Türk YouTuberdan Kendi Sözlerini Yazıp Söyleyen Yapay Zeka Destekli Robot Rapçi: E-Bliss

366 bin aboneli YouTube kanalında elektronik ve robotik projeler üzerine eğlenceli ve bilgilendirici videolar paylaşan Tolga Özuygur, geçtiğimiz günlerde paylaştığı videoda her YouTube kanalının olmazsa olmazlarından T-Rap müziğe yer verdi. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere Özuygur, T-Rap’i de kendi usulü ile kanalına entegre etti.

21.02.2022 00:45:21 tarihinde yayınlandı.

366 bin aboneli YouTube kanalında elektronik ve robotik projeler üzerine eğlenceli ve bilgilendirici videolar paylaşan Tolga Özuygur, geçtiğimiz günlerde paylaştığı videoda her YouTube kanalının olmazsa olmazlarından T-Rap müziğe yer verdi. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere Özuygur, T-Rap’i de kendi usulü ile kanalına entegre etti.

Her YouTuber gibi bir T-Rap şarkı yapmak istediğiniz ancak kendisi beceremediği için(!) YouTube Rapçisini sıfırdan inşa etmeye karar verdiğini belirten Özuygur, söz konusu Rapçinin fiziksel varlığı için 3D yazıcı, biraz yazılım ve elektronik ekipmanlar ile bir “robot kafası” tasarlarken, işin müzikal kısmı için de yapay zekadan yardım alıyor.

Tolga Özuygur, E-bliss adını verdiği “YouTube Rapçisi”ni fiziksel olarak ortaya çıkarmak için 3D yazıcı ile başın farklı farklı kısımlarının çıktısını alıyor. E-bliss, ağzını şarkı sözleri ile senkronize bir şekilde oynayacağı için robotun hareket edebilen bir çene yapısı olmasına özen gösteriliyor.

Projenin ikinci aşamasında ise Cem Uzunoğlu ve GPT-2 programlamadan destek alan Özuygur, E-bliss’e hayat veren(!) yapay zekayı kendi T-Rap sözlerini yazması için mevcut T-Rap parçaların sözleriyle eğitiyor. Sonuç olarak biraz ses düzenleme, iyi bir altyapı (beat) ve bolca auto tune ile E-bliss’in ilk single’ı Fiberim Islak ortaya çıkıyor.

Tolga Özuygur, daha önce Webtekno YouTube kanalına da konuk olmuş bir isim. Tasarladığı yapay zeka destekli, sesli komut ile çalışan Iron Man zırhının ardından bizim YouTube kanalımızda da Tony Stark’ın Iron Man 2 filminde kullandığı “elektrikli eldiven”in yapımına destek olan Özuygur’un kanalında bu ve benzeri daha pek çok proje bulunuyor.


Kaynak webtekno.com

 

Yapay Zekâ ChatGPT, Öğrencilerin Eğitimine Zarar Verdiği Gerekçesiyle Okullarda Yasaklanmaya Başladı

Yapay zekâ şirketi OpenAI, geçtiğimiz aylarda ChatGPT ismi verilen bir sohbet botunu kullanıma açtı. Bu sistem, kısa sürede tüm dünyanın gündemine oturmayı başardı ve yapabildikleri ile herkesi şaşkına çevirdi. Sohbet botu, karmaşık problemleri çözebiliyor, kod yazabiliyor, sorularınıza cevap veriyor ve hatta makale ve ödev bile yazabiliyordu.

Sony, PS4 Sahiplerine PlayStation 5 Hediye Edeceği Turnuvasını Duyurdu (Türkiye Yine Dışlandı)

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, PlayStation sahiplerinin ilgisini çekecek bir etkinlik başlattı. "Win-A-Thon" olarak isimlendirilen bu etkinlik, PlayStation 5 ve PlayStation 4 sahiplerini kapsayacak. Oyuncular, diğer PlayStation sahipleri ile turnuvalara katılacaklar ve ödül kazanma imkanı yakalayacaklar. Ancak Türkiye'deki konsol sahipleri, ne yazık ki bu turnuvaya katılamayacaklar. Sony'nin neden bu kararı aldığı belli değil.

LoL Şampiyonlarından Caitlyn Rehberi: CTleri, Tüm Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri

En temel karakterlerden biri olmasına karşın “klasik her zaman iyidir” lafının ete kemiğe bürünmüş hali diyebiliriz Caitlyn için. Karakterimizin yetenekleri olabildiğince basit ve kompleks olmaktan uzak (tabii ki basitten kastımız yeteneklerin anlaşılabilir olması ile alakalı). Tüm yetenekleri görevini layığı ile yerine getiriyor ve sonucunda basit olmasına rağmen oynaması eğlenceli ve güçlü bir karakter çıkıyor.

Yapay Zeka, Dünya’ya Çarpabilecek 11 Asteroit Tespit Etti

Gökbilimciler, bir taraftan uzayı gözleyip yeni keşifler için çalışmaya devam ederken, diğer taraftan Dünya için tehlike yaratabilecek asteroitler hakkında çalışmaya devam ediyorlar. Hollanda’dan bilim insanları, Dünya’ya çarpabilecek asteroitleri önceden tespit edebilecek bir yapay zeka sinir ağı geliştirdiler.