından bir tanesi. Steam üzerinden bir hesap oluşturduktan sonra dilediğiniz oyunu satın alabilir ya da oyunlarınız için uygulama içi satın alımlar gerçekleştirebilirsiniz. Elbette burası bir pazar yeri olduğu için yalnızca kendiniz için değil, dilerseniz Steam hediye kartı ile diğer kullanıcı arkadaşlarınız için de satın alımlar yapabilirsiniz.

Steam hediye kartı, bildiğimiz hediye kartları ile aynı işleve sahiptir. Bu hediye kartını gönderdiğiniz diğer Steam kullanıcısı arkadaşınız platform üzerinden dilediği oyunu satın alabilir ya da uygulama içi satın alım gerçekleştirebilir. Tabi ki bu işlemin de bazı kuralları ve uygularken dikkat etmeniz gereken noktaları var. Steam hediye kartı nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi merak edilen soruları gelin tüm detaylarıyla inceleyelim.

Steam hediye kartı, Steam oyun platformu üzerinden diğer Steam kullanıcısı arkadaşlarınıza belirli bir ücret karşılığında hediye edebileceğiniz bir hediye kartıdır. Steam kullanıcısı arkadaşınız bu hediye kartını kabul ettikten sonra hediye kartı tutarının tamamını ya da bir kısmını kullanarak dilediği oyunu satın alabilir ya da uygulama içi satın alım yapabilir. Dilerseniz belirli bir ücreti hediye kartı olarak göndermek yerine Steam kullanıcısı arkadaşınız için bir oyunu satın almanız ya da uygulama içi satın alım yapmanız da mümkün.

Daha elle tutulur bir örnek üzerinden anlatalım. Diyelim X isimli bir ayakkabı mağazasından arkadaşınızın doğum günü için 200 liralık bir hediye kartı aldınız ve ona verdiniz. Arkadaşınız bu hediye kartını aldı ve X mağazasına gitti. 250 liralık bir ayakkabı alırken önce hediye kartını verdi ve fiyat 50 liraya düştü. Hediye kartı tek seferde kullanılan bir araç olduğu için genel olarak altındaki ücretlerde sorun çıkabilir.

İşte Steam hediye kartı da tam olarak bu şekilde kullanılır. Arkadaşınıza aldığınız örneğin 200 liralık bir Steam hediye kartı dijital olarak ona gönderilir ve kabul etmesi beklenir. Kabul edildikten sonra arkadaşınız bu hediye kartını kullanarak dilediği oyunu satın alabilir ya da uygulama içi satın alımlar yapabilir. 

Steam hediye kartı işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Online alışverişlerde direkt olarak Steam Store resmi internet sitesini kullanmanız öneriliyor. Steam hediye kartını fiziksel olarak bazı mağazalarda bulmanız da mümkün. Bazı online alışveriş siteleri anlık kampanyalarla uygun fiyatlı Steam hediye kartları sunabilir. Bu tür bir alışveriş sırasında satıcının güvenilir olduğundan emin olun ve mutlaka kullanıcı yorumlarını inceleyin.

Steam Store resmi mağazası üzerinden yaptığınız Steam hediye kartı alışverişlerinde aldığınız hediye kartı direkt olarak arkadaşınıza Steam cüzdan hesabına tanımlanır. Bu nedenle siparişinizi oluştururken son derece dikkatli olmanızda yarar var.

Fiziksel olarak aldığınız Steam hediye kartlarının daha önce açılmamış olduğundan emin olun ve mümkünse görevlinin yanında kullanmaya özen gösterin. Böylece bir sorun çıkarsa anında durumu satın aldığınız kuruma bildirmiş olursunuz.

Farklı online alışveriş sitelerinden alınan Steam hediye kartı kodları size e-posta ya da SMS yoluyla gönderilir. Bu kodu arkadaşınıza iletirseniz satın alımlar sırasında kullanabilir. Üçüncü taraf mağazalardan Steam hediye kartı alırken güvenilir bir platformdaki güvenilir bir satıcıdan alışveriş yaptığınızdan emin olun.


Kaynak webtekno.com

 

Milyarlarca Doları Batıran Terra Kurucusundan "Alay Eder Gibi" Açıklama: Bahse Girdim, Kaybettim!

Kripto para dünyasının geçtiğimiz aylardaki en önemli konularından bir tanesi Terra (LUNA) idi. Kripto para ekosisteminin algoritmik stabil koini UST bir anda değer kaybetmeye başlamış, değeri daima 1 dolar civarında olması gereken kripto para birimi, beraberinde LUNA başta olmak üzere kripto paraları ve yatırımcıları batırmıştı. Olayın arkasındaki isimse Terra Kurucusu Do Kwon olarak geçiyordu.

Meta, Apple Vision Proya Rakip Olabilecek Bir Sanal Gerçeklik Gözlüğü Üretmeyi Planlıyor

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Apple, bu sene haziran ayında sanal gerçeklik gözlüğünü "Apple Worldwide Developers Conference" etkinliğinde tanıttı. Apple'a göre Vision Pro sayesinde, dijital ortam ile gerçek dünya birleşiyor ve onu "Uzaysal Bilgisayar" olarak tanımlıyor. 2024'ün başlarında satışa çıkacağı bilinen Vision Pro, henüz piyasada yokken rakip kazanmayı başardı. Bunlardan biri de Meta.

Spotifydan Bomba Kampanya: Premium Abonelik 3 Ay Ücretsiz!

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformu Spotify, bundan çok kısa bir süre önce aldığı zam kararı ile haberlerimize konu olmuştu. Şimdiyse Spotify'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Platform, ilk kez Premium abonesi olacak kullanıcılar için ücretsiz deneme imkanı sunmaya başladı. Gelin hep birlikte, Spotify'ın ücretsiz deneme sürümü kampanyasına yakından bakalım.