WhatsAppa Yeni Metin Tipi Seçenekleri Geliyor: Kod Blokları, Alıntılar ve Dahası...

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Geliştirici ekibin, gönderilen metin mesajları için yeni bir özellik üzerinde çalıştığı tespit edildi. WhatsApp'ın masaüstü beta sürümünde kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile test edilen yeni özellik, metinlerine biçim eklemek isteyen kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

21.08.2023 20:30:13 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Geliştirici ekibin, gönderilen metin mesajları için yeni bir özellik üzerinde çalıştığı tespit edildi. WhatsApp'ın masaüstü beta sürümünde kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile test edilen yeni özellik, metinlerine biçim eklemek isteyen kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

WhatsApp'ın metin mesajları için oluşturmuş olduğu bir biçimlendirici zaten var. Bu bağlamda; yazdığınız bir metni italik, kalın, üstü çizili veya aralıklı hale getirebilirsiniz. Gelen son haberler, WhatsApp'ın bu özelliğin kapsamını genişletmek için kolları sıvadığını gözler önüne seriyor. Kullanıcılar bundan sonra maddeli metinler, alıntı metinler veya kod blokları oluşturabilecekler. 

Şu an için ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp'ın yeni metin biçimlendirme seçeneklerindeki "kod blokları", bir metnin yazılım kodları için uygun olacak. Bu biçimlendirmede metin, bir çerçeve içine alınacak. "Alıntı metin" seçeneği ise herhangi bir alıntının sol kısma eklenecek çubuk ile gönderilmesini sağlayacak. Madde seçeneği ise gönderilen metindeki her satır başını bir madde olarak biçimlendirecek. 

İLGİLİ HABER WhatsApp, Fotoğraf ve Videolara Eklenen Altyazıları Düzenlemeye İmkan Tanıyan Yeni Bir Özellik Duyurdu

WhatsApp cephesinden üzerinde çalışılan özellik ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak bu özelliği uzun süreli bekleyeceğimizi düşünmüyoruz. Test süreci tamamlandığında, WhatsApp'ın yeni biçimlendirme seçenekleri sadece masaüstü sürüm için değil, mobil sürümler için de kullanılabilir olacaktır.


Kaynak webtekno.com

 

Rusyaya Yönelik Yaptırımlar, Rus Düşmanlığına Dönüşüyor: İşte Rus Vatandaşların Dünyanın Dört Bir Yanında Dışlanmasına Gelen Tepkiler

Rusya’nın güvenliğini sağlamak için elzem olduğunu söyleyerek başlattığı Ukrayna’ya yönelik ‘operasyon’, tüm şiddetiyle bir haftadır sürüyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, Doğu ve Batı arasındaki gerilimi en hat safhaya çıkarmışken haliyle savaş, özellikle yaptırımlarla Rus yönetiminin yanı sıra Rus halkına da acımasızca hissettiriliyor.

Xiaomi, Türkiyeye de Gelecek Yenilenmiş Redmi Note 11 Serisini Tanıttı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bugün bir lansman gerçekleştirdi. Bu lansmanda daha önce duyurduğu akıllı telefonların yenilenen versiyonlarıyla karşımıza çıkan şirket, yeni modellerin küresel pazarlarda yer alacağını açıkladı. Yani az sonra paylaşacağımız telefonlar, Türkiye'ye de bu özelliklere sahip olarak gelecekler.

Adına Mezar Taşı Diken Bile Var: Tarihe Karışan Hızlı Tarayıcı Internet Explorer Hakkında Yüzünüzü Gülümsetecek 7 Bilgi

Geçtiğimiz şubat ayında hüzünlü bir veda ile aramızdan ayrılan Internet Explorer, özellikle daha eski internet kullanıcılarını oldukça duygulandırdı. Gerek üvey evlat muamelesi görerek diğer tarayıcıların indirilmesinde büyük rol oynaması gerek o "eşsiz hızıyla" bilgilere anında erişmemize katkı sağlamasıyla yüreklerde büyük bir iz bıraktı.

Xiaomi 12 ve 12 Pro’nun Türkiye Fiyatı Açıklandı: Artık Samsung’dan da Apple’dan da Pahalı!

Geçtiğimiz haftalarda küresel tanıtımı gerçekleştirilen ve büyük heyecan yaratan yeni Xiaomi 12 serisinden bugün pek çoğumuzun beklediği haber geldi. Xiaomi’nin yeni amiral gemisi serisinin Türkiye fiyatı bugün resmen açıklandı. Seride yer alan üç telefondan ikisi Türkiye’de tanıtılırken, cihazların Türkiye fiyatlarıysa şaşırtıcıydı.

NASA Çalışmalara Başladı: ChatGPT Şimdi de Uzay Araçlarına Geliyor

Yapay zekâ odaklı teknolojiler, son dönemlerde hayatımızın her yerine entegre olmaya başladı. Özellikle de ChatGPT, Mercedes-Benz ile otomobillere bile girdi. Ancak geldiğimiz son noktada, tüm bunların bile yetersiz kaldığını görüyoruz. Çünkü yapılan açıklamalar, ChatGPT'nin çok yakında uzaya çıkacağını gözler önüne seriyor.