Windows Phone İşletim Sistemiyle Hatırladığımız Nokia Lumia 520’nin Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Bu telefonları hatırlayanların gerçekten gözü yaşlı. Tasarımıyla dikkat çeken Windows Phone işletim sisteminden tutun, farklı tasarımları ve renk seçenekleriyle Nokia Lumia serisi, zamanının gözde telefon serilerindendi. Lumia serisinin en uygun fiyatlı modeli olan Nokia Lumia 520 ise, o dönemlerde çoğu gencin hayali olan modellerden bir tanesiydi. Çünkü oldukça uygun fiyatlı bir modeldi ve bununla birlikte tasarımı ile dikkat çekiyordu.

24.11.2022 15:45:08 tarihinde yayınlandı.

Bu telefonları hatırlayanların gerçekten gözü yaşlı. Tasarımıyla dikkat çeken Windows Phone işletim sisteminden tutun, farklı tasarımları ve renk seçenekleriyle Nokia Lumia serisi, zamanının gözde telefon serilerindendi. Lumia serisinin en uygun fiyatlı modeli olan Nokia Lumia 520 ise, o dönemlerde çoğu gencin hayali olan modellerden bir tanesiydi. Çünkü oldukça uygun fiyatlı bir modeldi ve bununla birlikte tasarımı ile dikkat çekiyordu.

Bugün sizler için Nokia Lumia 520’nin günümüze göre şaka gibi gelen özelliklerini bir araya derledik. Günümüze göre kıyasladığımızda, günümüzde bu telefonları kullanmak hayal gibi bir şey diyebiliriz. Çünkü günümüz teknolojileri ve akıllı telefonları ile artık rekabet etmeleri imkansız durumda. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan Nokia Lumia 520 özellikleri listemize geçelim.

2013 yılında tanıtılan Nokia Lumia 520 modeli, 4.0 inçlik oldukça küçük bir ekranla geliyordu. Günümüz ekran boyutları ile karşılaştırdığımızda, yetersiz kalan bu ekran oranı 2013 yılına göre oldukça yeterliydi. Çünkü o dönemler Nokia 5800 gibi eski modeller kullanılmaya devam ediliyordu. Hatta, o dönemlerde Nokia Lumia serisi oldukça dikkat çekiyordu ve sokakta herhangi birisinin elinde görme ihtimaliniz oldukça yüksekti.

4.0 inç büyüklüğündeki bu ekran 480x800 piksel çözünürlüğe sahipti. Bununla birlikte IPS LCD ekrana sahip ekran, çizilmeye dirençli bir cama ve multi touch özelliğine sahipti. Nokia Lumia 520’nin ekran-kasa oranı ise %59.35 gibi bir orana sahipti. Bu ekrandaki renk sayısı ise 16 milyon olurken, 235 PPI piksel yoğunluğuna sahipti.

Günümüz telefonları artık 120Hz gibi oldukça başarılı bir yenileme hızıyla geliyor. Aslında 120Hz teknolojisi biraz geç kalınmış adım gibi görünebilir. Çünkü popüler telefon markaları, yalnızca birkaç yıl önce bu yenileme hızlarına ulaşabildiler. Gelelim Nokia Lumia 520’nin yenileme hızına. 2013 yılında Nokia tarafından üretilen bu efsanevi model, 60 Hz yenileme hızına sahipti. Günümüze göre kıyasladığınızda elbette ciddi bir fark ortaya çıkacaktır. Ama yine de o dönemlere göre oldukça yeterli bir yenileme hızı diyebiliriz.

Yüzlerce megapiksel, onlarca arka kameraya sahip telefonları bir kenara bırakalım. Gelelim Nokia Lumia 520’nin kamera teknolojisine. Lumia 520, yalnızca 5 megapiksel çözünürlüğe sahip bir arka kameraya sahipti. F.24 diyafram açıklığına sahip bu kamera, yalnızca panorama ve otomatik odaklama özelliklerine sahipti. Yani, portre modu gibi şeyler söz konusu bile değildi. O dönemlerde Sony’nin ürettiği bazı modellerde, portre moduna yakın görseller çıkarabiliyordunuz. Ama ne yazık ki Lumia 520’de bulunmuyordu.

Bu arka kamera 720p video kaydı yapabiliyordu. Elbette, maksimum 30 FPS’e kadar destekliyordu. Bu kamerada optik görüntü sabitleyici bulunmuyorken, 28mm odak uzaklığına sahipti. Garip bir özellik ise, Nokia Lumia 520’de bir flaş ışığı bulunmuyordu.

Biraz dış tasarımından bahsedelim. Nokia Lumia 520, yalnızca 124 gram ağırlığa sahipti. Oldukça hafif olan bu model, bu hafifliği yoğun plastik tasarımdan alıyordu diyebiliriz. Telefon 119.9 mm uzunlukta, 64 mm genişlikte ve 9.9 kalınlıkta boyutlara sahipti. Bir ele sığacak kadar ufak olan bu telefon, ekranı ile orantılı bir küçüklüğe sahipti. Boyut olarak günümüz ile karşılaştırmak söz konusu bile olamaz. Ama o dönemlere göre gayet büyük bir telefondu. Daha büyük ölçülere sahip Lumia modelleri de bulunuyordu.


Kaynak webtekno.com

 

Dilan Polat İddialarıyla Gündeme Gelen “Mail Order ile Kara Para Aklama” Denen Şey Nedir, Nasıl Yapılıyor?

Yasa dışı yollardan gelen parayı çevrim içi sipariş edilen sahte ürünlere ödeme yaparak yasalmış gibi göstermek, kara para aklamanın yollarından biri. Birçok kara para aklama yöntemi bulunsa da Dilan ve Engin Polat ile gündeme gelen “Mail order yöntemi nedir ve yasal olmayan şekilde para gönderimi nasıl yapılır?” sorularını cevapladık.

Valorant İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?

VALORANT oyuncularının çoğu en az bir kere isim değiştirme işlemini yaptı veya yapmak istiyor. Bazı durumlarda oyuncuların eski isimlerinden memnun olmama durumu, bazılarında ise sadece isim etiketi değiştirme veya bir takıma girdiklerinde takım kısaltmasını isim başına ekleme istekleri ortaya çıkabiliyor. 

Humble Bundledan Depremzedeler İçin Yardım Kampanyası: 18.900 TLlik Oyun Paketi 565 TLye Satılacak, Tüm Gelir Bağışlanacak!

Daha çok bağımsız geliştiriciler ile retro oyunların satıldığı bir platform olarak bilinen Humble Bundle, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili bir yardım kampanyası başlattı. Şirket, bu yardım kampanyası kapsamında oluşturduğu özel bir oyun paketinin tüm gelirini, Türkiye ve Suriye'de kullanılması amacıyla Uluslararası Tıp Derneği, Çocukları Kurtarın Vakfı ve DirectRelief'e bağışlayacak.

IP Adresi Nasıl Bulunur? İşe Farklı Cihazlarda IP Adresi Bulma Yöntemleri

İnternet dünyasında yani genel ağda herkesin bir kimliği vardır. Bu kimlik, sayısal olarak gösterilir ve IP adresi olarak isimlendirilir. Yani IP adresi için bir nevi ağ kullanıcılarının kimlik numarası demek mümkün. Genel ağ dışında bir de yerel ağda kullanılan IP adresi vardır ve yerel IP adresi olarak isimlendirilir. Çoğu durumda kullanıcıların ne yerel ne de genel IP adresini bilmesine gerek yoktur.