Telefonlarda Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatmak Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Arka planda çalışan uygulamaları kapatma, iOS işletim sistemine sahip iPhone kullanıcıları ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcının ortak bir inançla düzenli olarak yaptıkları bir işlemdir. Genel olarak arka planda çalışan uygulamaları kapatma işleminin pil ömrünü uzatacağı düşünülür. Hatta öyle ki pek çok kişi için bu işlem telefon kullanımı sırasında bir numaralı önceliktir.

7.04.2022 02:00:29 tarihinde yayınlandı.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatma, iOS işletim sistemine sahip iPhone kullanıcıları ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcının ortak bir inançla düzenli olarak yaptıkları bir işlemdir. Genel olarak arka planda çalışan uygulamaları kapatma işleminin pil ömrünü uzatacağı düşünülür. Hatta öyle ki pek çok kişi için bu işlem telefon kullanımı sırasında bir numaralı önceliktir.

Peki, arka planda çalışan uygulamaları kapatma gerçekten işe yarıyor mu? Neredeyse tüm kullanıcılar artık bir alışkanlık olarak, kullandıkları mobil uygulama ile işleri bittiği an kapatıyorlar ve bu durumun pil ömrüne iyi geleceğini düşünüyorlar. Arka planda çalışan uygulamaları kapatma işleminin pil ömrünü uzatacağı yalnızca bir şehir efsanesidir. Hatta bu şehir efsanesinin düşünülenin tersi bir etkisi var.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatma işleminin pil ömrünü uzatacağı düşüncesi tek kelimeyle yanlıştır. Hatta bu işlem pil tüketimini hızlandırdığı için pil ömrüne de olumsuz bir etki yapacaktır. Pil ömrü ile arka planda çalışan uygulamalar arasındaki ilişkinin abartılacak bir boyutu yoktur.

Elbette, bir uygulamanın arka planda da olsa çalışıyor olması pil tüketecektir. Ancak pil tüketimi o mobil uygulamanın arka planda yenileniyor olması ile alakalıdır. Yani bir mobil uygulama aktif olarak bildirim gönderiyorsa, konum bilgilerini alıyorsa kısaca arka planda yenileniyorsa pil tüketecektir.

Bir mobil uygulama eğer günün belirli zamanlarında bildirim gönderiyorsa, konum bilgilerinize her zaman ulaşma izni verdiyseniz ya da arkada bir medya oynatıyorsa arka planda yenileniyor demektir.

Özetlemek gerekirse bir mobil uygulamanın pil ömrünüzden ve mobil verinizden tüketmesi için yalnızca açılması gerekmez. Eğer cihazın Ayarlar sayfası üzerinden söz konusu mobil uygulamanın arka planda yenileme yapması iznini kaldırmadıysanız, o mobil uygulama zaten bir şekilde kullanılıyor durumdadır.

Eğer çok sık kullanmadığınız mobil uygulamalar varsa, onlardan devamlı haber almak istemiyor ve yalnızca açtığınız zaman aktif olmalarını istiyorsanız; cihazınızın Ayarlar sayfası üzerinden o mobil uygulamayı bulun ve arka planda yenileme seçeneğini pasif hale getirin. Unutmayın, arka planda yenilenmeyen bir mobil uygulamadan herhangi bir bildirim almazsınız. 

Peki, gelelim arka planda çalışan uygulamaları kapatma efsanesinin ortaya çıkışına; ne oldu da bu işlem neredeyse her kullanıcının vazgeçilmez alışkanlığı haline geldi? Bu işlem düşündüğünün aksine pil ömrüne değil, RAM kullanımına olumlu bir etki yapar. 

Arka planda çalışan mobil uygulama zaten bir şekilde pil tüketiyor. Ancak kapalı bir uygulama RAM üzerinde bir yük oluşturmaz ve cihaz kullanım performansına olumsuz bir etki yapmaz. Yani bu alışkanlığımız eski akıllı telefonların düşük RAM gücüne sahip olduğu zamanlardan kalma bir alışkanlık. Eğer mobil uygulamalar açıkken cihazınızda kasma ya da donma olmuyorsa kapatmanız gerekmiyor.


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musktan Bitcoin Hakkında Büyük Resmi Ortaya Çıkaran(!) İlginç ve Komik Paylaşım

Kripto paralara olan ilgisini uzun zamandır bildiğimiz ancak yaptığı paylaşımlarla piyasayı manipüle ettiğine inanılan milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter'da yine gündem olacak bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda birkaç markanın ismini kullanan Musk, kripto paraların kralı olarak nitelendirebileceğimiz Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto'nun ismini gösterdi. 

Tarihin İlk Ekonomik Balonu Olan "Lale Çılgınlığı"nı Okurken "E Bu Aynı NFT Piyasası!" Diyeceksiniz

Ekonomik balon dediğimiz kavram aslında bir varlığın fiyatının büyük bir hızla artması ve bu hızlı yükselişin ardından hızlı bir düşüşle sonuçlanan durumlar anlamına geliyor. Günümüzdeki örneklere bakacak olursak, büyük bir ilgiyle yükselen ve ardından sert bir düşüşe geçen NFT piyasasının da bir balon olarak nitelendirildiğini söyleyebiliriz.

NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi, Yeni Oyun ve Uygulamaların “Mutfağı” Olacak: İşte Yeni Ekran Kartlarının Muhtemelen Hiç Duymadığınız Özellikleri

İster güzel bir sanat eserini şekillendiren bir 3D sanatçısı, isterse bir sonraki hit TikTok'unu düzenleyen hevesli bir içerik üreticisi olsun, dünya çapında 110 milyondan fazla içerik üreticisi dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda içerik oluşturuyor. Bu durumun farkında olan NVIDIA ise sektördeki yerini korumak için elinden geleni ardına koymuyor.

Kim Kardashian Dahil Dünyaca Ünlü İsimlere Kripto Para Dolandırıcılığı Davası

Son yılların en popüler yatırım araçlarından bir tanesi haline gelen kripto paralar, zaman zaman büyük dolandırıcılıklara araç olabiliyorlar. Bazen bir kripto para projesinin bazense bir kripto para borsasının dolandırıcılık amacıyla kurulduğu, iş işten geçtikten sonra anlaşılıyor. Türkiye'de kurulan kripto para borsası THODEX, bunun en net örneklerinden bir tanesiydi.