Opel Mokka-e, Türkiyede Satışa Sunuldu: İşte 150 Km/s Hızı Geçemeyen Aracın Türkiye Fiyatı...

PSA çatısı altında ticari hayatına devam eden Opel, Türkiye'deki elektrikli araç portföyüne bir yeni model daha ekledi. Aslında 2021 model bir araç olan Opel Mokka-e, aralık ayı itibarıyla Türkiye'de de satışa sunuldu. Peki Mokka-e nasıl bir fiyat/performans oranı sunuyor? Popüler bir otomobil haline gelebilir mi? Bu soruların yanıtları için hemen teknik detaylara geçelim…

4.12.2022 04:00:15 tarihinde yayınlandı.

PSA çatısı altında ticari hayatına devam eden Opel, Türkiye'deki elektrikli araç portföyüne bir yeni model daha ekledi. Aslında 2021 model bir araç olan Opel Mokka-e, aralık ayı itibarıyla Türkiye'de de satışa sunuldu. Peki Mokka-e nasıl bir fiyat/performans oranı sunuyor? Popüler bir otomobil haline gelebilir mi? Bu soruların yanıtları için hemen teknik detaylara geçelim…

Tam elektrikli bir otomobil olarak karşımıza çıkan Opel Mokka-e, karşımıza 100 kW yani 136 beygir güç üreten bir motorla çıkıyor. 260 Nm tork sunan araç tahmin edebileceğiniz gibi otomatik ya da manuel bir vitese sahip değil. 

Mokka-e'nin 50 kWs kapasiteli bataryası 7 buçuk saat gibi bir sürede tam şarj oluyor ve fabrika verilerine göre 327 kilometre maksimum menzil sunuyor. Bu arada 100 kW (DC) şarj ile aracın 30 dakikada yüzde 80 şarj olduğunu da belirtelim.

Mokka-e'nin 150 Km/s maksimum hızı bulunuyor. Bu sınır, bazılarımız için düşük görünse de trafik kurallarının sınırlarını zorladığı için yeterli demeyi tercih ediyoruz. 

Bu  arada aracın 0'dan 100 Km/s hızlanmasını 9,2 saniyede tamamladığını da unutmadan aktaralım. Aracın boş ağırlığının 1.523 kilogram olduğunu düşünürsek bir miktar yavaş bir kalkış sunduğunu söyleyebiliriz. 

Arktis beyaz, kontrast gri, karbon siyah, kosmos kırmızı, voltaik mavi, ikone yeşil ve voltaik mavi üstüne karbon siyah kaput şeklinde toplam 7 farklı renk seçeneği sunan Opel Mokka-e'de 18 farklı güvenlik ve 22 farklı konfor donanımı sunuyor.

Ayrıca 10 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi; 18 inç alaşımlı elmas kesim jant; LED sis, far ve stoplar; ön ve arka tampon koruması gibi pek çok ek özellik standart donanım olarak geliyor.


Kaynak webtekno.com

 

OPPO A1 Vitality Edition Tanıtıldı: 90Hz Ekran, 12 GB RAM ve Daha Fazlası

OPPO A1 Vitality Edition, 6,56 inçlik bir ekrana sahip. Ekran, 90Hz'lik akıcı bir yenileme hızını destekliyor. DCI-P3 geniş renk gamının %100'ünü kapsıyor ve canlı ve gerçeğe yakın görseller sunuyor. 4096 seviyeli akıllı parlaklık ayarı sayesinde ekran, ortam ışığı koşullarına otomatik olarak uyum sağlıyor ve görünürlüğü optimize ediyor.

17 Yaşındaki Bir Türk Tarafından Geliştirilen ve 70 Ülkede Faaliyet Gösteren GetPad Uygulaması, iOS İçin Kullanıma Sunuldu!

İnternet kullanımının artmasıyla birlikte birçok farklı alanda mobil uygulamalar piyasaya sürülüyor ve dünya çapında yer alan milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. 17 yaşındaki Türk mobil geliştirici Cihan Alp Aygün tarafından ortaya çıkarılan ve ‘Kendi fikrinin yazarı ol’ mottosuyla yoluna devam eden blog yayınlama uygulamasını Getpad de bunlardan birisi.

Xiaomi’nin Çift Ön Kameralı Telefonu Civi 2’nin Özellikleri Belli Oldu: Dynamic Island’la Birlikte Gelebilir

Eylül ayında tanıtılan iPhone 14 ailesiyle birlikte tanıtılan Dynamic Island, aslında yıllardır Samsung’ta olan “kısa bildirim” özelliğinin daha detaylı bir versiyonu olarak karşımıza çıkmıştı. Bu özellik tanıtılır tanıtılmaz ilk önce MIUI için bir temada daha sonra da 3. parti bir uygulama olarak karşımıza çıkmıştı.

Hiçbir Uygulama Kullanmanız Gerekmeden Dosya Paylaşımı Yapabileceğiniz Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir.