Öğrendiğiniz Zaman Size Pek Çok İş Fırsatı Yaratabilecek Kodlama Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?

Hayatlarımız giderek daha fazla uygulamalar ve akıllı cihazlar etrafında şekilleniyor. Her geçen gün dizüstü bilgisayarlarımızda veya telefonlarımızda daha fazla zaman harcıyoruz. İşte bu kullandığımız teknolojik cihazların tümünün arka planında onların çalışmasını sağlayan kodlar bulunmaktadır.

10.09.2022 19:15:16 tarihinde yayınlandı.

Hayatlarımız giderek daha fazla uygulamalar ve akıllı cihazlar etrafında şekilleniyor. Her geçen gün dizüstü bilgisayarlarımızda veya telefonlarımızda daha fazla zaman harcıyoruz. İşte bu kullandığımız teknolojik cihazların tümünün arka planında onların çalışmasını sağlayan kodlar bulunmaktadır.

Özellikle son yıllarda, kodlama alanında çok çeşitli iş fırsatları ortaya çıkmıştır. Her ne kadar farklı bir alanda çalışıyor olsanız bile, muhtemelen bu kod satırlarıyla karşılaşmışsınızdır. Kodlamanın tam olarak ne olduğunu ve nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, bu soruların cevaplarını alabileceğiniz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Basit bir ifadeyle, kodlama bir çeşit iletişim kurma yöntemidir. Nasıl insanlar birbirleriyle anlaşabileceği dillerde iletişim kuruyorsa, aynı şekilde insanlarla bilgisayarlar da çeşitli diller aracılığıyla iletişim kurmaktadır. Bu diller programlama dilleri olarak bilinir ve bu diller üzerinde kod yazma işlemine de kodlama denir. 

Yazılan kodlar, bir bilgisayara hangi eylemleri gerçekleştirmesi gerektiğini ifade eder. Kod yazarak, bilgisayarlara ne yapacaklarını çok daha hızlı bir şekilde aktarabilirsiniz. Aynı şekilde kodlama yaparak web siteleri tasarlayabilirsiniz, uygulamalar yapabilirsiniz veya çeşitli verileri işleyebilirsiniz.

Kodlama, web siteleri veya çeşitli yazılımlar geliştirmek gibi birçok farklı amaç için kullanılır. Özellikle son yıllarda meydana gelen hızlı teknolojik gelişme, kodlama ile yapılabilecek birçok yeni çalışma alanı ortaya çıkarmıştır. Kodlama aracılığıyla geliştirilen teknolojiler, binlerce çalışma saatini veya analog makineleri daha hızlı ve daha güvenilir sistemler haline getirmiştir. Bunların yanı sıra evimizde kullandığımız mikrodalgalardan enerji santrallerine kadar her şeyde kodlamanın etkisi bulunmaktadır.

“Kodlama nasıl yapılır? sorusuna cevap vermeden önce nasıl bir türde kodlama yapmak istediğinizi araştırarak karar vermeniz gerekiyor. Bu kararı vererek hem üzerinde çalışmak istediğiniz programlama dilini seçmiş olacaksınız hem de nasıl bir öğrenme yöntemi izleyeceğinize karar vermiş olacaksınız.

Kodlama yapmak için öncelikle rahatça çalışabileceğiniz bir bilgisayara sahip olmanız gerekiyor. Daha sonra üzerinde çalışmaya karar verdiğiniz programlama dili ile ilgili gerekli programları indirebilirsiniz. Python, Java, Kotlin, Swift, C# ve C++ gibi en popüler programlama dillerinden birini seçerek çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu programlama dilleri ile ilgili eğitimlere çeşitli eğitim siteleri veya yazılı dökümanlar aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Üzerinde çalışmalar yapmak için seçebileceğiniz birçok kodlama dili bulunmaktadır. Fakat bu kodlama dilleri farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Örneğin, bir web sitesi tasarlamak istiyorsanız HTML, CSS, JavaScript ve Java gibi dilleri öğrenmeniz gerekiyor. Eğer mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız Swift (iOS) veya Java(Android) öğrenebilirsiniz. Eğer hangi kodlama dilini seçeceğiniz konusunda kararsız iseniz sizler için popüler programlama dillerini derledik.


Kaynak webtekno.com

 

Dünyanın En Popüler Festivali Coachella, Fortnitea da Geliyor!

Dört arkadaşınızla dünyayı kurtarmaya çalıştığınız bir oyun olarak çıkış yapan Fortnite, battle-royale moduyla oyun dünyasını fethetmişti. Fakat oyun bugün kimsenin hayal edemeyeceği noktalara erişti, konserler ve film etkinliklerine dahi ev sahipliği yapmaya başladı.

Dünyanın En Hafif Dizüstü Bilgisayarı Tanıtıldı: Kucağınızda Olduğunu Unutursunuz...

Japonya merkezli teknoloji şirketi Fujitsu, düzenlediği bir etkinlikte yeni dizüstü bilgisayarı "Lifebook WU-X/G2"yi duyurdu. Bu dizüstü bilgisayar, dünyanın en hafif dizüstü bilgisayarı olması nedeniyle sektörde ilgi görecek gibi görünüyor. Yalnızca 634 gram ağırlığındaki dizüstü bilgisayar, Apple iPad Pro'dan (682 gram) bile daha hafif bir yapıya sahip. Peki dizüstü bilgisayarın teknik özellikleri neler?