Uzayda Neler Oluyor? Son 1 Ayda Yapılan 10 Önemli Uzay Keşfini ve Gelişmeleri Özetledik!

Uzayın dört bir yanına gönderilmiş uydular, uzay araçları ve gökyüzünü izleyen dev teleskoplar ile gözlemevleri sayesinde artık uzay hakkında her geçen gün pek çok yeni keşfe imza atıyoruz. Haliyle bu gelişmeleri takip etmek de giderek zorlaşıyor.

10.07.2022 04:45:11 tarihinde yayınlandı.

Uzayın dört bir yanına gönderilmiş uydular, uzay araçları ve gökyüzünü izleyen dev teleskoplar ile gözlemevleri sayesinde artık uzay hakkında her geçen gün pek çok yeni keşfe imza atıyoruz. Haliyle bu gelişmeleri takip etmek de giderek zorlaşıyor.

Geçtiğimiz ay da uzay hakkında bol bol keşif yapıldı, önemli gelişmeler yaşandı. Asteroitlerden, Dünya benzeri gezegenlerden ve Güneş Sistemimize ışık tutan araştırmalardan oluşan pek çok haberin yer aldığı bir aylık uzay gündemine birlikte göz atalım…

Japon Uzay Aracı Hayabusa2, 2014 yılında önemli bir görev için yola çıkmış ve 2018'de de Ryugu isimli asteroite ulaşmıştı. Asteroitten alınan örnekler 2020'nin sonunda gezegenimize dönüş yaptı ve o zamandan bu yana da inceleniyor.

Ryugu'dan elde edilen örnekleri özel kılan ise tarihte ilk kez milyarlarca yıldır el değmemiş, ilkel ve herhangi bir müdahaleye maruz kalmadan uzay boşluğunda varlığını sürdürmüş bir materyalden alınmış olmaları. Elde edilen sonuçlar da aynı oranda etkileyici.

Ryugu üzerinde pek çok farklı yöntemle çalışmalar yürüten araştırma ekipleri, bu asteroitin Güneş Sistemimizin oluşmaya başlamasından yalnızca 5 milyon yıl sonra oluştuğunu ortaya koyuyor. Bildiğiniz üzere Güneş Sistemimiz 4.6 milyar yıl önce oluşmaya başladı ve bu da Ryugu'nun da neredeyse 4.6 milyar yaşında olduğunu gösteriyor.

Ryugu'ya dair yaşı dışında dikkat çeken bir diğer detay ise Güneş Sistemimizi ve haliyle Dünya'yı oluşturan aynı maddelerden oluşuyor olması. Bu durumu araştırmayı yürüten ekipte yer alan Profesör Hisayoshi Yurimoto 'Ryugu, Dünya'nın yapı taşlarından biri' sözleriyle özetliyor.

Ryugu üzerinde yapılan araştırmaların ve elde edilen sonuçların gezegenlerin oluşumu ile ilgili pek çok soruya cevap olacağı düşünülüyor.

Pentagon, geçtiğimiz bir yıl içerisinde çeşitli tanımlanamayan uçan obje görüntüleri ile ilgili açıklamalar yaparak görüntülerin varlığını doğruladı. Kaynağı hakkında yapılan araştırmalarda görüntülerde var olan 'şeylerin' dünya dışından olduğuna ya da zeki bir uzaylı medeniyete işaret ettiğine dair kanıt bulunamasa da, bu nesnelerin ne olduğu büyük bir merak konusu. 

Askerlerin kameralarına yansıyan bu görüntüler kimilerine göre uzaylılara ait araçlarken bunların ışık kırılmaları olabileceği ya da gelişmiş, gizli bir insan teknolojisi olabileceği gibi ihtimaller üzerinde de duruluyor.


Kaynak webtekno.com

 

Yazar Marh H. Leeye Göre Robotların Gerçekten Bir Bilince Sahip Olması Ne Kadar Gerekli?

Popüler kültür, Star Trek’ten 2001’in HAL’ine oradan Columbus Günü’ndeki Skippy the Magnificent karakterine kadar, çoğu durumda birlikte çalıştıkları insanlardan daha insani özellikler gösteren bir sürü ‘bilinçli yapay zeka’ ile dolu. Fakat bu sentetik yaşam formlarının temel görevlerini yerine getirebilmeleri için gerçekten bilinçli olmaları gerekli mi?

Bu Yılın En Çok Satılan Akıllı Telefon Markaları Açıklandı: Samsung, Son Beş Yılın En İyi Performansını Gösterdi

Teknolojik gelişmeler ışığında hayatımıza giren akıllı telefonların kullanımının gün geçtikçe daha da arttığı bilinen bir gerçek. Elde edinilen veriler, dünya nüfusunun %80’inden fazlasının akıllı telefona sahip olduğunu ortaya koyarak yükselen popülariteyi ve insanlığın dijital ortamlara ne kadar yöneldiğini gözler önüne seriyor.