Gerçek Bir Büyücü Gibi Hissedebileceğiniz 9 Oyun Tavsiyesi

Bazı oyunlar ise oynanış mekanikleri ile oyuncuyu adeta gerçek bir büyücü gibi hissetmesini sağlıyor. Bunun gibi oyunlar çok yaygın olmasa da her birinin kendine has oynanış tarzıyla özel oyunlar olmayı başarıyorlar.

22.02.2022 18:15:22 tarihinde yayınlandı.

Bazı oyunlar ise oynanış mekanikleri ile oyuncuyu adeta gerçek bir büyücü gibi hissetmesini sağlıyor. Bunun gibi oyunlar çok yaygın olmasa da her birinin kendine has oynanış tarzıyla özel oyunlar olmayı başarıyorlar.

Popülarite açısından ne kadar yüksek de oldukları tartışılır bir konu olsa da değişik bir oyun tarzı arayanlar için denenmesi gereken bir deneyim olduğunu söyleyebiliriz.

Noita’da oyunun fizik motoruyla tamamen simüle edilmiş bir çevrede salıverilmiş bir cadı olarak oynuyoruz. Odunları ve sarmaşıkları yakabilirsiniz veya taşları ufalayabilirsiniz. Özellikle suların akışı ve havuz oyunda büyük bir önem taşıyor çünkü oyunun genel oynanışı çeşitli hazır ve özel büyüler kullanarak çevreyle etkileşiminize dayanıyor.

Magicka genel anlamda oldukça şık bir büyü sistemine sahip. Kullanabileceğiniz 8 temel büyü mevcut ve bu temel büyüleri birbirleriyle kombinleyerek çok daha güçlü ve farklı büyüler ortaya çıkarmanız mümkün. İşin daha da eğlenceli kısmı ise yaptığınız büyüler ile kendinize veya arkadaşlarınıza da zarar verebilmeniz. Bu yüzden patlayıcı büyüler yaparken kendinizi koruduğunuzdan emin olun.

Avencast: Rise of the Mage, 2007 yılında aksiyon rpg oyun türünde büyü yapma konusunda bazı kendine has fikirleri olan bir oyundu. Kısayol çubuğuna bir sürü yeteneği doldurmak yerine, dövüş oyunu oynarmış gibi belirli kombinasyonlarla büyü yapmanıza olanak sağlıyordu. Tabii ki oyunun temeli büyü üzerine kurulu olduğu için sırayla kısa yol tuşlarına basmaktan daha etkili ve eğlenceli bir fikirdi bu.

Wizard of Legend, pixel-art, rogue-like ailesinin üyelerinden biri ve karakterinizin sahip olduğu her şey büyüden ibaret. Wizard of Legends’ta büyü yapmak özellikle karmaşık olan bir durum değil: Tuşa bastığınız gibi büyüyü yapıyorsunuz. Oyunun gerçekten etkileyici olan kısmı sahip olduğunuz birçok büyüyü doğru zamanda kullanıp doğru yere nişan almakta yatıyor. Birçok yeteneğin bekleme süresi var ve oyun rogue-like olduğu için kaçmanız, zıplamanız veya atılmanız gerektiği anlarda büyü yapamamak, ölüm ve yaşam arasında gidip gelmenizi sağlıyor.

Mage of Mystralia arkadaş canlısı görüntüsü ve şirin grafikleriyle gözünüzü boyuyor fakat buna aldanmayın. Büyü sistemi oyunu kompleks yapan özelliklerinden biri. Kullandığınız büyüler, büyü faktörlerinin düzenlediği özel bir yetenek ağacı üzerinden inşa ediliyor. Bir nedenden ateş topunuzun sola doğru eğilmesini istiyorsanız yapabilirsiniz veya sihirli kalkanınızın okları yansıtmasını ve çarpma noktasında ateş topu patlaması oluşturmasını istiyorsanız bunu da yapabilirsiniz. Oyundaki en büyük sınırınız mana kaynağınız ve hayal gücünüz.


Kaynak webtekno.com

 

Final Fantasy 16 ve Daha Birçok Oyun, Sony Yüzünden Xboxa Gelmeyebilir: İyi de Neden?

Microsoft, 2022 yılının başlarında Activision Blizzard’ı satın alacağını açıklamış ve oyun dünyasının gündemine oturmuştu. Ancak ABD’li şirket, o günden bu yana hem rekabet kurumları hem de bir diğer oyun devi Sony’nin engeliyle karşılaşıyordu. Sony ile Microsoft arasındaki gerginlik devam ederken şimdi ise yeni gelişmeler yaşandı.

iOS 16 Hatalarıyla Geldi: App Store’dan Uygulamalar Güncellenemiyor

Geçtiğimiz hafta yeni iPhone ailesini, Apple Watch’ları ve AirPods’u bizlerle buluşturan Apple, bugün de iPhone kullanıcılarının heyecanla beklediği iOS 16 işletim sistemini yayınladı. Saat 20.00 itibarıyla ülkemizdeki kullanıcılar için indirilebilir hale gelen yeni işletim sistemi, iPhone 8’den son çıkan modellere geldi.