The Long Dark’ın Patronundan Türk Oyunculara: “Steam’e Kalsa Oyunlar 7 Kat Pahalı Olur”

Steam’in dolar/TL kurunu 10 TL’ye sabitlemesiyle birlikte bildiğiniz üzere pek çok oyunun fiyatı ütopik bir şekilde arttı. Öyle ki artık en az 150 TL vermeden bir oyun sahibi olmak zorlaştı, AAA oyunların fiyatları ise 1.300 TL’lere kadar çıktı.

8.12.2022 14:00:19 tarihinde yayınlandı.

Steam’in dolar/TL kurunu 10 TL’ye sabitlemesiyle birlikte bildiğiniz üzere pek çok oyunun fiyatı ütopik bir şekilde arttı. Öyle ki artık en az 150 TL vermeden bir oyun sahibi olmak zorlaştı, AAA oyunların fiyatları ise 1.300 TL’lere kadar çıktı.

Fakat bu durum, Türk oyuncuların favorilerinden The Long Dark’a yansımadı. Bugün, konu hakkında oyunun yapımcısından da önemli açıklamalar geldi. Yapımcı, oyunun normal fiyatının Steam’in önerdiği kur gereği 325 TL olması gerektiğini paylaştı.

The Long Dark yapımcısı Raphael van Lierop, özellikle Türkiye üzerinden uluslararası fiyatlandırma konusunu ele aldı. Oyunu çıkardıklarında 35 dolarlık oyunun Steam’deki karşılığının normalde 50 TL olduğunu söyleyen Lierop, şu ifadeleri kullandı:

“(Oyunu) bugün çıkaracak olsak tavsiye edilen Steam fiyatı 325 TL olur. Yani neredeyse 7 kat daha fazla!”

Aslına bakacak olursak The Long Dark'ın yerel fiyatlandırma ile yapmış olduğu 'kıyak', hala uygun fiyatlı olarak ulaşabildiğimiz pek çok oyunda karşımıza çıkıyor. Bu nedenle bazı AAA oyunlar 250-300 TL fiyatlarla satışa sunulurken bazı oyunların fiyatları 1000 TL bandına çıkabiliyor. Evet, fiyat farkı her zaman 7 kat değil, ancak bazı firmaların oyuncu dostu bir politika ile yüzlerce TL indirimle oyuncuların karşısına çıktıkları gerçek.

The Long Dark, bugün tek başına halen 57 TL’ye satın alınabiliyor. Fakat yeni çıkan Tales From The Far Territory DLC’si dahil yeni Survival Edition paketi ve Wintermute DLC’si, 190 TL’den satın alınabiliyor. Leirop, bu durumun nedenini şu şekilde paylaştı:

 

“51,30 TL olan (indirimli, normalde 57 TL) taban TLD fiyatını iki nedenle değiştirmedik. 1) Bu çok büyük bir sıçrama ve sinir bozucu (Türk oyuncu topluluğunun bugünkü geri dönüşü insanların ne kadar üzülebileceğini gösteriyor). 2) Fiyatı değiştirirsek Steam Kış İndirimi'nin dışında kalıyoruz.”

Steam Kış İndirimleri’nin en büyük gelir kaynakları olduğunu söyleyen Leirop, oyunu halen satın almayanların acele etmesi gerektiğini gösteren bir açıklama da yaptı. Leirop, oyunun yeni yıl itibarıyla 57 TL olmayacağını duyurdu.

Kötü haberin iyi yanıysa, fiyatın yine de 325 TL olmayacağını paylaşması oldu.


Kaynak webtekno.com

 

WhatsAppta Telefon Numarası Zorunluluğu Tarih Oluyor: İşte Yeni Kullanıcı Adı Özelliğinden İlk Bilgiler

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın 2.23.11.15 kodlu Android beta sürümü, henüz geliştirme aşamasında olan yeni bir özelliğin yolda olduğunu gözler önüne serdi. Siz söylemeden biz söyleyelim; evet bu özellik Telegram'da yıllardır var. WhatsApp, Telegram'ın bir özelliğini daha kopyalamaya hazırlanıyor diyebiliriz.

Bir YouTuber, Yapay Zeka Yardımıyla Sahte Nirvana Şarkısı Yaptı

Yapay zeka, bugüne kadar yapabileceklerinin bir sınırı olmadığını defalarca gösterdi. Güvenlik, sağlık, otomotiv ve bilimsel araştırmalar dahil pek çok alanda gördüğümüz teknolojiyi eğlence amaçlı kullananlar da var. Tıpkı yapay zeka yardımıyla sahte şarkılar yapan YouTuber Funk Turkey gibi.

En İyi Senaryoya Sahip Oyunlar

Oynadığımız oyunların bazen bizi derinden etkiler. İçinde bulunduğumuz karakterle özdeşleşiriz. Karakterlerin hepsinin kendine has bir hikayesi vardır. Kimisi bir savaştan, kimisi ölümden sonraki hayattan, kimisi de bir bilim insanının hayat hikayesinden esintiler sunar. Hepsinin ardındaki hikaye ise herkese farklı şeyler anlatır. Oyun tarihinin en senaryoya, yani olayın özüne inen hikayelere sahip yapımları da böyledir.

Yüzlerce Yıllık Kömürleşmiş Bir Parşömendeki Yazılar, Yapay Zekâ Sayesinde Okundu!

Yüzlerce yıl önce, MS 79 yılında İtalya'da Pompeii, Herculaneum ve Stabiae kentlerini yıkan büyük bir volkanik patlama meydana geldi. Vezüv yanardağının patlaması ile meydana gelen bu felaket günümüzde bile konuşulmaya devam eder... Fakat bir parşömen parçası düşünün ki, o felaketten kurtulup, kömürleşmiş olmasına rağmen yüzlerce yıl sonra okunabilsin.