TikTok, ABD ve Avrupa Birliğinden Sonra Birleşik Krallık’ta da Hükümet Telefonlarında Yasaklandı

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan TikTok, kullanıcı verilerinin Çin’e aktarıldığı iddiaları nedeniyle yasaklarla karşı karşıyaydı. ABD, Kanada ve Avrupa Birliği’nden yetkililer, bu nedenden dolayı hükümet çalışanlarının TikTok kullanmalarını yasaklamıştı.

17.03.2023 03:30:23 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan TikTok, kullanıcı verilerinin Çin’e aktarıldığı iddiaları nedeniyle yasaklarla karşı karşıyaydı. ABD, Kanada ve Avrupa Birliği’nden yetkililer, bu nedenden dolayı hükümet çalışanlarının TikTok kullanmalarını yasaklamıştı.

Dün gelen bilgiler ise Birleşik Krallık’tan da benzer bir hamlenin yakın zamanda gelebileceğini göstermişti. Bugün ise beklenen gerçekleşti.

Bugün kabineden Oliver Dowden tarafından yapılan açıklamalara göre Birleşik Krallık, hükümet telefonlarında TikTok'un kullanımını yasakladı. Karar, Birleşik Krallık hükümetinin siber saldırılara ve tehditlere karşı korumaya yönelik kurumu GCHQ’nun bir bölümü olan Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’nin kasım ayında uygulamaya yönelik başlattığı incelemelerinin ardından geldi. Dowden, yasağın hükümet cihazlarıyla ilgili risklere dayandığını ifade etti.

Buna ek olarak yasağın hemen yürürlüğe gireceğini aktarıldı. Kararın, bakanların ve memurların iş telefonlarını kapsayacağı; ancak kişisel telefonlarında geçerli olmayacağı da açıklamalar arasında yer aldı. Birleşik Krallık’ta en az iki kabine üyesinin TikTok’u kullandığını ekleyelim. Bunlar, Bilim ve Teknoloji Bakanı Michelle Donelan ve Enerji Bakanı Grant Shapps.

Kabine, TikTok'un kullanıcılarından cihazda depolanan veriler için izin vermesini istediğini, bu şekilde de verilerin şirket tarafından toplandığı ve depolanabildiğini ifade etti. Ayrıca, buna izin verilmesiyle Çin merkezli şirketin kişiler, konum da dahil geniş çapta verilere erişebildiği aktarıldı. Dowden da TikTok'un bu uygulamasının yasağı haklı çıkardığını ekledi.

Yasak, Başbakan Rishi Sunak'ın  geçtiğimiz pazartesi günü ülkenin güvenliğini korumak için gerekli ne adım varsa atacaklarını ve.müttefiklerinin neler yaptığını takip ettiklerini söylemesinin ardından geldi.

Bu hamlenin, ülkenin TikTok konusundaki son zamanlardaki pozisyonuna biraz ters düştüğünü eklemek gerek. GCHQ patronu Jeremy Fleming, ekim ayında gençleri TikTok kullanmaya teşvik edeceklerini belirtmişti. Ayrıca onların, kişisel verilerin kullanımları hakkında bilgi edinmelerini de sağlayacaklarını aktarmıştı.

İLGİLİ HABER ABDden TikToka Yeni Tehdit: "Ya Çinliler Hisselerini Satar ya da Yasaklarız"

Kararın ardından bir TikTok sözcüsü, Birleşik Krallık’taki resmi telefonlara bu yasağın gelmesinin onları ‘hayal kırıklığına uğrayacağını’ belirtti. Devamında ise diğer yasaklara da değinerek bu kararların yersiz korkulara dayandığını; ancak endişeleri gidermek için hükümetlerle birlikte çalışmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Öte yandan bugün çıkan iddialar, TikTok’un yasakların ardından yeni bir hamle yapabileceğini ortaya koydu. Henüz gerçek olup olmadığı bilinmeyen bu iddiaya göre TikTok, baskılardan kurtulmak için çatı şirketi ByteDance’ten ayrılabilir. İddianın detaylarına aşağıdaki içeriğimizden ulaşabilirsiniz.  


Kaynak webtekno.com

 

Amazon, Yapay Zekâ ile Bölgelerden Gelebilecek Talepleri Öngören Bir Sistem Geliştirdi: Siparişler Daha Hızlı Teslim Edilecek!

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon, birçok farklı kategoride olduğu gibi yapay zekâ konusunda da öne çıkıyor. Amazon’un müşteri karşılama ve küresel operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Stefano Prego’nun CNBC’ye yaptığı bazı açıklamalar da, yapay zekânın şirketin birçok hizmetine entegre edileceğini ortaya koyuyor.

Porno Sitelerine Sadece Kimlik Bilgisi ile Giriş Yapılabilecek (Bir Gün Türkiyeye de Gelebilir)

ABD'nin Louisiana eyaletinde, tüm dünyadaki internet kullanım kurallarını baştan yazma potansiyeline ait bir düzenleme yürürlüğe girdi. Eyalet meclisinin aldığı karara göre Louisiana'da yaşayanlar, PornHub gibi 18+ içerikler barındıran sitelere girmek istediklerinde, resmi kimlikleriyle doğrulama işlemi yapacaklar. Peki bu süreç nasıl işleyecek?