Bu Oyunlarda Tanıdık Sokaklar Var: Türkiye Sınırları İçerisinde Geçen 15 Ünlü Oyun

Her yıl milyonlarca turisti kendine hayran bırakan ülkemiz, oyun yapımcılarını da etkilemiş olacak ki dünyaca ünlü bu yapımlarda bol bol yer alabiliyor.

20.10.2023 05:45:07 tarihinde yayınlandı.

Her yıl milyonlarca turisti kendine hayran bırakan ülkemiz, oyun yapımcılarını da etkilemiş olacak ki dünyaca ünlü bu yapımlarda bol bol yer alabiliyor.

Yıllardır İngilizce alt yazıya mahkûm edilmemizin de etkisiyle oyunlarda ülkemizle ilgili bir şeyler görmemiz bizleri mutlu ediyor. Listedeki bazı oyunlar Türkiye'de geçmelerine rağmen maalesef Türkçe dil destekleri yok hatta NPC'ler bile İngilizce konuşuyor!

Need for Speed serisinin, tüm yarış oyunu pazarını kasıp kavurduğu sırada duyurulan GRID serisinin ilk oyunu Race Driver: GRID; 2008 yılında çıkışını yaparak yarış oyunları kategorisinde büyük ses getirmişti. Oyundaki "Grand Prix Circuit" ve "Intermediate Circuit" yarışlarının bir kısmı, İstanbul Park'ta bulunan yarış pistinde yapılıyordu. 

İlk olarak PlayStation, Xbox ve Windows için duyurulan bu oyunun sadece demo versiyonu bile 1 milyondan fazla kişi tarafından indirilmişti. Race Driver: GRID hâlâ çoğu oyuncu arasında en sevilen "Circuit" (Turlu) yarış oyunu olarak kabul görüyor.

Biz Türk oyuncular için nasıl FIFA (yeni adıyla EA FC 24) konsol aldıran oyunsa, yabancı oyuncular için de Call of Duty serisi konsol aldıran oyunlardan biri. ABD ve Sovyetler Birliği'nin arasındaki Soğuk Savaş dönemini konu alan bu oyun, henüz olayların yeni yeni netleştiği açılış kısımlarındayken; Alexander Zuyev, MIG-29 isimli uçağı kaçırarak Trabzon Havalimanı'na iniş yaptırmıştı.

Bu uçağın Trabzon Havalimanı'na inmesi sebebiyle oyunun hikâyesinde Türkiye’ye de yer verilmişti.

Ubisoft'un gerçekten Ubisoft olduğu zamanlarda çıkan Splinter Cell: Blacklist, Ubisoft'un en değerli serilerinden biriydi. Oyunda "Fish Market" isimli bu görevde; karakterimiz Sam Fisher, İstanbul Kapalıçarşı'da bulunan düşmanları etkisiz hâle getirmekle görevlendirimişti.

Görevi yaptığınız sırada Kapalıçarşı'nın dört bir yanında asılı olan Türk bayraklarını, dükkânların üzerindeki Türkçe tabelaları görmek, oyunun çıktığı dönemde bizleri oldukça mutlu etmişti. 


Kaynak webtekno.com

 

Kimin Geldiğini Görmek İçin Cama Çıkmayı Gerektirmeyen Intercom Sistemi Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?

‘Kim o?’, ‘Benim’ ve kapı açılır. İşte artık bu klasikleşmiş sahneyi her gün defalarca yaşadığımız sistemin adı interkomdur. Eskiden daha küçük binalarda yaşadığımız dönemde camdan bina girişine bakar ve kimin geldiğini görürdük. Bugün yaşadığımız onlarca katlı binalarda ise kimin geldiğini öğrenmenin en etkili yolu sesli ya da görüntülü aktarım yapan bir interkom kullanmaktır.

Güneş Kremlerinin "Yaz Gelmesin" Dedirten Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu: "Sanki Güneşin Kendisi Var Şişede"

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla herkes plaj vücudunu(!) hazırlamaya başlamışken, şimdiden başlayan deniz planları, masraflarla birlikte birçok kişinin gözünü korkutmaya başladı. Denize giderken yakılacak benzin/otobüse verilecek para, beslenme ve yazlık kıyafetlerin fiyatı halihazırda geçtiğimiz yıla göre kat kat artmışken bugün, bu değişimi yeniden gözler önüne seren paylaşım viral oldu.

Efsane Bugün 20 Yaşında: Windows XP’yi Unutulmaz Yapan 5 Özellik

Artık hem bilgisayarlar hem de akıllı telefonlar gitgide birbirlerine benzeyen işletim sistemlerine sahip olmaya başladılar. Bu durum elbette işletim sistemlerini daha kullanılabilir ve modern görünümlü hale getiriyor, ancak efsanelerin yeri her zaman ayrı oluyor. Bu efsanelerden biri de tahmin edebileceğiniz üzere Windows XP.