Kendi ChatGPT Uygulamanızı Geliştirebilirsiniz: API, Herkese Açık Olarak Yayınlandı

Kasım 2022’de herkesin kullanımına açılan sohbet botu ChatGPT, şu ana kadar yapabildikleriyle pek çok sektörde profesyonel işlerde bile kullanılmaya başladı. Aynı şekilde, bağımsız ve profesyonel geliştiriciler de sohbet botunu kendi hizmetlerine entegre etti, etmeye devam ediyor.

3.03.2023 03:00:26 tarihinde yayınlandı.

Kasım 2022’de herkesin kullanımına açılan sohbet botu ChatGPT, şu ana kadar yapabildikleriyle pek çok sektörde profesyonel işlerde bile kullanılmaya başladı. Aynı şekilde, bağımsız ve profesyonel geliştiriciler de sohbet botunu kendi hizmetlerine entegre etti, etmeye devam ediyor.

Fakat geliştiriciler, bugüne kadar ChatGPT’nin en yüksek kabiliyetine sahip haline erişemiyorlardı. OpenAI, yalnızca bir önceki nesil dil modeli olan “text-davinci-003” modeline erişim sunuyordu. Fakat mart ayı itibarıyla bu değişti.

OpenAI, paylaştığı duyuruda ChatGPT’nin bugünkü halini oluşturan GPT 3.5 dil modelinin API’ını kullanıma sunduklarını açıkladı. Geliştiriciler, artık “gpt-3.5-turbo” modelini kullanarak daha gelişmiş dil modeline ve dolayısıyla daha gelişmiş kabiliyetlere erişim sağlayabilecekler.

ChatGPT’nin yanı sıra OpenAI, İngilizce sesi yüksek doğrulukta metne çevirebilen Whisper’ın da API’ını yayınladı. Geliştiriciler, “whisper-1” modeli ile Whisper’ı kendi geliştirdikleri sistemlere entegre etme imkânına kavuştu.

GPT 3.5 modeli ve Whisper’ın birlikte kullanımı henüz yeni halka açılmış olsa da aslında yakın zamanda büyük isimler tarafından kullanılabiliyordu. Örneğin Snapchat, GPT-3.5 API’ı ile bünyesinde ‘My AI’ adlı sohbet robotunu barındırmaya başlamıştı.

Whisper ise Speak tarafından kullanılmaya başlanmış, Güney Kore’de yapay zekâ tabanlı ve İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran bir uygulamada karşımıza çıkmıştı.

Hem Whisper’ın hem de GPT 3.5’in birlikte kullanımı ise büyük potansiyeller barındırıyor. Kullanıcılar, artık sadece sesli bir şekilde konuşarak GPT 3.5 modelinden isteklerine cevap alabilecekler. Yakında pek çok geliştiricinin de bu ikiliyi kullandığı örnekleri göreceğiz.

OpenAI’ın API’ından faydalanmak isteyenler, yapay zekâya gönderdikleri her bir kelime için bir ücret ödeyecek. Fakat bu ücret, aslında ChatGPT’nin ilk günlerine nazaran çok daha düşük durumda.

gpt-3.5-turbo modeli ile yapılacak her bir işlem OpenAI’ın token sistemi üzerinden fiyatlandırılacak. 1000 token’lık işlemin maliyeti 0.002 dolar olacak. Bir token ise bir İngilizce kelimenin 4 karakterine denk geliyor.


Kaynak webtekno.com

 

Google, Android Telefonlara Yüklenecek Uygulamaları Kodlarına Kadar Tarayacak

Android ekosisteminin en önemli özelliklerinden bir tanesi, harici kaynaklardan uygulama yüklemeye imkân tanımasıdır. Kullanıcı, herhangi bir internet sitesinden edindiği APK dosyasını telefonuna uygulama yükleyebilir. Ancak bu durum, riskin artmasına neden olmaktadır. Neticede bilgisayar korsanları, APK dosyalarını değiştirerek, kullanıcının telefonunu ele geçirebilirler.

Yapay Zekâya Karşı Çıkarılacak Yeni AB Yasasına Dair İlk Bilgiler Geldi

Avrupa Birliği Parlamentosu’nda görev yapan hukukçular, üretken yapay zekâ yazılımlarının önü alınamayan gelişmeleri sonrasında düğmeye bastı. Tarihte ilk kez bir yapay zekâ yazılımını yasaklayan İtalya’nın da dahil olduğu AB’nin endişeleri, öyle “kâr odaklı özel şirketlerin birbirlerinin önüne geçme sebebiyle yaptığı çağrılar” gibi yüzeysel değil. 

Xiaomi Mi Band 6nın Kalp Kıran Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Akıllı bileklik pazarının en popüler modellerinden olan Xiaomi Mi Band'in piyasaya sürülen en yeni modeli olan Mi Band 6, Türkiye'de satışa sunuldu. İyileştirilen tasarımı ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekmeyi başaran Mi Band 6, Türkiye fiyatı ile ise Xiaomi hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak gibi görünüyor.