Çöpçatanlık Uygulamalarında Bir Türlü Eşleşemeyenler Toplansın: Algoritmayı Nasıl Sıfırlayabilirsiniz?

Günümüzde yeni bir ilişki arayışındaki pek çok insan şansını ya Instagram DM’lerinde ya da çöpçatanlık uygulamalarında arıyor. Instagram DM’lerinde tek şansınız karşınızdakine alev ya da limon emojisi atmakken diğer uygulamalardaysa karşınızdakileri fotoğraflarınız ve ilgi alanlarınızla etkileme şansınız var.

28.01.2023 06:00:25 tarihinde yayınlandı.

Günümüzde yeni bir ilişki arayışındaki pek çok insan şansını ya Instagram DM’lerinde ya da çöpçatanlık uygulamalarında arıyor. Instagram DM’lerinde tek şansınız karşınızdakine alev ya da limon emojisi atmakken diğer uygulamalardaysa karşınızdakileri fotoğraflarınız ve ilgi alanlarınızla etkileme şansınız var.

Ancak kimi zaman ne kadar uğraşırsanız uğraşın aradığınız türde biriyle eşleşemiyorsunuz. Hatta bazen yıllarca uygulamayı kullanıp hiç kimseyle eşleşemeyen kullanıcılar bile var. Peki ya tüm bunları atlatıp aradığınız insanlarla eşleşmenizin bir yolu olduğunu söylesek?

Tinder, Bumble, Hinge ve diğerleri, aslında hemen hemen tüm çöpçatanlık uygulamaları benzer bir algoritma üzerine kurulu. Bu sistem uygulamaya kaydolurken sizin tercihlerinizi ve ilgi alanlarınızı öğreniyor. Ayrıca uygulamaya kaydolduktan sonra karşınıza çıkan ilk profiller de sizin tercihlerinizin belirlenmesinde büyük rol oynuyor. Bu tarz platformlarda algoritma genellikle size puan veriyor. Örnek vermek gerekirse başlangıçta 0 puanınız olduğunu düşünelim. Bir kullanıcı sizin profilinizi incelediğinde 1 puan, sizi sağa kaydırdığındaysa (eşlemek istediğinde) 2 puan kazanıyorsunuz. Başka bir kullanıcı sizi sola kaydırdığındaysa (eşleşmek istemediğinde) 1 puan kaybediyorsunuz.

Algoritma bu tarz bir puanlama sistemiyle günün sonunda ne kadar popüler olduğunuza göre sizi daha fazla kullanıcıya öneriyor ya da önermiyor. Tabii bu puanlamaya ek olarak puanı çok yüksek olan bir kullanıcının sizi sağa kaydırması da size daha fazla puan kazandırıyor. Yani özetle puanınız ne kadar yüksekse eşleşme bulma şansınız o kadar artıyor. Doğal olarak puanınız da artıyor. Puanınız düşük olduğunda da içinden çıkılmaz bir döngüde sıkışıp kalıyorsunuz.

Tabii durum böyle olunca sizin tek yapmanız gerekenin diğer kullanıcılara kıyasla daha ilgi çekici ve orijinal olmanız gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Bunun içinse dikkat çekici fotoğraflar, ilgi çeken bir biyografi ve müzik zevkiniz gibi kendinizi yansıtacak detayları profilinize ekliyorsunuz ve kaydırmaya başlıyorsunuz. Aradan aylar geçiyor ancak bir türlü eşleşemiyorsunuz. Bunun nedeniyse siz ne kadar dikkat çekici olduğunuzu düşünseniz de aslında karşınızdaki kullanıcılara göre siz sıradansınız.

Peki bu durumda ne yapmanız gerek? 30 yaşındaki Philadelphia’lı yazılımcı Jeremy, bu durumun çözümünü bulduğunu iddia ediyor. The Verge’ün podcastine konuk olan Jeremy, profilini sıradan ve genel bir hale dönüştürdüğünü, komik bir fotoğrafla birlikte kendi hakkında mümkün olduğunca az bilgi paylaştığını ve garip bir şekilde eşleşmelerinin arttığını iddia ediyor.

Jeremy’e göre kullandığı bu yöntem onun puanlarını arttırırken algoritmanın kendisi hakkında tanımladığı özelliklerin de sıfırlanmasını sağlıyor. Bir süre bu şekilde alakalı ya da alakasız kişilerle eşleştikten sonra Jeremy eski profiline döndüğünü ve bu kez gerçekten ilgi alanlarıyla uyumlu eşleşmeler aldığını belirtiyor.

İLGİLİ HABER Tinderın Kurucusu, Ruh Halimizi Gösteren Yüzük Geliştiriyor: Mutluysak Sağa Kaydırabilecek miyiz?

Tabii ki bu tarz uygulamalarda eşleşmelerin tamamı algoritma tarafından gerçekleşiyor ve eğer ne yaptığınızı biliyorsanız algoritmanın sizin hakkınızdaki verilerini sıfırlayabilir ve yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Temmuz Ayında Yatırımcıların Dikkatini Çeken 3 Kripto Para Projesi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD Menkul Kıymetler Borsası (SEC) soruşturmasına maruz kalması, kripto para piyasalarına ilişkin güveni sarstı. Ancak zaten bu dünyanın nasıl işlediğini, blok zincirinin “merkeziyetsizleşme” vaadini çok iyi bilen yatırımcılar, sadece Binance gibi bir merkezi odaktan ilerlemiyor; piyasaya yeni giren ve daha büyük borsalarda listelenmeyen projelerin de peşinde koşuyor.

Kimin Geldiğini Görmek İçin Cama Çıkmayı Gerektirmeyen Intercom Sistemi Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?

‘Kim o?’, ‘Benim’ ve kapı açılır. İşte artık bu klasikleşmiş sahneyi her gün defalarca yaşadığımız sistemin adı interkomdur. Eskiden daha küçük binalarda yaşadığımız dönemde camdan bina girişine bakar ve kimin geldiğini görürdük. Bugün yaşadığımız onlarca katlı binalarda ise kimin geldiğini öğrenmenin en etkili yolu sesli ya da görüntülü aktarım yapan bir interkom kullanmaktır.

Çağrılardan Sonra Spam Mesajlar da Filtrelenecek: İşte Googleın Herkesi Rahatlatacak Yeni Özelliği

Spam mesaj ve aramalar hepimizin ortak problemi. Hemen her gün kaynağı belli olmayan onlarca yerden arama ve mesaj alıyoruz. Özellikle de Google, kullanıcıları spam mesaj ve aramalardan koruyabilmek adına elinden geleni yapıyor. Hatta Google Voice kullanıcıları, gelen bir çağrının spam olduğunu, çağrıyı yanıtlamadan önce görebiliyorlar. Google şimdi bu özelliğin kapsamını genişletti.

Şemsiye ile Uçtuğu Video Viral Olan Adam, Uzaya Giden İlk Türk Olmak İstediğini Söyledi

Geçtiğimiz yıllarda tüm Türkiye'nin gündemine oturup viral hale gelen bir olay yaşanmıştı. Bu olay, Osmaniye'de yaşamını sürdürmekte olan Sadık Kocadallı isimli bir adamın fırtınada havalanan şemsiye ile birlikte uçmasıydı. Güvenlik kameralarına yansıyan olay, o dönemler tüm sosyal medya platformlarının en çok ilgi gören paylaşımlarından bir tanesi haline gelmişti. Kocadallı şimdi bir kez daha haberlerimize konu oldu.