2022 Yılında İnternetimizi En Çok Videolara Harcadık: İşte En Çok Trafik Alan Uygulamalar ve Siteler

Küresel internet ağına dair her yıl veriler sunan Sandvine, 2022 yılı özetini paylaştı. “Küresel İnternet Fenomenleri Raporu”, platformların ve internet sitelerinin küresel trafikte ne kadar pay edindiklerine ışık tuttu.

26.01.2023 09:00:31 tarihinde yayınlandı.

Küresel internet ağına dair her yıl veriler sunan Sandvine, 2022 yılı özetini paylaştı. “Küresel İnternet Fenomenleri Raporu”, platformların ve internet sitelerinin küresel trafikte ne kadar pay edindiklerine ışık tuttu.

Paylaşılan veriler, ilginç ancak beklendik bir sonucu da ortaya koydu. İnternetteki videolar, küresel ağ trafiğinin %65’lik bölümünü oluşturdu. Ayrıca Facebook, Amazon, Google, Apple, Netflix ve Microsoft’un trafiğin neredeyse yarısını çektiği paylaşıldı. Google ve Netflix ise rakiplerinden ilerideydi.

İlk 10, toplam trafiğin %50,74'ünü oluşturuyor.

TOP 10 VIDEO APPS 2022 TOTAL TRAFFIC


Kaynak webtekno.com

 

ABDli Yetkililerden Kripto Madenciliği Sektörünü Tedirgin Edecek Denetleme Talebi: Çevresel Etkileri İncelenmeli

İnternetin para birimi olması beklenen kripto para birimleri, hızla popülerleşmeye devam ediyor. Bu denli bir yaygınlaşma da ülke yönetimlerinin bu para birimleri ile ilgili çalışmalar yürütmesine sebep oluyor. Tabii ki kripto paraların yararları kadar zararlarının olduğunun düşünüldüğünü de belirtmek gerek. Bunlardan birisi de oluşan çevresel etkiler.

NASAnın Keşif Aracı Mars’ta ‘Organik Moleküller’ Keşfetti: Hayat Kalıntıları Olabilir mi?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Güneş Sistemi ve komşu gezegenlerimiz hakkında giderek daha fazla bilgi sahibi olabiliyoruz. ‘Güneş’e dokunan’ uzay aracının elde ettiği büyüleyici görüntüler de uzay keşfinin geldiği seviyeyi gözler önüne seriyor. Son yıllarda Mars üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran NASA, şimdi de Perseverance adlı keşif aracının ‘organik moleküllere’ rastladığı bilgisini paylaştı.

TikTok, Reklamları Daha Eğlenceli Bir Hale Getirecek İki Yeni Eklentisini Tanıttı

Instagram, TikTok, Twitter ve daha pek çok sosyal medya platformu kullanıcı sayılarını artırmaya devam ederken markalar da bu platformlara yönelik reklam sayılarını her geçen gün artırıyor. Neredeyse sosyal medya kullanmayan kalmadığı düşünüldüğünde, reklamlar için de bu platformlar oldukça güzel bir seçenek haline geldi.  

Uyku Odaklı Kablosuz Kulaklık Amazfit ZenBuds, Türkiyede Satışa Sunuldu

Çinli giyilebilir teknolojik ürün geliştiricisi Huami, "Amazfit ZenBuds" olarak isimlendirdiği uyku odaklı kablosuz kulaklıklarını Türkiye pazarında satışa sundu. Duyurulduktan sonra baştan Çin olmak üzere satışa sunulduğu ülkelerde ilgi görmeyi başaran kulaklık, Türkiye'de de uyku sorunu yaşayan tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Peki bu kablosuz kulaklık, uykuya nasıl odaklanıyor?