9500 TLnin Altında Alınabilecek Bilgisayarlarla Neler Yapılabilir? (Aslında Pek Bir Şey Yapılamıyor!)

Geçtiğimiz seçim döneminden bu yana hem öğrenciler hem de veliler, öğrencilere telefon ve bilgisayar alımı için açıklanacak olan destekleri bekliyordu.

7.10.2023 05:00:16 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz seçim döneminden bu yana hem öğrenciler hem de veliler, öğrencilere telefon ve bilgisayar alımı için açıklanacak olan destekleri bekliyordu.

Piyasa fiyatı 9500 TL'ye kadar olan cihazlar için 5500 TL destek verileceği açıklandı. Peki bu cihazları alırsak ne yapabiliriz?

Bir Mario olsun, bir Rome: Total War olsun, ne bileyim bir The Sims 2 olsun, Portal 2 olsun, Call of Duty: Modern Warfare 3 olsun 2011 yılının en popüler oyunlarını, 1.1 GHz 2 çekirdekli bu bilgisayarlarla oynayabilmemiz mümkün.

Daha yeni oyunları pek de zorlamayın, çok istiyorsanız GeForce Now ile oynayın diyeceğim ama GeForce Now istemcisini çalıştırırken cihaz performansı biraz düşebilir, zira aynı anda çok fazla işlem yapamıyor. 

Dijital sanatlara ilginiz var, dijital ortamda çizim yapmak mı istiyorsunuz? Bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan o muhteşem programı bu bilgisayarlarda rahatça kullanabilirsiniz. Fotoğraf düzenlemek, çizim yapmak, kolaj oluşturmak için .jpg, .jpeg, .png gibi pek çok formatı destekleyen bu program ne mi? Tabii ki Ms Paint!

Müzik seviyorsanız WinAmp'ın equalizer'ı ile mixler oluşturabilir, mimari tasarım yapacaksanız The Sims kurabilirsiniz.

Gezginlik ile misafirlik çok farklı şeylerdir. Mesela bir geziye giderseniz, yürümekten ayaklarınız şişebilir zira sürekli hareket halinde olursunuz. Öte yandan misafirliğe gittiğinizde manyak gibi evin ortasında 15 kilometrelik bir yürüyüş yapmazsınız. Bu bilgisayarlarla da internette gezinemesek de internete misafir olabiliyoruz. İşte 2+1, 3+1 şeklinde sekmeler açabiliyoruz. O +1 de ödevimizi yazdığımız ofis programı. Daha fazla sekme açmak, cihazı boğacaktır.

Diyelim ki bir şeyler izlemek için bilgisayar başına geçtiniz, ne bileyim yemek yerken arkada Avrupa Yakası dönsün dediniz. Bu bilgisayarlarla elbette ki bu keyfi devam ettirebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Google Hesabı ile İnternet Sitelerinde Oturum Açma Devri Sona Erdi: Peki Kullanıcı Ne Yapacak?

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın kullanıcılara sunduğu hizmetlerden bir tanesi, üçüncü taraf uygulamalarda oturum açabilmeydi. Kullanıcılar, bu hizmet sayesinde bir internet sitesine kaydolmak zorunda kalmıyor, Google'daki hesap bilgileri ile internet sitesindeki hesaplarını bağlıyorlardı. Ancak an itibarıyla bu durum değişmiş durumda. Google artık üçüncü taraf uygulamalarda oturum açmaya izin vermiyor.

Bir Görüşe Göre Yapay Zekâya Kendi Çocuklarımız Gibi Davranmalıyız

Birçok araştırmacı ve bilgisayar uzmanı endişeli olmasa da yeni teknolojilerin risk değerlendirmesine ihtiyacı var zira yapay zekânın kötüye gitme ihtimali pek değerlendirilmiyor. 2018 yılında hayatını kaybeden İngiliz fizikçi ve astronom Stephen Hawking gibi bazı yüksek profilli bilim insanları, tehlikeye yıllar önce işaret etti ve şimdi endişelenmek için bir neden var. 

Başıboş Bir Kuyruklu Yıldız, Güneşe Kafa Atarken Görüntülendi

Güneş Sistemimizde dolaşımda olan kuyruklu yıldızlar, özellikle geceleri gökyüzüne baktığımızda şaşırtıcı anlar yaşamamızı sağlayabiliyor. Geçtiğimiz günlerdeyse NASA’nın Güneş’i gözetleyen uzay aracı SOHO (Güneş ve Helyosferik Gözlemevi), gözümüzle görmemizin imkânsız olduğu bir anı yakalamayı başardı.

Adına Mezar Taşı Diken Bile Var: Tarihe Karışan Hızlı Tarayıcı Internet Explorer Hakkında Yüzünüzü Gülümsetecek 7 Bilgi

Geçtiğimiz şubat ayında hüzünlü bir veda ile aramızdan ayrılan Internet Explorer, özellikle daha eski internet kullanıcılarını oldukça duygulandırdı. Gerek üvey evlat muamelesi görerek diğer tarayıcıların indirilmesinde büyük rol oynaması gerek o "eşsiz hızıyla" bilgilere anında erişmemize katkı sağlamasıyla yüreklerde büyük bir iz bıraktı.

Teyitçilerden, Yalan Yanlış Bilgilerin Cirit Attığı YouTubea Açık Mektup

Akıllı telefon ve internet gibi teknolojilerin yaygınlaşması, hayatımızı büyük oranda kolaylaştırdı. Ancak bununla birlikte, bazı riskli durumlar da ortaya çıktı. Örneğin bilgiye ulaşmak her zamankinden çok daha kolay olsa da doğru bilgiye ulaşmak, ansiklopedi devrinden çok daha zor bir hale geldi. Ayrıca yanlış bir bilgi, internet sayesinde saniyeler içerisinde milyonlarca kullanıcıya ulaşıyor ki bu durumun önüne geçilmesi artık şart.