Adını İlk Defa Duyuyor Olabilirsiniz: NASA’nın Roketlerini Ultra Güçlü Hale Getirecek Şirket Belli Oldu

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’a insanlı yolculuklar gerçekleştirmeyi amaçladığı Artemis Programı'nda kullanılmak üzere roket güçlendiriciler inşa etmesi için Northrop Grumman adlı şirket ile 10 yıllık bir sözleşme imzaladı.

21.02.2022 21:00:24 tarihinde yayınlandı.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’a insanlı yolculuklar gerçekleştirmeyi amaçladığı Artemis Programı'nda kullanılmak üzere roket güçlendiriciler inşa etmesi için Northrop Grumman adlı şirket ile 10 yıllık bir sözleşme imzaladı.

NASA yetkilileri, 3,19 milyar dolar değerindeki bu sözleşmenin; ajansın gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayarak Artemis Programı'nın geliştirilmesine katkıda bulunacağını belirtti.

Northrop Grumman ve NASA arasında imzalanan 3,19 milyar dolarlık bu sözleşme ile ajans, teknoloji şirketine uzun vadeli ürünler sipariş etme ve Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) uçuşu için ikiz güçlendiriciler üretme yetkisi verdi. Ekibin üreteceği yeni güçlendiriciler, uzay mekiğinde halihazırda kullanılan çelik kasaları, daha güçlü sistemlerle değiştirecek. Artemis programı kapsamında uzay araçlarını güçlendirici tasarımlar yapılması, geliştirilmesi, test edilmesi ve değerlendirilmesini kapsayan sözleşme, 31 Aralık 2031 yılına kadar geçerliliğini koruyacak. 

NASA'nın Alabama'daki Marshall Uzay Uçuş Merkezi'nde uzay fırlatma sistemleri müdürü Bruce Tiller, "Güçlendiricilerimiz, Artemis I görevinde Uzay Fırlatma Sisteminin ilk uçuşunu başlatmaya hazır. Artemis II, III ve IV görevleri için güçlendiriciler üretme çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Ayrıca Tiller, sözleşmenin yalnızca yaklaşmakta olan görevler için güçlendiriciler inşa etmeyi değil, aynı zamanda gelecekteki uçuşlar için güçlendirici geliştirme ve iyileştirme çalışmalarını kapsayacağını belirtti. 

İLGİLİ HABER NASA’nın Lazerle İletişim Teknolojisini Yörüngeye Fırlatılacağı Tarih Belli Oldu

Bu NASA ve Northrop Grumman’ın imzaladığı ilk sözleşme değil, şirket daha önce de NASA’nın ay görevlerini destekleyici anlaşmalar yapmış, projeler inşa etmişti.


Kaynak webtekno.com

 

Windows Phone İşletim Sistemiyle Hatırladığımız Nokia Lumia 520’nin Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Bu telefonları hatırlayanların gerçekten gözü yaşlı. Tasarımıyla dikkat çeken Windows Phone işletim sisteminden tutun, farklı tasarımları ve renk seçenekleriyle Nokia Lumia serisi, zamanının gözde telefon serilerindendi. Lumia serisinin en uygun fiyatlı modeli olan Nokia Lumia 520 ise, o dönemlerde çoğu gencin hayali olan modellerden bir tanesiydi. Çünkü oldukça uygun fiyatlı bir modeldi ve bununla birlikte tasarımı ile dikkat çekiyordu.

Apple, Yeni Müzik Uygulaması “Music Classical”ı Tanıttı: Çıkış Tarihi de Belli Oldu

Apple, ülkemizde de kullanılan popüler müzik hizmeti Apple Music’e kullanıcıları sevindirecek yenilikler getirmeye devam ediyor. ABD’li teknoloji devi, bu adımları kapsamında 2021 yılında klasik müzik yapan platform Primephonic’i satın almıştı. Bu satın alımın amacı, Apple Music’ten bağımsız, sadece klasik müziğe odaklanan bir uygulama çıkarmaktı.

WhatsApp, Adeta Alışveriş Uygulamasına Dönecek: Bineceğiniz Otobüsün Koltuğunu Bile WhatsApptan Seçebileceksiniz

Meta'nın popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, "Flows" olarak isimlendirdiği yeni bir özelliği test etmeye başladı. Kullanıcıların WhatsApp üzerinden gerçekleştirdikleri alışveriş deneyimini iyileştirmeye odaklanan Flows, bir uçak seyahati sırasında koltuk seçmek veya bir işletmeden randevu almak gibi işlemleri mümkün kılacak. Kullanıcılar, WhatsApp'tan ayrılmadan pek çok işini halledebilecek.

Buzdolabı Büyüklüğünde Bir Göktaşı, Dünya’yı Sıyırıp Geçtikten Sonra Anca Fark Edildi

Geçtiğimiz günlerde tüm dünya için çok önemli olan bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Öyle ki buzdolabı büyüklüğünde bir göktaşı, Dünya'nın çok yakınından geçti. Ancak bu durum, başta NASA olmak üzere uzay çalışmaları yapan hiçbir kurum tarafından fark edilemedi. Bunun nedeni, göktaşının beklenen güzergahı tersten takip ediyor oluşuydu.