YouTube, Premium Kullanıcılarından Şikâyet Toplamaya Başladı: İşte YouTubeun En Çok Şikâyet Edilen Noktaları

2015 yılında sadece müzik odaklı olmaktan çıkıp doğrudan YouTube’a entegre edilen Premium hizmeti, günümüzde 80 milyonu aşkın aboneye ev sahipliği yapıyor. Tabii her kullanıcı Premium hizmetinden aynı oranda memnun kalamayabiliyor.

13.07.2023 13:00:20 tarihinde yayınlandı.

2015 yılında sadece müzik odaklı olmaktan çıkıp doğrudan YouTube’a entegre edilen Premium hizmeti, günümüzde 80 milyonu aşkın aboneye ev sahipliği yapıyor. Tabii her kullanıcı Premium hizmetinden aynı oranda memnun kalamayabiliyor.

Bu durumun farkında olan YouTube da alttan alttan halka açık bir fikir toplama uygulaması başlattı. Platform, resmi Twitter hesabından kullanıcılara Premium hizmetinde hangi sorunlarla karşılaştığını sordu. Dört temel seçeneği de anket şeklinde sundu.

YouTube, Premium kullanıcılarına sorduğu soruya cevap olarak “İndirme sorunları”, “Halen reklam görüyor olmak”, “Sınırlı plan seçenekleri” ve “Kötü video önerileri” seçeneklerini sundu. En çok şikâyet edilen seçenek de dördüncü seçenek oldu.

Ankete cevap veren 4000’den fazla Premium kullanıcısının %34,9’u, en büyük sorun olarak kötü video önerilerini seçti. İkinci en çok seçilen seçenek “Sınırlı plan seçenekleri”, üçüncü “Halen reklam görüyor olmak” ve dördüncü, “indirme sorunları” oldu.

Tabii birçok YouTube Premium kullanıcısı da Premium hizmetinde karşılaştığı sorunları ve önerilerini paylaşımın altına yığdı. Bunlardan bazıları şu şekildeydi:

"Çok pahalı."

“Arka planda oynatma ve PiP özellikleri konumu neden kilitli? Abonelik ücretini ödüyorum ama yine de bazı ülkelerde arka planda oynatmayı kullanmak için VPN kullanmam gerekiyor. Bunun mantıklı bir açıklaması yok.”

“Fiyat değmiyor. Erken benimseme avantajına bile sahiptim ve bunu geçiş yapmam gereken farklı bir hesaba taşıyamayacağım söylendi. Esasen tüm premium teklifler reklamsız görüntülemedir. Premium orijinaller ve özel şovlar artık var mı?”


Kaynak webtekno.com

 

Artık Facebooktaki Mesajlarımızı Facebook Bile Okuyamayacak: Messengera Uçtan Uca Şifreleme, Tam Anlamıyla Geliyor

Verilerimizin güvenliği çağımızın en büyük güvenlik meselelerinden birisi olurken, birbirimize gönderdiğimiz mesajlar dahi bir şekilde korunmak zorunda kalıyor. Bunun sağlanması için günümüzde en büyük aracı teknolojilerden birisi ise uçtan uca şifreleme olarak geçiyor. Fakat bu teknoloji, Meta bünyesindeki WhatsApp’ta bulunurken, aynı şirketin bir diğer mesajlaşma uygulaması Messenger’da 'tam anlamıyla' bulunmuyordu.