regedit Olarak Bildiğimiz Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Açılır?

Standart bir bilgisayar kullanıcısıysanız Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızın sağlıklı bir şekilde çalışması için arka planda tıkır tıkır çalışan araçların büyük bir bölümünü bilmiyor olabilirsiniz. regedit kısaltması ile bildiğimiz Windows Kayıt Defteri de bunlardan bir tanesi. Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi regedit, adından da anlaşılacağı üzere kayıtları saklayan bir tür veritabanını düzenleyebileceğiniz araçtır.

25.11.2022 18:00:19 tarihinde yayınlandı.

Standart bir bilgisayar kullanıcısıysanız Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızın sağlıklı bir şekilde çalışması için arka planda tıkır tıkır çalışan araçların büyük bir bölümünü bilmiyor olabilirsiniz. regedit kısaltması ile bildiğimiz Windows Kayıt Defteri de bunlardan bir tanesi. Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi regedit, adından da anlaşılacağı üzere kayıtları saklayan bir tür veritabanını düzenleyebileceğiniz araçtır.

Windows Kayıt Defteri, aslında biz farkında olmasak bile işletim sistemimizin omurgasını oluşturuyor. Çünkü bilgisayarımızda kullandığımız tüm yazılımlar ve donanım sürücüleri hakkındaki ayarlar burada saklanıyor ve korunuyor. Bu nedenle regedit ile müdahale ederken son derece dikkatli olmanız gerekir. Gelin Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi regedit nedir, nasıl açılır, ne işe yarar, silme ve düzenleme işlemleri nasıl yapılır tüm detaylarıyla görelim.

Windows Kayıt Defteri ilk kez 1992 yılında Windows 3.1 sürümü ile kullanılmaya başladı. Windows Kayıt Defteri’nde işletim sistemimizde bulunan tüm donanımlar, yazılımlar, araçlar, kullanıcılar ve diğer önemli sistemler hakkında bilgiler saklanır. Bu bilgiler, söz konusu sistemlerin en doğru şekilde çalışması için düzenlenmiş olan ayarlardan koca bir veritabanı oluşturur. Windows arama çubuğuna regedit yazarak kolayca ulaştığımız ve bu nedenle, bu isimle anılan Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi ise bu veritabanında düzenleme yapmamızı sağlayan bir sistem aracıdır. 

Günlük kullanımda çok fark etmiyoruz ama bu noktada Windows Kayıt Defteri ile Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nin farklı olduğunu söyleyelim. Windows Kayıt Defteri tüm bu bilgilerin saklandığı veritabanıdır. Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi ise regedit yazarak ulaşabildiğimiz ve bu veritabanında düzenlemeler yapabildiğimiz bir araçtır. 

Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi üzerinden Windows Kayıt Defteri’nde saklanan veritabanına ulaşırsınız. Düzenleyici sayesinde kayıtlı verileri görüntüler, siler, düzenler ve onarabilirsiniz. Evet tüm bunları yapabilirsiniz ama uzmanlar yapmamanızı öneriyor. Çünkü Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi ile yapılan bir değişim sonrası işletim sisteminizin omurgası yerle yeksan olabilir. 

Windows Kayıt Defteri’nde yaşanan sorunlar nedeniyle sistem performansınız etkilenebilir. Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi üzerinden kayıt defterine ulaşarak söz konusu defter kayıtlarını ve alt anahtarları düzelterek sistem performansınızı en iyi hale getirebilirsiniz.

Windows Kayıt Defteri’nde bulunan anahtarlar çoğu zaman kullanıcıya özel değil, varsayılan ayarlar üzerinden çalışırlar. Bu nedenle başlatma programları bile tam olarak istediğiniz gibi çalışmayabilir. regedit Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kullanarak yapılandırma ayarlarını düzenleyebilirsiniz. 

Çok sık karşılaşılan bir durum değil ancak Windows Kayıt Defteri’nde bazen hatalı girişler olabiliyor. Bu hatalı girişler nedeniyle pek çok sorunla karşılaşmak mümkün. Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi ile bu hatalı girişleri temizleyerek söz konusu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. 

 Windows Kayıt Defteri’ndeki girişler alt anahtarlarda saklanır. Belki ilk giriş hatalı değildir ama alt anahtarlarda kayıt hataları bulunabilir. İşte Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi ile alt anahtar hatalarını da düzeltmeniz mümkün. 

Her zaman sorun odaklı yaklaştık ancak bazen herhangi bir sorun olmadan da Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi ile Windows Kayıt Defteri’nde bulunan ana girişleri ve alt anahtarları düzeltmeniz gerekebilir. Yeniden adlandırma ya da giriş değiştirme gibi basit işlemler kolayca yapılabilir. 


Kaynak webtekno.com

 

RedMagic 7 Serisi Özellikleri Detaylanmaya Devam Ediyor: Kamerası Dikkatlerden Kaçmadı

RedMagic 7 serisinin önümüzdeki ay, yani şubat ayında kullanıcıların beğenisine sunulmak için piyasaya sürülmesi planlanıyor. Piyasaya sürülmesinden önce, cihaz için birden fazla rapor ve sızıntılar ortaya çıktı. Bugün de erken saatlerde, şirket serinin tasarımını ortaya çıkardı ve bekleyenlerinin kafasında soru işaretlerini bir nebze de olsa sildi. 

LoL’ün Efendisiz Suikastçısı Akali’nin CTleri, Tüm Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri

Akali alışması oldukça güç bir karakter. Gerek mekaniksel anlamda, gerek yetenek kullanımı anlamında Akali bir hayli tecrübe gerektiren bir karakter. Özellikle erken safhada yaşadığı zorluklar bu durumu daha da arttırıyor. Fakat oyun orta safhalara ulaşmaya başladığı andan itibaren Akali’de gücünü göstermeye başlıyor. Karakter ne kadar oynaması zor olsa da oyun geç safhalara ulaştığında hasarı bir şekilde karakterin işe yaramasını sağlıyor.

Telefonun Arka Tarafında Yer Alan Güç ve Ses Tuşlarıyla Hatırladığımız LG G2’nin Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Güney koreli teknoloji devi LG, birbirine benzettiği G serisi sayesinde uzun bir süre popülerliğini korumayı başardı. LG, bu seriyi 8. modele kadar devam ettirmeyi başardı. 2020 yılında tanıtılması beklenen ve görselleri sızdırılan LG G serisinin son modeli LG G9 ise henüz tanıtılmadı. G9 modeli, LG G serisinin son ürünü olması beklenirken, seri LG G8 modeliyle son buldu. Bizim konuğumuz, bu serinin ilklerinden olan ve günümüze bakıldığında şaka gibi özelliklere sahip LG G2 modeli.